Del 56. "Full City katastrofen" 03.09.09

Det går bra med oljesaneringen etter M/S Full City. Sekk på sekk blir fylt opp med ojesøl som blir skåret, klippet, skrapt og spadd opp langs kysten vår nå fra Ramm til Saltstein.

 Brunt lag Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Det er ca 150-160 "oljekrigere" i aktiv oljesanering nå langs kysten vår. På bildet over er det deler av det "brune" laget som er i sving fra Omrestranda og mot Skutebakken nå. "Se og Hør" den arbeidsomme og dyktige gjengen presenterer seg sjøl her på Youtube.

lagstelt Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Det "brune" laget har "lagsteltet sitt rett ved der de holder på rett sør for "Nevlunghavn Fjord Arena". på parkeringen her er det også spisetelt for andre lag.

Barksekk Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Barkesekker i Nevlunghavn.

Mureskje Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Det er  ikke så mye fiskeutstyr på brygga lenger nå.

Sperringer Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Tilgriset og tilsølt område er det bare å holde seg unna for folk flest. På innsiden er det HMS og reine og ureine soner som gjelder.

En hvil i fjæra Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Fra venstre på bildet over. Per Svendsen (Larvik Brannvesen), Johan Ludvik Løvald og Bjarne Thygesen fra Tjølling, venter på at helikopteret skal løfte vekk sekkene etter saneringen av stranda på vestsiden av Campingen på Oddane. Johan Ludvik Løvald, som tilhører "rødt lag", kunne også fortelle at barkingen fungerer og at det blir kladder med olje/bark, efå dager der det er grovrenset.

Kysverket Oddane Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Kystverket hadde to båter utenfor Oddane i ettermiddag. Helikopteret lastet storsekker om bord og det var snakk om at så mye som over 200 sekker var blitt løfta om bord der i dag.

Brukte lenser Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Brukte lenser havner i conteienere på brygga i Havna, før de blir fraktet til destruksjon.

Matlevering Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Atle Bjerke fra Tveteneåsen er en allsidig og brukanes mann. Han har som en av  mange oppgaver er å frakte mat rundt til de forskjellige gruppene og spisestedene. Dagens middag var varm og velsmakende da den blei servert i Servicebygget helt ytterst på brygga i Havna. 

 Tungy utstyr Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

På Skutebakken var det solid påslag med olje (se her), og nå sanneres det for fullt der. Både nedgravd og synelig olje blir fjernet, og resterende tang og fjære område blir så blåst full med bark. "Blåse bark" utstyret på bildet over oppereres av fagfolk i innsatsstyrken fra Løddingen nå.  Denpåblåste barken vil ligge til helgen, da skaøl denog resten av olja spyles på sjøen for så å bli sugd opp der.

Depotstyrke løddingen Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

Erling Halmøy, Geir Hartløff og Rune Gjerde er fra Kystverkets en av kystverkets 10 depotstyrker, Guttane fra Lødingen presenterer seg sjøl og innsatsen her på Youtube.

Se og les alle artiklene om Full City katastrofen her

Langs Omrestranda Full City Omrestranda Brunlanes Foto Roy Myrland

På vei til middag i mat-teltet øst på Omrestranda etter endt dag i fjæra helt vest på Omrestranda (rett ned for Nevlunghavn Bakeri og Conditori). Fra venstre: Rune Hvatum Olsen, Bo Sørbom, Helena Ocheduszko, Leonard Ocheduszko og Jon Ocheduszko.