"Pimp my ride"

 Glede, lyst, oppfinnsomhet og sunn fornuft er noen av ordene som kan brukes om Gunnar Berven og hans virke. Nå har han "fiksa" litt på den nyeste «John Deere`n» borte i Bervi bygda.

traktor

 

Det er ikke alle som som kjører traktor som «bruker ljå og heier på LSK»!.

John Deere`n på Berven blir brukt til mye forskjellig arbeid som ikke er i kålåkeren eller på et potetjorde. Dermed så blei det til at Gunnar Berven laga til noen justeringer og oppfinnelser som gjør det grønne «kraftdyret» med 90 hk, gule felger og 3/4 væskefylte hjul, litt mere anvennlig på Cinema Fantasia (les mer her). Det at hjulene er 3/4 fylte med frostvæske er for at traktoren skal få bedre feste og "sitte" maksimalt.

Foto Roy Myrland

 Men så til "pimpinga" av det grønne traktordyret.

2

På høyre side har spettet fått sin plass, hvilende på lasteapparatfestet bak, og bøylefeste framme. Her ligger spettet «låst» om det går oppover eller nedover i bakken.

 Bensinkanne

 Foran på traktoren blei det plass til et "kappa og sveisa firkant-rør», som dermed blei til ei solid kasse for kjettinger, eller ei bensinkanne eller to.Legg merke til at det er orginallakk som Gunnar har brukt!

 

3 foto Roy Myrland

På lasteapparatets venstre side passa øksa akkurat inn. Bitte-litt «vinkelsliper» og vips så henger bila med på tur om det regner eller snør.

4 foto Roy Myrland

Mellom øksa og styrhuset fikk stikk-spaden sin faste plass, med utbyttbar «strikklås» som sikrer at det ikke blir noe skramling.

6 Foto Roy Myrland

Det er på bak-kroppen de virkelige «godbitene» er når det gjelder «pimpinga». Motorsaga blir satt «opp ned», for å ikke hindre utsyn,  i den spesialtilpassa og sort-lakkerte, og særdeles speialtilpassa «sverdholderen». Lettere start og sikrere oppbevaring, samtidig som den ikke detter ut om det går sideveis i dypsnøen under tømmerhogsten.

5 foto Roy Myrland

Krafsa blei justert med vinkelsliperen sånn at «låsekrok og bolt» fikk effekt og plass. Her ligger treskaft og krafseblad trygt og sikkert, sjøl om det humper og skvetter litt langs Rod`s road eller Askeveien!

 

 Gunnar Berven. Foto Roy Myrland

Skulle du finne ideene litt interessante, så "tenk" Gunnar en god tanke og et litet takk, om du bruker de! Om du ringer, eller tar en prat, med «oppfinneren på Berven», så kan det hende han har  «et par» andre ideer til på lur!

27.02.09