boo Storartet musikalitet og herlig viseglede, med et glitrende slør av "bluegras", på Gale

Storartet musikalitet og herlig viseglede, med et glitrende slør av "bluegras", på Gale

Det er storartet og særdeles folkelig og nær visekunst som blir prestert på Galeiscenen nå. Kort sagt.. -dette er velgjorte greier og har du tid, lyst og råd så "løp og kjøp"!

Scene

Det blei en helt spesiell god og flott stemning på Galeiscenen inne i Leier`n i Stavern under forestillingen "Den Gyldene Freden". Lokalitetene og miljøet gjør sitt til at visetolkningene og historiene med og om Evert Taube og Cornelis Vreeswijck blir til en uforglemmelig nær og god opplevesle her ute på Brunlaneset, vis a vis Evert Taube sine elskede Svenske vestkyst.

Galeiscenen

Allerede fra første sang i forestillingen "gynget hodene" i salen gjenkjennende med på de herlige Svenske viseskattene.  Publikum ga tydelig tilkjenne at de var med og nøt visene og historiene som blei briljerende framført av Johan Christer Novsjø og Yngve Fritjof Kristiansen.

spill

Fantastisk og flott var også det enkle men til gjengjeld så utrolig flotte og musikalske tonefølget til forestillingen. Tarjei Nysted trakterte flere instrumenter glimrende og med en musikalitet det er sjeldent å oppleve.

2

Johan Christer Novsjø sine tolkninger av Evert Taube sine viser er formidabelt bra. Den prisbelønnede Taube tolkeren synger visene i sjøkanten her i Stavern med innlevelse og forståelse som få er gitt å ha. Det å høre "så skimmrande" som avslutningsnummer under forestillingen med Nystedt er en minneverdig var, fin og mjuk opplevelse.

1 Foto Roy Myrland

Yngve Fritjof Kristiansen sine Tolkninger av Cornelius Vreeswijk satt som ei kule på Galeiscenen! Kristiansen presterte å levendegjøre Vreesvijk på en herlig frigjort måte og det er sjeldent å høre en så komplett visetolker og forteller. Viser, historier, gitarspill og "figuren" var så komplett at det var lett å tro at den salige Cornelius hadde fått enda en "permisjon" av Vår Herre for å opptre på Galeiscenen!

Lund Foto roy myrland

Øystein Lund Olafsen er en særdeles velspillende og allsidig Tjølling gutt. Han er nå til vanlig kantor i Lommedalen kirke og bosatt på Bærums Verk.

Lund2

Hans supre tangentspill er så bra og godt, at det er en fryd å høre. Øystein sin presisjon og forståelse av å akkompagnere er av stor klasse. Tonene og musikaliteten smyger umerkelig inn i øret og det er absolutt med på å gi denne forestillingen det storartede preget den har.

Fele Tarjei

Det var fire av landets fremste musikere og sangere innen sine sjangere, i aksjon i Leier`n i Stavern under forestillingen. Tarjei Nystedt er egentlig fra Tynset og han sitt fiolinspill var unikt og imponerende bra. Han trakterte også perkusjonsinstrumentene og til sammen blei det et herlig  "bluegras aktig slør" over hans velspilte rytme og tonefølge til den i absolutt folkelige og trivelige "Den Gyldene Freden" forestillingen.

Johan Novsjø Yngve Fritjof Kristiansen Øystein Lund Olafsen Tarjei Nysted Foto Roy Myrland

Store kunstnere som leverer en særdeles trivelig og nær forestilling på Galeiscenen nå. Fra venstre:Johan Christer Novsjø, Øystein Lund Olafsen, Tarjei Nysted og Yngve Fritjof Kristiansen.

Billettbestilling-info. til denne i særdeleshet anbefalelsesverdige forestillingen via Galeiscenen her 

 Foto/tekst. Roy Myrland 30.06.10