Respekt er bla. å bruke rett navn..

Tekst og foto: Roy Myrland. 5/2-2008
Tagger:

Det er litt vanskelig å forstå at våre folkevalgte eller administrasjonen i Larvik kommune ikke kan respektere de som bygde Askeveien i sin tid. De var sikkert like sære og rare som oss nå i dag, og hadde garantert enda flere meninger og "truer" enn vi. Men, de bygde veien vår, fra Hvatum til Aske, og den het ikke Askeskogen!

 Gamleveien Foto Roy Myrland

Veibyggingen av Askeveien tok sin tid, og så seint som litt utpå -60 tallet, gikk veien "gamleveien", bak gården som i dag er eid av Odd Ludvig Sodefjed Johnsen.  Det er selvfølgelig et par "historier" om det også, og en av de kan du finne på bånn av denne siden.

 Foto Roy Myrland

Andre steder i Norge blir det reist monumenter over veibyggerene, som for eksempel i Årdal kommune.

 Foto fra info tavle i Årdal Fotograf Roy Myrland

Der har Rallaren fått sitt monument for mange år siden.

 Foto Roy Myrland

 

På Tyin i Vang kommune i Valdres fikk en veidirektør en bautastein etter seg, i 2004...

 

Kanskje det "ringer" ei klokke , eller "blaffre" i et lys, for en eller ei av våre folkevalgte, det er de som bestemmer hva veiane skal hete og hvor skapet (skiltet) skal stå! 

 

Men før sistelinje kommer, så var det den lille historia da.

Det sias fra troverdig hold at en "nåværende entreprenør og gravemaskinkjører" borti Berven bygda, hadde en glitrende "gocart" bane helt i enden av Askeveien sammen med kameratene sine.  Det det tok noen år å få Askeveien ferdig, og dette var mens  enda den siste delen av gamleveien gikk bakom "Sodefjed gården". Han, og andre guttungær i bygda den gangen, kjørte på den fine og rette nyveien så¨fort det var ei "ledig beite".

Så var det da den søndagen kom, da legendariske Lensmann Irgens, gjorde seg ærend forbi den fredfulle og idylliske rettstrekka som var så godt som fri for biltrafikk på Søndags formiddagen....

"I lovens navn" historia kom ikke fra den gangen, men det roa seg litt med gocartkjøringa ei stund ettterpå!

Foto/tekst. Roy Myrland 05.02.08 

Foto Roy Myrland