Bildekorrigering på Aske

 Bildekorrigering er et nytt ord for mange, på Aske blir det mulig å få oppleve det flere ganger utover høsten.

lyst

I de flotte lokalene til Grethe Marie Johnsen på Aske er det lagt opp til full aktivitet utover høsten både for helferske amatører og sånn passe semiproffe kunstnere. I dag var det Asbjørn Ekenes som hadde "Bildekorrigering" i lokalene. Det gikk ut på at bilder blei bedømt og kommentert i et åpent fora med dialog med kunstneren, for å finne "forbedringsmuligheter" på maleriet. Det var flere tilstede for å få med seg kommentarene og begrunnelsene som Asbjørn kom med. Hvert bilde fikk en forklarende og positivt vinklet kritikk. Kunstneren kan hele tiden høre og får kommentere, Asbjørn Ekenes sine velbegrunnede betraktninger.

 betraktende

Det er lærerikt å høre på når bilder blir "bedømmt", både for maler og for tilhører. På bildet over er det Kunstmaler Klara Kølner (til høyre) som betrakter og kommenterer bildet sammen med Kursleder Asbjørn Ekenes på Aske i dag.

Har du et par bilder du har mala og har lyst til å få vurdert for å se, "hvilken muligheter det ligger i et bilde for å forbedre det", som Asbjørn Ekenes sa. Ta deg en tur da vel, tlf nr for å ringe og melde seg på finner du her

 Program høsten -08  Aske Atelier finner du her

bilder

Det er mye flotte bilder  på Aske, Atelieet til Anne Grethe trekker til seg og er med på å fremme og utvikle, noe av distriktets skapende og "coole" kunstere for tiden.

Foto tekst Roy Myrland 21.08.08