Del 31. "Full City katastrofen" 08.08.09

"Dagens helt", litt fra Gurvika, pluss "et par" andre engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09

Dahle

Svein Dahle (bildet over), får tittelen "Dagens helt" i dag. Han har kjørt den "store gule" til Larvik kommune nesten i ett den siste uka, og han har vært både "høyt og lavt" i oljekatastrofen. Dessuten ryktes det at han også har klart å bytte ut et par glascontainere i Kvelde også! Hør han sjøl fortelle et sammendrag av uka i videosnutten i bunn av artikkelen.

med ordfører

Ordfører Øyvind Riise-Jensen og Svein Dahle er nesten naboer inne ved Eidet. Det blei tid til en "lynkort" kaffekopp på de begge to i spiseteltet i Nevlunghavn lørdag formiddag.

kantine

Det er velstelt, innbydende og i orden der mannskapene i oljekatastrofen skal hvile og spise. Teltet er delt inn i ei "rein" og ei "skitten" sone.

rampe

I Gurvika er varaordføreren vår fra Holhjem, Knut Anvik, engasjert og oppgitt over, som alle oss andre, at "feriestedet for funksjonshemmede" har fått "såpass" påslag.

Gurvika

Fra venstre er det Arild Villum Hansen (daglig leder i stiftelsen), Gerd Brattås (styreleder i stiftelsen ) og Knut Anvik som diskuterer hvordan og når det kan ryddes opp her. "Det er ille", sier Knut, "at folk som har knapt ei uke på ferie her får oppleve sperreband og plakater foran den deilige stranda".

Harald Nordnes

Harald Nordnes har ansvaret for depotet til IUA i Stavern. Der er det nå både "oljebark" og gummihansker så det "holder", til mannskapene som nå begynner å komme i gang med opprydningen etter M/S Full City katastrofen.  Han var en tur utom  Nevlunghavn i "sivil" i dag, men det blei litt prat med ordfører og varaordfører også. Hør han fortelle om sin "tettpakka og lærerike" siste uke i videosnutten i bunn av artikkelen.

Elinor Thøgersen

Elinor Thøgersen ordner med "matstellet" i Nevlunghavn. Hør henne fortelle om det i videosnutten i bunn av artikkelen.

Røde Kors

På Mølen har Røde Kors en "framskutt base", hvor de er bindeleddet mellom de frivillige og legevakta. Basen vil eventuelt kunne flyttes andre steder om det er mer hensiktsmessig. Her kan om nødvendig turister eller opprydningpersonell bli "vurdert" før de eventuelt blir sendt videre til Larvik Legevakt med sine eventuelle "forurensningsskader".

På bildet over er det HMS ansvarlig i IUA staben,Finn Brattli (helt til høyre på bildet over) , som er ute og ser til Røde Kors guttane på parkeringsplassen på Mølen. Fra venstre på bildet over: Alexander Brattli, Tom Pettersen og Audun Thorstad.

utstyr på Mølen

Ved gravrøysene på Mølen lå dette utstyret pluss at en hjullaster stod rett ved.

Og på andre siden..

M/S FULL CITY

"Se og Hør" videosnutten med "Dagens Helt" 8. August, Jan Dahle, her

"Se og Hør"  videosnutten med Elinor Thøgersen og Harald Nordnes, her. 

Flere bilder av havaristen som i dag, 8. August, hadde flere båter "tett rundt seg", bla "KV NORNEN", kan du se i bunn av denne artikkelen.

Youtube video om opprydningsmannskapene sitt virke og sikkerhet  etter Exxon Valdez katastrofen i Alaska, her

 

Om du ønsker å formidle eller "si ifra" om dine opplevelser, tanker, meninger eller hva det måtte være rundt "M/S Full Citty katastrofen", så gjør det gjerne i kommentar/gjesteboka her PåNeset.no (her).Eller send en e-post til admin@paaneset.no

Denne oppfordringen om å skrive om det som skjer rundt denne ulykken er et samarbeid mellom  Nevlunghavn Vel og paaneset.no. Ønsker du å spørre, eller prate direkte så gjør gjerne det med Karin Gustavsen i Nevlunghavn Vel.

Telefon nummeret er 97575097 (kl. 16.00 -20) alle dager.

Usakelige eller ufine "ord finter", pluss innlegg uten navn og mailadresse blir slettet.

08.08.09