boo Sola skinner, våren er kommet og livet er herlig

Sola skinner, våren er kommet og livet er herlig

På Middelhavets største øy, Kreta, er allerede våren kommet godt i gang og både blomsterflor og varme brer seg mykt og flott over øya.

 

På nordsiden av den historiske øya, som fra april har ukentlig flyforbindelse med Gardermoen, holder Ellen Hansen (bildet over) fra Skien til med sitt selskap «Kreta Eiendom». Hun har de siste 10 årene vært bosatt i byen Rethymnon med mann og barn, etter at hun startet opp selskapet som tilbyr sjøleide feriesteder til nordmenn og andre.

 

 

 Nå når det daglig meldes om «krisetider» i Athen så er det greit å høre, her i kulda og snøhaugen, hvordan hverdagen for folk flest på Kreta fungerer. – Vi leser aviser og ser TV her også, forteller Ellen muntert, men tilstandene som meldes fra hovedstaden på fastlandet kjenner ikke vi oss igjen i. Vi bygger fortsatt hus/leiligheter og selger til kunder, som nå ser muligheten til å få seg eget praktfullt feriested i et fornuftig klima til en god pris.

 

 

Selvfølgelig er det problemer for Hellas som stat, forteller Ellen Hansen videre, og det er også flere som får mindre å rutte med lokalt her, men stort sett takler grekerne dette helt greit.

 

Den økonomiske situasjonen i Hellas har gjennom flere tiår vært «litt gresk» for en nordmann, men landet har gjennom historien vist at det «går seg til» for dem etter hvert. Båt-, bil- og flytrafikken går som normalt. Butikker og tavernaer er åpne og ikke minst sola, humøret og gjestfriheten her er akkurat som før.

 

– Det er nemlig helt perfekt her, så det er bare å booke tur og komme på besøk. Alle er hjertelig velkommen hit til Kreta, sier Ellen Hansen i Kreta Eiendom fra ferieparadiset i Middelhavet.

 

Kreta eiendoms hjemmeside

 

16.02.12

 Tekst:Roy Myrland

 Foto:Kreta Eiendom

 

 

Hellas Kreta Feriested Middelhavet Sjøleier Bolig Feriebolig Utlandet Ellen Hansen Skien Norge Turisme Turmål Opplevelse Kultur