Erling Stordahls

 

Det var en stolt prisvinner som mottok Erling Stordahls Ærespris under avslutningsseremonien på Ridderrennets siste dag på Beitostølen.

 

Erling Stordals Ærespris Beitostølen Valdres Foto Jan Arne Dammen

Britt Mjaasund Øyen har hatt en lang karriere som idrettsutøver med svært gode prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå. Hun har vært en pioner når det gjelder deltakelse, utvikling og organisering av flere idretter for bevegelseshemmede.

I begrunnelsen fremheves det at hun vist stort stor evne og vilje til å stimulere andre til aktivitet og deltakelse, og å lære dem viktige ferdigheter som de kan ta med seg for å gjøre sitt eget ”Riddersprang”. Inspirerende, motiverende og inkluderende er ord som blir brukt om henne fra personer hun har hjulpet til å oppleve idrett.

I 1991 brøt hun en barriere ved å spille på det norske laget i kjelkehockey i World Cup, og i 1994 voktet hun målet på sølvlaget under Paralympics på Lillehammer. Til sammen har hun vunnet 10 paralympiske gullmedaljer i ispigging.

Britt har deltatt på Ridderrennet hele 25 ganger. Hun var en av de som ivret for å få pulk utfor til å bli en gren innenfor handikapidretten, og hun deltok aktivt i halsbrekkende forsøksvirksomhet.

For 10 år siden var hun med på å starte Oslo Rullestol Tennisklubb, hvor hun har vært formann i klubben i mange år.

- Vi håper at denne prisen kan motivere både henne, Tennisforbundet og andre til å stå på videre for å utvikle Rullestolstennis til å bli like utbredt i Norge som i mange andre land, sa Ine Wigernæs under overrekkelsen.

- Dette kom som en stor og positiv overraskelse for meg og jeg både stolt og beæret over denne prisen, sa en sprudlende og engasjert Britt Mjaasund Øyen.

Prisen er et diplom og sjekk på 5000 kr.  

 

Foto og tekst Jan Arne Dammen

 

Ridderrennet 2012 Beitostølen Helsesportsenter Idrett  Langrenn Kjelkepigging Slalåm Løyper Jotunheimen  Valdres Oppland Norge Norway Ski Ridderrenn Britt Mjaasund Øyen