thumbnail

Herpetisert og ødelagt for 4. gang!

thumbnail

Populær og dyktig bilmekaniker på "solkysten" gjør også EU kontroller nå.

 

thumbnail

-"Vi snakker ikke om hestekrefter" og "det blir full gass i morra"

thumbnail

Biler får stort sett sitt ukentlige eller årlige ettersyn og stell. -Verre er det med det som blir hengt på bak.

 
thumbnail

I Brunlanes helt sør i Vestfold er snøen borte på jordene. Tørker det litt opp nå så kan det bli våronn og gulrotsåing til uka, sier Per Amundrød ved Helgeroa.

 
thumbnail

Amund Tanggård er bilmekaniker og fagmann som bruker sin kunnskap og solide erfaring til å ta en ekstra kikk, nå når dekkene nå skal skiftes før vinteren.

thumbnail

Da er det er stadig noe som skal sjekkes, byttes eller repareres. Amund Tanggård kan mye bil, har kraftige never, er smart i hode og han er effektiv.

thumbnail

Hverken gaupe, bjørn, ulv, rev, eller ørn er blitt fanget på brikka.

thumbnail  Amund Tanggård og Vigleik Digre driver hvert sitt bilverksted ved Stavern. De hjelper deg gjerne gratis å bytte "vindusgummi" om du har med "medbrakt"!
thumbnail  Et dekk med god mønsterdybde kan likevel være modent for utskifting, ifølge eksperter.
thumbnail På Søndersrød ved Helgeroa skjer det ting innimellom sommerbygene. Gull i enden av regnbuen og sommerlig traktortur med pynta doning ser du her.
thumbnail

Litt av hvert fra Kr. himmelfartsdag hendelser på et solfylt og sommervarmt Brunlanes. Resaurantåpning med "himmelsk god fiskesuppe", nystekte wienerbrød, sommer-gjest med bjørnefrykt, "lurium" og Kjoseløpresultater! Og husk! Om du er fastboende eller besøkende er du velkommen på Quiz-kveld, arrangert av Brunlanes ungdomslag, på Nestun i Foldvikveien kl. 19.00 i kveld 3.juni!

thumbnail

Ring og bestill, eller kom innom. Det er dekkskifte-dag i Amund Tanggård sitt bilverkstedet i Hummerbakken lørdag 16. april.

thumbnail Husker du på småfuglene?
thumbnail

Dekkskift i Hummerbakken og folkefest på Beitostølen!

thumbnail Amund Tanggaard fra Hummerbakken og Brunlanes er invitert til å kjøre rallycross på Lyngåsbanen i Lier ved Drammen 2. Oktober!

thumbnail .
thumbnail Våronna er i gang ved Nevlunghavn her i Brunlanes.. med snøfreser! Se videosnutt fra havna og jordet i artikkelen
thumbnail Gå på vannet og stå i bakken.
thumbnail Børse og kniv pleier å holde på jakt. Noen har med øks på jakt-turen her i Brunlanes også.
thumbnail

"Fuglemottaket" på Søndersrød stengte i dag. Heretter kan du ringe om du finner eller ser tilgriset/skadet fugl. Og i Nevlunghavn der satt tre Rogalendinger og planla hvordan de skulle få fjernet mere av "oljå" til uka.

thumbnail Allerede på museum.

Tiden går fort. Nå har litt av historia og utstyret som blei brukt de føste timene og dagene etter bunkersolja fra M/S Full City la seg på Brunlanes kysten, havna på museum.

thumbnail

"Dagens helter i oljekatastrofen"

"Vi må hoppe uti og ta opp oljen manuelt fordi vi kommer ikke fram", forklarer Yngve Rakke. "Det er såpass grunt at vi tar det opp med spader og øsekar og så videre til bøtter, så tar vi det opp i store sekker i båten.

Fint og varmt vær gjorde det bedre for alle og jobbe med olja fordi da blir den mer myk og lettere og få opp.

thumbnail

Det nyopprettede fuglemottaket og -transporten fungerer supert!

