"Oljekoret" og "Oil Aid"

Gløm "det store korslaget" og "manns-sangforeninger" på TV, nå er det Skagerakkerne, "Oljekoret" og "Oil Aid" som er gjevest for mange av oss her på¨Neset! Korsang i fjæra på østre Ramm/Ravn /Ramn varen uforglemmelig trivelig og hyggelig opplevelse for de involverte aktørene.

 Frivillige Full City østre ramm Oljesanering Foto Roy Myrland

I dag 23. September var det korsang med mange aktører fra de frivillige i oljesaneringen. Visegruppa Skagerakkerne og den siste visa deres, “Balladen om bulkskipet Full City av Panama”, har blitt tett fulgt av NRK journalist Hans Petter Reppe et par dager nå.

 sangtekst Full City østre ramm Oljesanering Foto Roy Myrland

Det blei synging "rett av bladet" i kulingkastene på "Full City Arena" på østre Ramm for de engasjerte "oljekrigerene" våres. Opptakene skal nå redigeres og syes sammen og hvordan visa, som er komponert av Olaf Klunderud med tekst av Per Gunnar "PT" Bjørholt, gjør seg i statskanalen får du se på NRK Østafjells.

Se og hør innslaget på NRK Østafjells her

Du kan høre hele visa på NRK her

 fjæra Full City østre ramm Oljesanering Foto Roy Myrland

Olaf Klunderud i Skagerakkerne fortalte under opptakene tirsdag 22. September, at et event. overskudd av denne visa vil gå til et godt formål "Oil-Aid" og da fortrinnsvis noe som har med dyr/fugler å gjøre.

 

Se Tor Kristensen sin videosnutt med oversikt kamera fra opptaket her eller klikk på bildet over.

Les nettsiden www.istavern.no sin artikkel om oljekatastrofens "kulturelle" høydepunkt, “Balladen om bulkskipet Full City av Panama”, her.

Full City østre ramm Oljesanering Foto Roy Myrland

23.09.09