Funk, jazz og improvisasjon på Aske i kveld 12. Juni

  Helene Foldvik Hersdal er en skapende og musikalsk ung "quinde" som bor på Aske. I kveld 12. Juni skal Helene og 6 manns-bandet hun er med i, spille og synge i nabo- og vennelaget på "Aske Atelier og verksted". 

Funk, jazz, og improvisasjon er ikke det du forventer å høre om du tar deg en tur over Askeveien en fredagskveld i Juni, men i kveld 12. Juni blir det mulig!

 Helene Hersdal Brunlanes Larvik Sangerinne Foto Roy Myrland

På "Aske atelier og galleri" har de to kreative og engasjerte "nabo-quindene" Grete Marie Johnsen og Hege Sevilhaug invitert til "nabo- og vennelag" igjen, og en av de som skal underholde der er Aske-grenda sitt eget sangtalent, Helene Foldvik Hersdal (bildet over), med sitt band. 

Ellen Foldvik Helene Hersdal Brunlanes Larvik Sangerinne Foto Roy Myrland

Helene Foldvik Hersdal liker musikk, og har nok fått noe av "blikket og sansen" for det "skjønne" og det å skape etter sin kjære mormor på Oldemyr, Ellen Foldvik (til venstre på bildet over). Dessuten så har de det trivlelig og moro "så det holder", de to kunstnerdamene når de er sammen!

 Blomster Floor Ellen foldvik Oldemyr Helene Hersdal Brunlanes Larvik Sangerinne Foto Roy Myrland

Ellen Foldvik har bygd opp og kreert et av Brunlanes sine spesielt flotte, kunstneriske, og vel samstemte hageanlegg gjennom åras løp. Det er en helt spesielt sammensatt og storartet sanseopplevelse å være der.  Farve, lys og duft opplevelsen i hageanlegget på Oldemyr er det ikke er mulig å beskrive med noe annet enn at dette er ekte og rein kunst!   Dermed er det nok ikke helt utenkelig at evnene og skapertrangen har smittet fra mormor til barnebarn, bare det at hos Helene har det slått ut i musikken og sangen!

Blomster Oldemyr Ellen Foldvik Helene Hersdal Brunlanes Larvik Sangerinne Foto Roy Myrland

Som vokalist og komponist i bandet "Pillage People" har det blitt et "par turer" til Larvik kulturskole forklarer Helene, kvelden før konserten på nabogården litt lenger sør på Aske. Komponist og sanger rollen i bandet kan nå gå mot slutten sier hun, "-vi flytter ut nå, til skoler og jobb andre steder, så det er ikke sikkert vi skal spille mer sammen etter denne konserten på Aske". Videre signaliserer den lovende unge sangerinnen at det nok ikke blir slutt på sangen for hennes del, heller tvert i mot! Fra høsten av er det nemlig en ledig plass til "sangfuglen" vår på Viken folkehøyskole se her.

 

Helene Hersdal Brunlanes Larvik Sangerinne Foto Roy Myrland

Skulle du ha lyst til å høre Helen og bandet spille, så er det i kveldinga på Aske det synges og musiseres i dag!

Se bilder av bandet og les fra fjorårets arrangement her

Les alle sakene fra Juni 2008 her

 

 

12.06.09