Og, i bunn av artikkelen ligger ei skrøne basert på et par "dønn  ubekreftede" og sannsynligvis "særdeles upålitelige" rykter.

thumbnail

Det er innsats og pågangsmot i Nevlunghavn om dagen. Larvik kommune og "det interkommunale utvalget for akutt forurensing", IUA, får logistikken på plass. Dermed så blir det både mat og drikke, pluss hvile plasser, for mannskapene som får vekk olja fra kysten vår. Og som vanlig er det greit med en gravemaskin!

Oppdatering fra Larvik kommune her

Nettsiden til det interkommunale utvalget mot akutt forurensing, "www.fullcity.no", finner du her

thumbnail

Det etableres fuglemottak , i låven til Per Amundrød, på Søndersrød fra og med 5. August.

Per Amundrød sørger for lokaler i låven sin og Egil Soglo (fra Naturoppsynet) og Ole Brekke Waale (fra viltnemda vår), pluss en fugle ekspert skal sørge for "vurdering" og rask transport med båt over fjorden til Langesund og "vaskeriet der.

Tirsdag kveld var ornitologer og fuglefolk i gang med å samle inn fugler, for så å transportere fuglene  sjøl bort til Bamble.

Og på Mølen...Der var det folkevandring med fuglehunder og "turister" i kveldinga.

thumbnail

Fred og ro, pluss et herlig "ustressa" og ordentlig miljø er det som preger "Trane Camping" i Hummerbakken. Lurer du på hva "Trane" betyr, eller kommer av, kan du lese deg til det i artikkelen.

 

thumbnail

Har du et kamera er det lov skru og "knotte" litt. Om du vil ha et tips på hvordan du kan forevige de allerede lengste solnedgangene i landet, slike som i Helgeroa, finner du det her!

 

thumbnail Amund Tanggård dro av gårde på rally til Birkeland før helga.. 
thumbnail Det blei et storartet og vellykket håndball arrangementet her ytterst på Brunlaneset 13-14 Juni 2009. Dessuten, finale resultatene finner du her, sammen med lenke til "2 minutter og 44 sekunder med bilder".
thumbnail Havfiskeren fra Helgeroa som fikk lufta seg i et falskjermhopp over Brunlaneset lørdag kveld, landa trygt på Holhjem.
thumbnail Bilsportsesongen er kommet godt i gang nå. Teamet som har tilhold på Trane er lasta og reist avgårde nå. Her følger "et par" bilder fra forberedelsene.
thumbnail De handeler om å "fange øyeblikket " disse to bildene med kaldt vann i slangen.
thumbnail Det er dramatikk i de "bevingedes" verden om dagen. Nytt liv kommer ut av egga og i svømmefuglenes verden er det tryggeste stedet på vann for de nyklekte.
thumbnail Det blei "offentlig" på Næringsdrivendes årsmøte i Nevlunghavn lørdag.. Arthur Buchardt har; "-tatt tak og satt seg ved årene, igjen"! Nå blir det konsert på brygga i Havna 18. Juli!

L

thumbnail

Undernes tid er ikke forbi!

thumbnail

Det er et par uker siden han var i gang med potetene, sjølvaste "tidligprodusenten" her ute på Brunlaneset.

 

thumbnail De virkelige mesterene og "store menneskene" her i verden er de som bryr seg om, og tar vare på de minste.. Dag Erik Pedersen, fra Helgeroa her på Brunlaneset,  er en slik mann!

thumbnail Det er åpent hus med salgsutstilling med Rolf Aarøe Arnesen sine malerier i Amundrødveien 57 i helgen. Lørdag og søndag 12.00-17.00
thumbnail

Det kan bli litt "grøssent" om kveldane utover nå. Da kan det være greit å ha en ovn som brenner ordentlig..

