Kommentar: "Kamelspising" og

 Denne artikkelen er en kommentar til den politiske maktkampen som er i Larvik Høyre, av Roy Myrland. Kommentaren baserer seg på kilder og egne opplevelser i det politiske miljøet i kommunen. 

"Kamelspising" og «Peace and Love» i HøyrePartiet Høyre sitt store "fredspipe-møte", for å megle mellom partene i partiet, i Rådhuset i Rombergbakken mandag kveld, endte offisielt i fred og fordragelighet og alle var så enige så..

Men,...
RobergbakkenSannheten er vel nærmere den at gruppeleder Birgitte Gulla Løken fra Nevlunghavn, fortsatt har en meget stri jobb å gjøre, om ikke umulig, med å få hele partigruppa til å ha respekt for "partipisken" framover. Det er ingen automatikk eller garanti lenger i at samarbeidspartiene på borgerlig side skal "regjere" i Larvik i 3 år til, så kraftig splittelsen i Høyre nå er. Dette på tross av at de "Prøver igjen med blanke ark"  (ref. artikkel på op.no 20.01.09 les her), og at gruppeleder Birgitte Gulla Løken er særdeles bestemt på å forholde seg til inngått samarbeidsavtale.

 

Rødt lys

Etter å ha fulgt det politiske miljøet i Larvik siden forrige valg, er det for undertegnede observert over lengre tid at samarbeidet på borgerlig side i Larvik kommune knaker skikkelig i sammenføyningene, bare det at nå er det blitt så himla tydelig!

Krf og Frp bør «roe» seg litt ned, iflg, kilder, i sin iver etter å prøve å kjøre over, provosere, eller å "kuppe" Høyre om samarbeidet skal fortsette. "Larvik Høyre har gått til valg på et ikke sosialistisk samarbeid og det står vi ved  fortsatt", sier Birgitte Gulla Løken i en kommentar til www.paaneset.no.Fra "utsiden" av kan kampen i Høyre og påfølgende "fredspipe" tolkes som at tilliten til, langsiktigheten og tryggheten i Høyre nå står på spill. Larvik Høyre ønsker ikke at kortsiktige og «enkle» liberalistiske løsninger skal påvirke, få innflytelse eller styre, slik det er å forstå i disse innstramming og krisetider."Kommunikasjonsproblematikken" er slik undertegnede forstår, ikke det viktigste i denne saken. Nå er det rett og slett makt og politiske meninger som det kjempes om.

Ps. Det var iflg. kilder i partiet til tider m y e «kamelhår» i munnvikene på enkelte av møte-deltagerene mandag kveld!

Birgitte Gulla Løken Foto Roy Myrland 

Birgitte Gulla Løken med "sol i håret og smil om munnen" tidligere i fjor høst i Gurvika. Det antas det var "strammere maske" og skarpere blikk under mandagens "fredspipemøte" !

Kommentar av Roy Myrland 21. Januar 2009