Dette var en "højdare"

  

Asbjørn Ekenes er en forbildelig kursleder, han klarer på en enkel og mesterlig måte å forklare vanskelige teknikker og "følelser", med  folkelige og enkele ord  som går ann å skjønne. 

 

Det å skulle finne streken sin høras ikke lett ut, men på Aske Atelier og Verksted forteller og forklarer Asbjør Ekenes fra Hummerbakken dette kompliserte temaet så det "sitter". Det er ikke mange minuttene det tar før den som vil, og har tid til å lytte og føle litt i vårkvelden, får prøve seg på oppgaver.
Bildebeskrivelse

Det er ikke pene tegninger som lages her forteller Asbjørn, her er det de forskjellige elementene og stilene i tegningen som læres nå. Når det er på plass kan en nok se og forstå hva som tegnes. Den kanskje enkleste måten å forklare det på er ved å se på “karrikaturtegneingene” i avisene, der har hver tegner sin stil.

Det er virkelig å anbefale å stikke innom i Fjøset på Aske neste onsdag kveld, og prøve litt. Du er garantert å se noe du ikke har sett før der.. Bildet over er av en isnstallasjon som skulle strekes/tegnes FORT, uten å se på arket. Sekken, krakken og stolen gikk fint å streke opp, og det var virkelig en ny og artig opplevelse det også.

(Noe av vitsen er å tegne uten på se på arket!)

 

Ønsker du å lese mere om Asbjørn Ekenes, er hans  hjemmeside  her 

 

Foto/tekst. Roy Myrland 09.04.08