thumbnail Nysnøen ligger fortsatt som et litt tjukt "melisdryss" over Brunlaneset.
thumbnail  Det datt en elgstut for den erfarne jegeren Gunnar Sandene sin kule rett nord for Helsetjønna lørdag morgen. Jaktlaget som ledes av Per Amundrød er effektive, de kan dette disse gubbane !
thumbnail Flertallet i plautvalget var ikke fornøyde med de nye tegningene til det planlagte nye huset på Omlid hvor tomta grenser helt inn til Amundrødfeltet
thumbnail Det var mange frammøtte, og de hadde sterke meninger om at tomta helt sørvest på Amundrød feltet skulle bebygges.
thumbnail Elg i Solnedgang er et kjent motiv. Solnedgangene i Helgeroa er også godt kjente. Fra Amundrødfeltet er noe fra begge disse elementene samlet i dette bildet..
thumbnail Amund Tanggård gir ikke ved dørene borte i Trøgstad. Han satser for fullt, det blir det litt "skruing" av, men det går nok bra.
thumbnail Amund Tanggård har ikke vervet seg, og skal heller ikke ut i krigen, sjøl om det sikkert kommer til å føles sånn når han står på startstreken. Han sesongdebuterer nemlig i Bakkeløp under NM i Motorcross på Trøgstad Fort i helgen. Klassen heter "RC Supernasjonal klasse 1"!
thumbnail Gammelt ordtak, og forebyggende sprøyting mot ugrass. Her nytter det ikke å stole på "hokus-pokus eller placeboeffekter".
thumbnail Kjøttmeisen har slått om på "dialekta og tonefallet sitt" om dagen, sånn som den gjør om våren.Tidligprodusentene her ute kjører rundturer hver enaste dag for å se om noen har våga seg utpå, det kunne jo hende det var lagelig for noen gulrotf
thumbnail Endelig er de kommet opp, de er blitt stellet med og snakket om i noen måneder nå, tidligpotetene. Endelig er de blitt tatt opp, noen av de i hvertfall. Selvfølgelig er det helt ytterst i Brunlanes de blir tatt opp i dag 11. Juni.Per Amundrød har spesialisert seg på tidligproduksjon, og
thumbnail

Her er intervjuer med Edvald Boasson Hagen, sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og Joker-Byggteam syklistene Bjørn Tore Hoem og Amund Grøndahl Jansen i Saltstraumen St. Hansaften. 

thumbnail

Kaninbur er ikke bare ei kasse med strø i lenger på Krabberønningen ved Helgeroa. -Nå skal de innredes også. 

thumbnail

Ringene er på plass!

thumbnail

Tom Ottesen på Beitostølen hadde jubileum denne helgen.

thumbnail

Herpetisert og ødelagt for 4. gang!

thumbnail

Jorda er laglig, været er fint og våronna er i gang for Per Amundrød i Brunlanes.

thumbnail

-Og kommer fram der hverken biler, traktorer, motorsykler eller firehjulinger har sjangs. De opplever også og ser det andre bare kan drømme om langs veien

thumbnail

Populær og dyktig bilmekaniker på "solkysten" gjør også EU kontroller nå.

 

thumbnail

Peer Gynt er en fantasifigurer og oppdiktet av salige Henrik Ibsen. Jo Gjende og historia om han, som er dramatisert av Ole Kristian Ødegård i Heidal, er ekte saker!

 

thumbnail

Innslag fra før, under og etter, fotballkampen på Gamle Gress i Drammen 31. mai. Medvirkende Jan Tore Berg, Tony André Korstvedt Olsen, Jostein Flo, Haakon Gulla Pedersen, Petter Belsvik, Petter Lennartsson, Mats Haakenstad, Geir Amundsen og Fram supporterne.

thumbnail

"Siste nytt" og videointervju fra Larvik skytterlag sitt flotte anlegg på Åres i Tvedalen ved Helgeroa.

"Fjellryper" i alle aldre er velkomne til å delta gratis både med og uten ski på beina.

thumbnail

-Akkurat som det skal lukte når ville, men tamme hestekrefter slippes løs.

thumbnail

-"Vi snakker ikke om hestekrefter" og "det blir full gass i morra"

thumbnail

4 nye band/artister klare til Trollrock på Beitostølen 24.-27. juli. 

thumbnail

Biler får stort sett sitt ukentlige eller årlige ettersyn og stell. -Verre er det med det som blir hengt på bak.

 
thumbnail

For hvert dekar nedbygd matjord, tapes tusen brød hvert år – i all framtid..

thumbnail

I Brunlanes helt sør i Vestfold er snøen borte på jordene. Tørker det litt opp nå så kan det bli våronn og gulrotsåing til uka, sier Per Amundrød ved Helgeroa.

 
thumbnail

Til: Anngunn Landro og Amund Kvernvold.

