Leir i Leiren

Det er mye Viking sør for Galeiskurene i Leiren i Stavern her på Brunlanes denne helgen. 12-18 er det åpent i denne flotte og spennende "verdenen" som "Mornir Vikingruppe" med Marion Th. Lund i spissen har laget til.

leir

Vikingleiren ligger på sletta der det tidligere var hinderbane i Leiren. "Kampgruppe" er det også i denne Vikingverdenen, men de slåss bare på oppfordring.

telt

Leiker og spill fra 1000 år tilbake er det også

sikte

Det er moro med bueskyting.

bueskyttere

Spesielt nr en kan konkurrere litt i all vennskapelighet. Synne og Nicolay kan nok bli litt vanskelige å slå.. de har trena mye.

handelogsmykker

Fra Aske er det lokale Vikinger og handelsmenn på markedet. Hanna Lovise og Vilhelm Nyby er dyktige unger og kan mye, men det å handle med egenlaga smykker er litt ekstra moro.

smed og soting

En av smedene på markedet er Palle Dybdahl. Han hadde besøk av "sotingen" Ragnar Ridder-Nielsen. Ragnar Ridder-Nielsen kunne også fortelle om at på hans eindom på Langestrand, i Kullveien,  bodde det en særdeles viktig smed for noen hundre år siden. Det var "Bergråd Petersen", som godkjente kvaliteten på jernet til jernverket.

bieler

De to snakka litt om "bieler", altså økser og forskjellen på de og hva de blei brukt til. Til vestre ei tradisjonell Telemarksbiele og til høyre ei Polsk/Tysk øks til å hogge til firkanta stokker med! Skulle du trenge  mer forklaring så ta deg en tur til leiren og spør sjøl! 

suppe

Mat og drikke på tradisjonelt Viking vis. Marion Th. Lund og gruppen hennes har lagt ned mye arbeid før dette "Vikingmarkedet", "men nå bare koser vi oss og treffer kjentfolk" forklarte hun.

rogalending

Fra Hafrsfjord Vikingruppe var det Finn Ivar vold som hadde dratt i "østerled".

småtelt

Det er trivelig og "ekte" i vikingleiren. Dessuten er det "velsignet" god plass og ikke helt "tjokka" med softis og solbriller. "Galgen til Festningsforvalteren" er det eneste som skjemmer dette herlige stedet.

Marion Th. Lund

Marion Th. Lund ønsker alle som har lyst til å ta en titt hjertelig velkommen til dette folkelige og flotte markedet.

plakat

Lurer du på veien så er det bare å følge plakatene.

telt1

Bare husk å legge igjen øks, kniv og slire hjemme.. Det får du kjøpt her !

kjele

Og mat og kaffe er det også nok av.

Altså åpent 12.00-18.00 og lørdag og søndag er det skuespill på Kaupang i Tjølling kl. 21.00 begge dager.

Vikingfestival i Skråvika -07

Se artiklene fra Vikingleiren i Skråvika 2007

Tullinger, bohemer, kunstnere eller vikinger?

Vikinger på Batteristranda

I dag begynner det

Vikingfestivalen åpnet.

DRAMATISK ANKOMST FOR FØRSTE VIKINGSKIP

Vikingfestival i Skråvika -07

Vikingskipet Vidfavne

Vikingane er kommet!

 

Vikingene kommer tilbake hit til Brunlaneset

Oselver baug

07.08.09