Del 21. "Full City katastrofen" 05.08.09

Det er innsats og pågangsmot i Nevlunghavn om dagen. Larvik kommune og "det interkommunale utvalget for akutt forurensing", IUA, får logistikken på plass. Dermed så blir det både mat og drikke, pluss hvile plasser, for mannskapene som får vekk olja fra kysten vår. Og som vanlig er det greit med en gravemaskin!

 

Oppdatering fra Larvik kommune her

Nettsiden til det interkommunale utvalget mot akutt forurensing, "www.fullcity.no", finner du her

Nevlunghavn MS FULL CITY oljekatastrofe Foto Roy Myrland

Det var mye trafikk på fjorden i dag. Kystvakta og Kystverket holdt på med lenser og litt utpå var det kranbåt på vei..

Båter MS FULL CITY oljekatastrofe Foto Roy Myrland

Det øses opp olje i finværet. Iflg mannskapen i fremste linje er olja lettflytende i varmen og lett å øse opp fra "pytter" og dammer.

Fiberduk Nevlunghavn Foto Roy Myrland

På brygga i Nevlunghavn legges det ut fiberduk for at det seinere skal legges grus oppå. dette er for at her skal det "landes" lenser, og da kan grusen fjernes etterpå med oljesølet for sikker destruering. I tilknytning til brygga er det også opprettet spise og hvile sted for mannskapene nå. Det er spesialrådgiver i Larvik kommune og Havning, , Lars W. Solheim, som har "overoppsynet" og ordner med påsmurt-, varm- og velsmakende mat til "oljedreperane" . 

Ole A. Manvik OLJEKATASTROFE Gravemaskin LArvikk kommune Brunlanes Nevlunghavn Foto Roy Myrland

Så var det gravemaskinen da. Ole A. Manvik fra kommunalteknikk sørger for et jamnt dekke med grus på brygga nå. "Utpå trebrygga blir det presenning/duk løsning" forklarer han i solskinnet".

Desverre er det endel "kikkere" eller "kriseturister" som "forviller" seg inn på avsperrede områdene, eller "dønn" ned til sjøen, for å "å spise is og se" iflg kilde.. Kysten vår er rett og og slett ei tilgrisa "krisesone" nå, og fuglene og mannskapene trenger fred og ro, la de få det!

05.08.09