Fra: Atle Dalen, Trond Rogne og resten av Trollrock.

thumbnail

-Aldri har så mange folk gått Rakfiskløypa - det var alle me snakka med einige om.

thumbnail

Alle som bygger med tre kan søke! For 5. gang skal trelastselskapet Bergene Holm AS dele ut premier for 250.000 kr øremerket byggeprosjekter av tre.

thumbnail

Amund Tanggård er bilmekaniker og fagmann som bruker sin kunnskap og solide erfaring til å ta en ekstra kikk, nå når dekkene nå skal skiftes før vinteren.

thumbnail

Tom Ørbæk fra Larvik Brannvesen ble nr. 56 opp på Gaustatoppen i "Isklar Norseman Extreme Triathlon 2013". Vinnere av de 232 startende var Inger Liv Bjerkreim Nilsen (NOR) og Markus Stierli (SUI).

thumbnail

I anledning Norseman Xtreme Triathlon arrangeres hvert år den litt mildere utgaven, Eidfjord mini triathlon kvelden i forveien i Eidfjord. 

thumbnail

Fire marsjer i terreng som er barnevogn- og handikapvennlige.

thumbnail

Da er det er stadig noe som skal sjekkes, byttes eller repareres. Amund Tanggård kan mye bil, har kraftige never, er smart i hode og han er effektiv.

thumbnail

Gerd Brattås har gjort en beundringsverdig og fenomenal jobb i Gurvika i 10 år. Hun er nå avløst som leder av stiftelsen til feriestedet for funksjonshemmede av Erik Thorstein.

thumbnail

 Guttane fra Larvik har pynta doningen for en tur innom Halden også.

thumbnail

4x4 trekkere kommer fram, men koster fort mange penger.

thumbnail

Skikarusellen har lenge vært målet for ungene som liker og gå på langrennski og ha det morro med nr. på brystet. 

thumbnail

Produktsjef Mona Ringstrand i Hurtigruten ASA, tilbyr nå noe helt unikt til gjestene med M/S Fram Sydpollandet.  

thumbnail

Hverken gaupe, bjørn, ulv, rev, eller ørn er blitt fanget på brikka.

thumbnail

Kai-Otto Melau fra Nevlunghavn fotograferte fjorårets "galskap" der Roald Amundsen forberedte seg i 1896. Xtremeidfjord arrangerer verdens hardeste skirenn - Expedition Amundsen i år igjen.

thumbnail

"Heksene danser sin heksedans og frykten sprer seg her til lands.."

thumbnail

"En gave som passer for hver en gane, en fryd for øyet for deg som er nøye, litt omtanke for noen du vil takke og en gave til Søbakken for hver en pakke!"

thumbnail

Amund Tanggård driver bilverksted i Hummerbakken mellom Stavern og Helgeroa. Der legger han om dekk nå før vinteren og snøen kommer for fullt. Lørdag 27. er det åpen dag med både kaffe og gode historier til dekkskiftet der.

thumbnail

Respekt og gratulerer til Fram Larvik, som med Torgeir Larsen og Dagfinn Enerly, har satt en ny standard for hva billetten til en fotballkamp kan innholde. Dette var sterkt!

thumbnail

-det betyr ledelse i NM før finale og kamp om kongpokalen lørdag 14. juli.

thumbnail

Med sjåfør og co-driver, som leser NAF sin veibok, ruller Dethleffsen avgårde på impulsive turer over det ganske land. Denne uka er det "indre enfold" som får besøk.

thumbnail  Amund Tanggård og Vigleik Digre driver hvert sitt bilverksted ved Stavern. De hjelper deg gjerne gratis å bytte "vindusgummi" om du har med "medbrakt"!
thumbnail  Et dekk med god mønsterdybde kan likevel være modent for utskifting, ifølge eksperter.
thumbnail På Søndersrød ved Helgeroa skjer det ting innimellom sommerbygene. Gull i enden av regnbuen og sommerlig traktortur med pynta doning ser du her.
thumbnail

Det var en knallhard kamp og det blei et overbevisende resultat i "slaget om Brunlanes" på Karlsro ved Helgeroa 25. juni. Her er 143 bilder fra moroa!

