Fortære enn fortast

Tekst og foto: Roy Myrland. 10/5-2007
Tagger: Anvik bygdelag Kjetil Kjær hendelse sport kultur næring

Oppdatert kl. 21.50 10.05.07

Kjetil Kjær (15 år) fra Brunvall i ”utbygda”, har en av sine store dager i livet sitt så langt i dag.  Gutten skal debutere på Øvervoll galopp bane med Toteca, kl 20.25. Dette løpet gjelder også i Rikstoto og dagens dobbel, det blir vist på NRK 2 kl.23.40 i kveld. Toteca fikk Kjetil i vinter, han har også hesten Escalone, denne trente fram til deltakelse på Øvrevoll i fjor, da ikke med Kjetil i salen.  Treningsforhold for galopp finner Kjetil her ute i Brunlanes, på Brunla gård og langs Askeveien er det store muligheter for at du finner ekvipasjen i full fart.

På spørsmål om økonomi og ”spons” bekrefter Kjetil at uten en interessert og oppfølgende sponsor, med bil og hestehenger, hadde det ikke vært lett å drive sporten her ute. Pappa er sponsor, trofast følgesvenn og kamerat i denne spennende sporten.  

Løpet i dag går over 1100 meter, og betegnes av Kjetil som ”en sving og ei oppløps -side”, det betyr full fart hele veien. Opp mot 65 km/t, uten airbag og sikkerhets sele!

 

Kjetil_Kjær

Kjetil Kjær, ”ridende rytter til hest” i kveld.

Startlista finner du her http://www.rikstoto.no/Program/Default.asp  , Kjetil har start nr 3, i 6 løp! Kjetil er en gutt som har initiativ og pågangsmot. Dessuten og kanskje viktigst for å lykkes, har han et sjeldent godt forhold til dyr og mennesker. Han bryr seg og tar vare på, om det er Shetlands ponnyen eller galopp talentet, Kjetil gjør ikke forskjell!

 

 

KjetilogToteca 

 

Toteca og Kjetil skal på ”ånklig” galopp løp i kveld. Det er forskjell fra vårlige Brunlanes, til hektiske Øvrevoll galopp bane.

Det kallas amatørløp…!

Tekst/foto:Roy Myrland 10.05.07

 Oppdatering kl.21.50

Slik gikk det.På vei inn i boksen før start, mens sekundene gikk, var det ”rolig” i hodet til Kjetil. Han fokuserte kun på ”rett fram”! Toteca merket alvoret og det blei litt godsnakking og noen fine ord da. Løpet i dag blei for kort for Toteca, hesten trives best i lengre løp, sier Kjetil Kjær på telefon fra Øvrevoll Galoppbane til PaaNeset.no i kveld. Toteca kom bra på slutten av løpet, men da var det målgang også.  Plasseringen var ikke Kjetil helt oppdatert på, men regnet med at det blei ca 9. eller 10. plass. PaaNeset.no vil legge ut plasseringen her i morgen.  Kjetil er fornøyd med løpet og stolt av hesten sin.  Neste løp blir det 1600 meter, sa Kjetil før teamet tok sikte på E18 og veien hjem til Neset.