Sjeldent bra!

Det er sånne kveldær en huskær, og setter pris på å ha opplevd. Viseklubben ViseVersa er virkelig verdt et besøk! Så da blei det "noen" bilder og litt tekst med og om..

 På utsiden Foto.Roy Myrland

Stavern en fullmånekald Novemberkveld er ikke det en normalt skal huske som en varm og virkelig nær og følelses-god opplevelse. Men det var det når viseklubben ViseVersa holdt åpent og leverte folkelig og ekte kulturvare i Annekset!

 Under taket Foto. Roy Myrland

Arrangementet ”Viseversa” fredag kveld blei en flott opplevelse for de mange tilhørerne i det intime lokalet. Bamble visegruppe og Skagerakkerne sørget for visesang av meget god kvalitet. De ”traff” sine tilhørere under det lave taket og bak de småsprossa rutene i Annekset så det holdt!

 Karianne Eikenes Foto.Roy Myrland

Karianne Eikenes fremførte sine verker, noe som dikt-opplesning og noe som sang. Hun skal i romjula holde julekonsert på ”Gule” sammen med Anders Klunderud, og leverte ”smakebiter” som  fristet til gjenhør. Lillian Skow leste også dikt til tonefølge av Olaf Klunderud.

  Kjell Midtgård Foto.Roy Myrland

På Hardingfele spilte Kjell Midtgård vakkert og teknisk godt. Hardingfele er kanskje ikke det en hører mest på, men lyden og stemningen dette instrumentet skaper er magisk. Om det var tilfeldig eller ikke er ikke godt å si, men det var litt merkelig og rart da at strengen skulle ryke på fela i den tragiske slåtten om ”Fykeruds farvel til Amerika”. Som Kjell sa etterpå, -Hele slåtten og historien om hvordan den blei til er tragisk, så det var kanskje ikke rart at strengen røyk!

 Per G. Bjørholdt Foto. Roy Myrland

Kveldens ”høydare” var urframføringen av Sangen ”Stavern Havn”, skrevet og komponert av Per G. Bjørholt i Skagerakkerne. Teksten finner du i bunn av artikkelen og den er gjengitt med tillatelse av komponist og forfatter. Skagerakkerne har et repertoar som bla. favner store deler av Brunlaneset. Mange av visene de har laget og framfører har hentet sin inspirasjon herifra. Visa om ”Nalum Eika” er kanskje ikke så voldsomt spennende, men den er et utrulig godt og flott historisk dokumenterende verk om et helt hverdagslig tre for oss i dag.

 Morten Bjørgan Foto. Roy Myrland

På tampen av kvelden var det åpen mikrofon og når Morten Bjørgan aleine med gitar (uten sin kjære Cecilie) begynte å fremføre viser og akkompagnerte Jan Erik Fjeld (bilde under)  i ”Tårnarien”, blei det en nær og spennende avslutning på denne musikalske kvelden.

 Tårnarien Foto.Roy Myrland

 All ære og applaus til alle som bidrog med sin stemme eller musikk, men, Jan Erik Fjeld og Olav Klunderud bør virkelig få en ekstra applaus. De klarer på hver sin måte å formidle musikkglede og kunnskap for og om visene, som gjør de ”nye og overraskende”! Vise versa i Annekset har tydeligvis funnet sitt publikum og tilbyr vanlig god, ”enkel” og nær musikk.

 Skagerakkerne Foto.Roy Myrland

Skagerakkerne og Viseversa i Annekset i Stavern er virkelig å anbefale. Der behøver du ikke å ha ”mastergrad i finkulturell sommershowunderholdning” for å trivas og oppleve stor kunst sånn nesten midt på vintær`n!  

Tekst

gjennom vinduet Foto Roy Myrland

Foto/tekst Roy Myrland 24.11.07