thumbnail

Litt av hvert fra Kr. himmelfartsdag hendelser på et solfylt og sommervarmt Brunlanes. Resaurantåpning med "himmelsk god fiskesuppe", nystekte wienerbrød, sommer-gjest med bjørnefrykt, "lurium" og Kjoseløpresultater! Og husk! Om du er fastboende eller besøkende er du velkommen på Quiz-kveld, arrangert av Brunlanes ungdomslag, på Nestun i Foldvikveien kl. 19.00 i kveld 3.juni!

thumbnail

 "-Damer er gøy!"

thumbnail

Ring og bestill, eller kom innom. Det er dekkskifte-dag i Amund Tanggård sitt bilverkstedet i Hummerbakken lørdag 16. april.

thumbnail Husker du på småfuglene?
thumbnail

Dekkskift i Hummerbakken og folkefest på Beitostølen!

thumbnail Amund Tanggaard fra Hummerbakken og Brunlanes er invitert til å kjøre rallycross på Lyngåsbanen i Lier ved Drammen 2. Oktober!

thumbnail .
thumbnail Påskeutstillingen i Stavern åpnet denne helgen. Det er mange lokale og tilreisende kunstnere som preger Kunstnerbyen ved havet her på Brunlanes nå.
thumbnail Våronna er i gang ved Nevlunghavn her i Brunlanes.. med snøfreser! Se videosnutt fra havna og jordet i artikkelen
thumbnail

Spar på Farriseidet er en trivelig og godt besøkt dagligvarebutikk. Hver dag fram mot Jul, vil det bli et bilde og et par ord om "siste nytt" fra den tradisjonsrike og velfylte kolonialen, her på nettsiden PåNeset.no.

 Du kan også klikke på SPAR logoen i høyre stolpe her på siden.

 

thumbnail Børse og kniv pleier å holde på jakt. Noen har med øks på jakt-turen her i Brunlanes også.
thumbnail

"Fuglemottaket" på Søndersrød stengte i dag. Heretter kan du ringe om du finner eller ser tilgriset/skadet fugl. Og i Nevlunghavn der satt tre Rogalendinger og planla hvordan de skulle få fjernet mere av "oljå" til uka.

thumbnail Det har skjedd litt av hvert i helgen, både her og litt lenger vekk. I Drammen var det bla. freestyle hopprenn ut i elva under den storartede elvefestivalen.
thumbnail Allerede på museum.

Tiden går fort. Nå har litt av historia og utstyret som blei brukt de føste timene og dagene etter bunkersolja fra M/S Full City la seg på Brunlanes kysten, havna på museum.

thumbnail

"Dagens helter i oljekatastrofen"

"Vi må hoppe uti og ta opp oljen manuelt fordi vi kommer ikke fram", forklarer Yngve Rakke. "Det er såpass grunt at vi tar det opp med spader og øsekar og så videre til bøtter, så tar vi det opp i store sekker i båten.

Fint og varmt vær gjorde det bedre for alle og jobbe med olja fordi da blir den mer myk og lettere og få opp.

thumbnail

Det nyopprettede fuglemottaket og -transporten fungerer supert!

Og, i bunn av artikkelen ligger ei skrøne basert på et par "dønn  ubekreftede" og sannsynligvis "særdeles upålitelige" rykter.

thumbnail

Det etableres fuglemottak , i låven til Per Amundrød, på Søndersrød fra og med 5. August.

Per Amundrød sørger for lokaler i låven sin og Egil Soglo (fra Naturoppsynet) og Ole Brekke Waale (fra viltnemda vår), pluss en fugle ekspert skal sørge for "vurdering" og rask transport med båt over fjorden til Langesund og "vaskeriet der.

Tirsdag kveld var ornitologer og fuglefolk i gang med å samle inn fugler, for så å transportere fuglene  sjøl bort til Bamble.

Og på Mølen...Der var det folkevandring med fuglehunder og "turister" i kveldinga.

thumbnail

Fred og ro, pluss et herlig "ustressa" og ordentlig miljø er det som preger "Trane Camping" i Hummerbakken. Lurer du på hva "Trane" betyr, eller kommer av, kan du lese deg til det i artikkelen.

