Gledelig glad og positiv forestilling

Barneteater het det før i verden og barneteater er det fortsatt, det som blir spella ute på Citadellet. Men når den gangens barn (for 22 år siden) nå kommer med sine unger for å se og oppleve Kruttårnteateret som de sjøl gjorde en gang, er det nok ikke den helt samme lesten som brukas til å sy forestillingen etter.

Familieteater er vel muligens den rette beskrivelsen av det som spilles der ute nå. Det er en underholdende og  herlig barneteater, som er ispedd litt godlynnet voksenhumor. Det gjør så det blir akkurat passe "vanskelig" å forklare nyskjerrige, spørrende og ettertenksomme småunger på vei hjem etter et teaterbesøk.

Årets oppsetning er om Aladdin, og det er først og fremst for ungene Kruttårnteateret spiller positive og gledesfyllte teaterstykker år etter år, sjøl om de voksne også kosær seg storlig!

Regisør Foto Roy Myrland

 

 

Regissør for traterstykket som spilles er Hanne Tømta, hun kan m y e teater og  har virkelig fått fram det beste av ensemblet ute på Citadellet. Det er kompakt og effektiv forestilling  som er blitt til etter hennes instrukser. Resultatet? Det  er virkelig anbefalelsesverdig!

Hanne Tømta har vært sjef på Rogalnd Teater, men er nå på flyttefot hjem til sin "barndoms grønne dal".  Den heter Oslo og der skal den dyktige og erfarne Quinden bli sjef på vår Hovedscene, Nationalteateret, fra Nyttår 2009.

 musiker Foto Roy Myrland

Musikken til stykket blei framført av Simon Revholt, han satt oppe under taket på Citadellet, og spillte fremragende og laga prikkfritt tonefølge til skuespillerene på gulvet under


Foto Roy Myrland

 Kruttårnteateret på Citadellet leverte en glitrende Premiere forestilling fredag kveld.

 vever Foto Roy Myrland

Årets oppsetning ute på Citadellet er om teppeveveren Aladdin. Bernhard Arnø bekler rollen som den fastlenkede teppeveveren, som raskt kommer løs og til slutt "får draget", på en glirtende måte i stykket.

 såpebobler Foto Roy Myrland

Det er selvfølgelig han som tilslutt får sin “overbortskjemte og såpebobleblåsend" prinsesse. Marian Saastad Ottesen  gir kjøtt på beinet på en livat og gøyal måte til bla. den "figuren"

 sultan Foto Roy Myrland

Med på lasset følger i denne utgaven av eventyret, en sprudlende opplagt og “rammeskeiv” svigerfar med forkjærlighet for “Tyrkergutter”.  Nils Jørgen Kaalstad spiller også  "Kaffekjeleånden" på en " Fleksnesialsk" artig måte

Gazim Foto Roy Myrland

En av stykkets virkelige bærende rollefigurer, var den tildels krypende figuren "Gazim". Espen Sandvik gjør en stor prestasjon som "jattende og daltende Tyrker"

Tyrolerhatt Foto Roy Myrland

Espen Sandvik sine skuespillerprestasjoner var oppsiktsvekkende bra. Det er farlig å samenligne, men sammenligninga med poteta får gå.. Den mannen bør være brukelig til det meste på en Teaterscene, han er flink! 

bak teppet Foto Roy Myrland

 

“Bad boy” i stykket er Christian Greger Strøm, han gjør sine roller på en fortreffelig og “skummel” måte for `nte gang på Citadellet.

 artigkar Foto Roy Myrland

De minste teaterbesøkende kan nok risikere å få noen “sjelsettende” øyeblikk med denne erfarne og dyktige skuespilleren ute i tårnet på Citadellet. Artigkarrollen klarte Greger også bra.


 All Foto Roy Myrland

Trompetspillet (det var ikke mye), sangen og dansen traff sitt publikum og satt som ei “kule” i veggane!

 trompet Foto Roy Myrland

Bernhard klarer med sitt talent og erfaring fortsatt, etter “ei bøtte” med år, å begeistre og overaske sitt publikum. Sangen hans var det klasse over i stykket.

ånden i kaffekjelen Foto Roy Myrland

Ånden i Fleksnesformat, og “konvertert” påtroppende svigerfar til Aladdin, Nils Jørgen Kaalstad (til høyre på bildet over) . Hans tilnærming og “bekledning” av de forskjellige figurene var interessante og artige opplevelser.

forelska Foto Roy Myrland

Sjølvaste “Prisessespetakkelet” , Mariann Saastad Ottesen, er sprudlende og “smittefarlig glad” i sine roller.

 coolt Foto Roy Myrland

Det er som tidligere skrevet her PåNeset.no så herlig med glede... -den smitter så veldig, veldig lett!

Publikum Foto Roy Myrland 

Og folk lot seg glede.

sultanog datter Foto Roy Myrland

Av Sultanen og dattera

kø Foto Roy Myrland 

Av de herlige omgivelsene

er det mulig Foto Roy Myrland 

Og av Aladdin og Ånden

Allah Foto Roy Myrland

Fergeskipperen var ikke med på forstillingen, men bidrog sterkt til totalopplevelsen av Aladdin med sin flotte kostyme. 

Publik Foto Roy Myrland 

Samholdet, fellesopplevelsen og det flotte men samtidig så befriende enkle teaterstykket og oppsetningen er bra å oppleve! Dermed er dere alle advart om dere skulle være så heldige å få plass på ei eller anna forestilling ute på Citadellet. Gleden og moroa er stor der ute og det er (til info.) ekstrem stor smittefare!-Av glede

 DESSUTEN:

Fra Eftang Foto Roy Myrland

Guttane med hytte på Eftang i Tjølling har solid bakrgunn og erfaring som tilskuere til Kruttårnet sine opsetninger gjennom åra. De var samstemte og helt enige, -Dette var den beste forestillingen de hade sett på Citadellet!

 

Foto/tekst. Roy Myrland 05.07.08