Del 34. "Full City katastrofen" 11.08.09

VI ER I GANG!

Første pulje med frivillige begynte på Ringa i dag 11. August

Siste: Analysen av bunkersolja fra M/S Full City er klar!  

Leder av IUA (det interkommunale utvalget mot akutt forurensning), Per Olav Pettersen, kunne tirsdag kveld fortelle på tlf. at det kun er "olje" og ikke noen andre stoffer (Industriavfallstoff/PCB o.s.v.) i det som blei bunkret ombord av drivstoff, i Skagen og Murmansk, på¨M/S Full City. (Les mer her)

 Tirsdag 11. August begynte første gruppe å rydde opp og sannere i fjæresteinene helt ytterst på Mølen (mot Ringa). En nå i startfasen, særdeles, "topptung" organisasjon begynner å fungere, og "driten"blir fjernet fra fjæra vår av frivillige. Lederen av IUA har lovet at dette snart skal forandre seg etter som operasjonen begynner å fungere og "gå seg til". 

Guttane

Øystein Hansen (bakerst) og Peder Schumacher var to av de engasjerte frivillige som har "vervet" seg som "oljekrigere". De to aktive og engasjerte guttene kunne fortelle etter endt dag om skraping/fjerning av olje, litt bæring og en del barking lengst vest på Mølen. På spørsmål hvordan det så ut og var der ute med oljesøl svarte Øystein, sindig og rolig: "Det er mye og det er litt å ta tak i".

Holmestrand Brannvesen

Fra Holmestrand Brannvesen var det Vidar Mathisen og Håkon Bakke som var først i "ilden" som lagledere for de frivillige. De var stort sett fornøyde med det som hadde skjedd gjennom dagen, og det som var av "små problemer" regnet de med ville gå seg til etter hvert.

Værvågen

Heldigvis går det å komme fram med hjullaster "et stykke på veien". Barksekkene skal helt fram og ned i fjæresteinene.

humlesekken

Det er blitt merkbart stillere langs kysten vår nå. På Humlesekken i Nevlunghavn var det allikevel 2 Skarver da bildet blei tatt i dag, men ærfuglene er det langt i mellom er ute nå. 

kart

 På veggen til servicebygget i Nevlunghavn er det kommet opp et kart nå som er detaljrikt og godt. Det er ikke alle som er like godt kjent her ute som han på bildet under!

Kjell Åge Løvall Peiler

Kjell Åge Løvall (bildet over) er med som frivillig og særdeles "lokalkjent kjentmann" i "fugleinnsamlingen". På bildet over har han finni fram "peilern" (mye brukt på elghunder under jakt osv). Det har seg sånn at lederen av viltnemda vår, Ole B. Waale, er både "høyt og lavt" om dagen og da er det jo greit å hvite hvilken retning han er i i hvertfall mente Kjell Åge. Til info så var Ole B. Waale over i Langesund med håndklær da bildet blei tatt. Det har nemlig vært en effektiv og god dugnad i Helgeroaområdet etter håndklær til å tørke fuglene med i Langesund.

11.08.09