13 åring imponerte mest i årets Pinåsløp.

 

 

13 åringen Mari Roligheten Ruud fra østre Hedrum i Larvik imponerte og viste konkurrentene bakskoa i den fjortende utgaven av Pinåsløpet. Løpertalentet var først oppe på løypas høyeste punkt , som er nettopp Pinås, og fikk derfor med seg både spurtprisen på fem tusen kroner og totalseieren i dameklassen. Ungjenta representer STIF i Sandefjord og gjorde unna det 7,5 km lange  motbakkeløpet på tida 41:12.    

Kanadisk seier i herreklassen.

 Det kanadiske skiesset Devon Kershaw var raskest av gutta med tida 31:16. Raskest opp til Pinåstoppen og vinner av spurtprisen for herrene var imidlertid Simen Hegstad Krüger. På de siste kilometerne av løypa endret løpsbildet seg noe og  ved målpassering var Kershaw 29 sekunder foran  Hegstad Krüger på andre plass.  Tredjeplassen gikk til langrennsløper Sjur Røhte. Forhåndsfavoritten og innehaver av løyperekorden Tomas Bereket åpnet friskt, men ved målpassering holdt det bare til en fjerdeplass.    

Pinåsløpet.  

Pinåsløpet er et motbakkeløp i Styrvold i Lardal kommune for mosjonister og trenede. Den 7,5 km lange rundløypa har en stigning på 300 meter før det har gått 2 km. Arrangørene Svarstad I. L. i samarbeid med Lardal O-lag har hvert år hatt kjente idrettsprofiler på startstreken. Skistjernene Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira er tidligere vinnere i dameklassen. I herreklassen har Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeseth vært blant vinnerne.    

54 pinåsløpet olav nordheim

Årets vinner av Pinåsløpet Devon Karshaw, på andreplass Simen Hegstad Krüger og Sjur Røhte på tredjeplass. Aina Hvaal delte ut premier.  

Frank Pedersen ABAX Pinåsløpet Idrettsmann Motbakkeløper Birkebeiener Foto Olav Nordheim

Fotballsparker, syklist, langrenn- og motbakkeløper Frank Pedersen fra ABAX, leverte igjen et solid løp i de dype skogene i Lardal. -Litt langt oppe i dalen dette her, men et greit arragement og god stemning, var hans kommentar etter løpet da pulsklokka blei lest av og pusten var kommet på plass igjen

09 pinåsløpet foto olav nordheim

 Rett før passering av Pinåstoppen ble løperne møtt med trekkspilltoner fra Håvald Hustuft og Per Ståle Tjentland.  

55 technet foto olav nordheim

 Pinåsløpet arrangeres på dugnad. Her er noen av dem fra venstre Randi Haug, Aina Hvaal, Thove Hvaal sammen med Kristin Størmer Steira.  

58 foto olav nordheim

Gro Njølstad Randby, Oseberg Skilag til venstre og vinner av dameklassen Mari Roligheten Ruud til høyre med Pinåsdronninga Kristin Størmer Steira i midten.  

44 Sjur Røthe Tomas Bereket Foto roy myrland

Sjur Røhte fra Voss og forhåndsfavoritten Tomas Bereket før start. Tomas har løyperekorden med tida 28:31. Tomas har vunnet Bessegløpet flere ganger og er rekordholder på strekningen fra Memurubu til Gjendeosen over den berømmelige eggen. Tiden han brukte på det rekordløpet var 1:15:40 28. juni 2014. 

26 foto olav nordheim

 På toppen av Pinås satt Håvald Hustuft og Per Ståle Tjentland og muntra mjølkesyresprengte løpere med trekkspillmusikk.

20 foto olav nordheim

 Ved toppunktet sto Asle Styrvold og passa på.

37 foto olav nordheim

Stevnedoktor Geir Strømme intervjues av speakeren.

65

 Caroline Lomsdal, Maren Bruserud og Anette Larsen i fint driv.

61

Ida Eide og Kristin Bruserud.

50

 Mari Roligheten Ruud på toppen av seierspallen. Gro Njølstad Randby på andre plass og Maren Bruserud på tredjeplass.

78

 Komiker Nils-Ingar Aadne imponerte med en femteplass i herreklassen.

99

Årets Pinåskjærring Mari Roligheten Ruud og Pinåsgubben Devon Kershaw med Kristin Størmer Steira i midten.

 36

IL Ivrig

21

Resultater kan finnes her: Komplette resultater

93

73

Tekst og foto: Olav Nordheim.