boo Littegranne sønnafor og uttapå biter`e så det holder!

Littegranne sønnafor og uttapå biter`e så det holder!

Med fare for å gjøre det smekk fullt og uframkommelig, langs brygger og skjær her ute til helgen, publiseres bilder fra det "eventyrlige" makrellfisket som er nå "litt sør for Mølen" og langs fjella "et sted" her på Brunlaneset!

Nevlunghavn Sjø Fisk Makrell Geir Berven Sommer Brunlanes Foto Gunnar Berven Cinema Fantasia Gunnars

Det har seg sånn at Geir Berven (bildet over) kan litt av hvert her i livet, men noen stor fisker har han ikke akkurat så enormt rykte på seg for å være.. -det var inntil 2. Pinsedag! Med sola i sør og ei lita stang dro han opp 25 makrell, pluss noe havål og greier, i båten i løpet av ei kort beite.

Nevlunghavn Sjø Fisk Makrell Geir Berven Sommer Brunlanes Foto Gunnar Berven Cinema Fantasia Gunnars

Stor og fin fisk var det Geir fikk. Skulle du bli frista til å prøve fiskelykken her i distriktet så er det plenty med gode steder det napper villig nå.

Men, og det menet er stort! Studer og se og lær litt av Geir på bildet over før du blar videre..

Nevlunghavn Sjø Fisk Makrell Sommer Brunlanes Foto Gunnar Berven Cinema Fantasia Gunnars Verksted

Det tar noen år før vi mannfolk skjønner det, men det er stort sett bare mamma eller mor som synes det er helt topp å få slengt "ei bøtte" med urenska fisk i kjøkkenkummen en deilig sommerdag!

Helge Trondsen Helgeroa Brunlanes Larvik Ingrid Berseth Kristinius Bergmann Foto Gunnar Berven

Helge Trondsen fra Helgeroa lar båt og stang være når han entrer domenet til Ingrid Berseth Wiig på Kristinius Bergmann. Den "himmelsk" gode og velsmakende fiskesuppa som serveres, med et uthulet "franskbrød" som asjett (!!!) er virkelig til å "orke"! Suppa til Ingrid er så vellaget og full av "mat",  at det nesten er bedre å sitte her en på være utpå", forklarte den habile stor- og havfiskeren i mellom munnfullene av den rykende varme delikatessen.

Kristrinius Bergmann restuarant på brygga i Helgeroa

 

 

03.06.09