Del 33. "Full City katastrofen" 10.08.09

"Dagens helter" i oljekatastrofen er 3 gutter, som har vart i aksjon over ei uke. Denne artikkelen inneholder også:"frivilliginnrykk", HMS kurs (helse, miljø og sikkerhet),"guiding/veiledning" i fjæresteinen og "parkeringsvakter" i Leiren.

Det blei opplyst under HMS kurset at M/S Full City bunkret i Russland og Danmark før katastrofen, og olja sias å ikke inneholde PCB gifter. Det er tydeligvis nok annet "snadder" i den til at det deles ut besyttelsesutstyr og advarsler, som virkelig bør tas på alvor, til de som skal jobbe med å få kysten vår rein igjen. 

 Og, nå "jobbes" det etter plan "A" i skadebekjempningsstaben. den gjelder i fint vær. Plan "B" er for dårlig vær. Og plan "C"..... Den er for om noe skulle gå galt borte i Bamble igjen med vraket av M/S Full City, og olja event.  kommer hitover en gang til.

Lenken til "videosnutten" med "Dagens helter" finner du i bunn av artikkelen.

Britt Teigen HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY M

Britt Teigen i Larvik Kommune har gjort en særdeles god og viktig jobb med å organisere og samle inn frivillige til opprydningen etter oljekatastrofen. HMS kurset for ca. 50 frivillige i dag gikk som smurt. 

´gang HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAND

Registrering, god informasjon, utdeling av utsty, pluss HMS bok som skal brukes av frivillige som er i gang fra i morra 11.08. blei delt ut i Leiren i Stavern mandag.

overhead HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLA

God og forståelig info på HMS kurset.

underskrift HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MY

Etter HMS kurset var det signering med navn og tlf nr for de mange som hadde vært med.

utstyr HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAND

Personlig utstyr blei delt ut til hver enkelt deltager. Lags/gruppeutstyret kommer etter hvert ut det også.

lenser HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAND

"Tyngre" utstyr og verktøy ligger klart både i Ramm og i Nevlunghavn "oljedreperane" spom nå begynner sitt virke. Førsteprioritet er fortsatt Ringa ytterst på Mølen, Saltstein, Nevlungstranda og Oddane. Det er et formidabelt apparat som nå er i sving og det oppfordres til litt tålmodighet om du synes det går for sakte tiol at noen kommer til "ditt" sted og sannerer. På dagens HMS kurs var det sterke håp og ønsker om å være ferdig til desmber med aksjonen, men, så var det det men`et da...

SOS HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAND

Jon S. Jacobsen fra "SOS security"  (se her), er hyra inn av "IUA" for å "guide og veilede" turister i strandsona mellom Oddane og Ringa. En viktig del av jobben til Jon der ute er å hindre at folk drar med seg olje ut av det avsperrede og markerte forurensede området. Og maten, den henter eller spiser han, som de andre aktive i denne oljekatastrofen her helt ytterst på Brunlaneset, i Nevlunghavn.

Mellingen HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRL

Depotsjef Mellingen fra IUA i Bergen har vært med å¨Oljekatastrofe før. Han var en av flere som forklarte og fortalte under  dagens HMS kurs.

Kolbjørn Berge Nevlunghavn HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SP

Kolbjørn Berge var tidlig i gang med ¨registrere skadet fugl lørdag 1. August. I dag var han på HMS kurs i Stavern.

Petter Eriksen HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY

Petter Eriksen fra Tanum er en sosial og trivelig kar som har meldt seg som frivillig til opprydningen.

Frank Bakkeng HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY

Frank Bakkeng holder til i Stavern, og er godt kjent utover. Han kommer "garantert" til å bidra å rydde opp i fjæresteinene våre.

Knut Duvholt HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY M

Knut Duvholt, er leder i Larvik Turn og holder på med forberedende arbeid for å bygge barnehage på Lovisenlund nå. Men etter 40 år fantastiske år på hytta på Skutebakken "måtte bare" den engasjerte og positive "Turngutten" engasjere seg i å hjelpe til å rydde opp her ute.

Gunnhild og Sigurd Harkjær HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SP

 Søskene Gunnhild og  Sigurd Harkjær, fra Larvik, bidrar med sin ferietid for at kysten vår skal bli rein etterM/S Full Citykatastrofen. Ragnar Tanggård (bakerst) bor i Hummerbakken og i hans kjære "bygdelag" sitt område har det vært en god del påslag.

Finn Roligheten HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO RO

Finn Roligheten fra Kvelde, har vært i aksjon ei ukes tid på "Fuglemottaket".  Nå er den solide jegeren kursa og har fått både bok og dress om olje og HMS!

Marthe Styrvold HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO RO

Marthe Styrvold fra Larvik vil hjelpe til med å rydde opp her ute På Neset. Mandag var hun i Stavern, og i løpet av uka er hun nok i gang et eller annet sted her ute med å "barke" eller fjerne olje.

Kim Renè Gjelvik Hans Inge Fyllingen LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET STAVERN M/S FULL CITY OIL SPI

Proffer! Kim René Gjelvik og Hans Inge Fyllingen fra Knarvik i Hordaland (se her) har hatt "olje på trappa før" og har nå meldt seg som frivillige til katastrofen som har rammet oss her.

guttane HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAN

Så endelig var det "Dagens helter". De har vært i aksjon i godt og vel ei uke allerede. "Se og Hør" Thomas Efedahl, Leif Lotherington og Marius Eftedahl her. De har kjempet med lenser og sloss med olja fra "Larvik Havn" sin båt, og virkelig gjort en innsats som er formidabel for miljøet og strandsona vår, siden dagen etter katastrofen begynte.

Yngve og Espen Rakke HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FO

"Oljedreperane" Espen og Yngve Rakke, tok det litt rolig i dag, etter at de har vært med i fremste rekke siste uka, på å få mange, mange tonn med "griseri" vekk og bort fra land og sjø her i Brunlanes.

Og så helt til slutt. 

Det er har vært og det er fortsatt mye ivrige folk i Leiren i Stavern.

parkering HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRL

Under dagens HMS kurs og igangsettingsdag for de frivilligfe blei det et par biler parkert både på og utenfor oppmerkede plasser. Da blei informasjonsbehovet stort for "noen"..

lapp HMS LARVIK VESTFOLD BRUNLANES PÅNESET LEIREN STAVERN M/S FULL CITY OIL SPILL FOTO ROY MYRLAND

 10.08.09