 

thumbnail På Cinema Fantasia og Gunnars Verksted i Bervibygda er det tradisjon hver sommer å be inn til lag, med leik og moro i "lavvolandet" ved Bergselva. I år var det ekstra storartet og moro.. To helskjønne  quinder blei nemlig også feiret på sin herlige "jubeldag"!
thumbnail

Brunlanesløpet 2009 er i mål. Det blei rekord-deltagelse og prikkfritt gjennomført arrangement. Resultatlista pluss mange hundre bilder fra løpet finner du lenker til her.

GRATULERER MED INNSATSEN ALLE SAMMEN!

 

 

thumbnail

Rekordbesøk, rekordsalg, rekordvarme!

Det var rekord mye folk på Holhjemskolen og det var "rekordtrivelig" og en mangfoldig og særdeles stemningsfull Helgeroadag og -kveld!

thumbnail Eskild Amundsen (6 år) har fiska ei diger tryte, på 1 kg, "et sted i Brunlanes"!
thumbnail Det skjedde mye fra Larvik til Havna St.Hans, mange 1000 mennesker var ut i den herlige sommerkvelden, både på sjø og land.
thumbnail Brunlanes Ungdomslag hadde samling for både små og store på Nestun fredag kveld.
thumbnail Amund Tanggård dro av gårde på rally til Birkeland før helga.. 
thumbnail Bilsportsesongen er kommet godt i gang nå. Teamet som har tilhold på Trane er lasta og reist avgårde nå. Her følger "et par" bilder fra forberedelsene.
thumbnail "Morraøkta" 17. Mai har bilder fra by`n, Stavern, Havna og Berg.Pluss bilder av 17. Mai toget på Berg
thumbnail Det blei "offentlig" på Næringsdrivendes årsmøte i Nevlunghavn lørdag.. Arthur Buchardt har; "-tatt tak og satt seg ved årene, igjen"! Nå blir det konsert på brygga i Havna 18. Juli!

L

thumbnail

Undernes tid er ikke forbi!

thumbnail
Det blei fint etter snøværet denne gangen også, og heldigvis "blei det blå himmel"  før fullmånen i dag.  Det sias som kjent at det været som er på fullmånen lett kan "holde seg sånn ca.", en 14 dagers tid..Her følger noen bilder og 4 videosnutter fra Brunlaneset og bygdebyene etter snøfallet
thumbnail

Det er et par uker siden han var i gang med potetene, sjølvaste "tidligprodusenten" her ute på Brunlaneset.

 

thumbnail De virkelige mesterene og "store menneskene" her i verden er de som bryr seg om, og tar vare på de minste.. Dag Erik Pedersen, fra Helgeroa her på Brunlaneset,  er en slik mann!

thumbnail Det er sjeldent "spenstige" og flotte bilder Frode Løvall fra Amundrød debuterer med å levere her PåNeset.no. "Storartet  kunstverk fra Brunlanes" og "bilde for historieboka" kan med god samvittighet brukes, og  "settes som lapp" på, noen av Frodes verker.
thumbnail Nå kan det lages tvarer, når Juletrea skal ut av hus og stue her På Neset og i resten av Kommunen
thumbnail

 

Takk til de mange, mange, som har lest og leser PåNeset.no. Også stor takk til fotografer og "bladfyker" som har bidratt i 2008!

"Vi snakkas, om ikke så seas vi vel utover året her PåNeset.no"

Mvh Roy Myrland

 

thumbnail Den ekte Bervi Nissen bor på Bervi, og Kornelia fra Holtet kjenner`n!

thumbnail Det er åpent hus med salgsutstilling med Rolf Aarøe Arnesen sine malerier i Amundrødveien 57 i helgen. Lørdag og søndag 12.00-17.00
thumbnail Grøtfesten  i Berg skolekorps er en av årets viktigste hendelser for musikantene, da er det utdeling av hedersbevisninger og årsmedaljer.
thumbnail Nysnøen ligger fortsatt som et litt tjukt "melisdryss" over Brunlaneset.
thumbnail Fredags-Quizen i Nevlunghavn er ei populær greie. Hver fjortende dag er det plass til alle som vil rundt bordene sånn i 20 tiden på kvelden. Da starter moroa!
thumbnail  Det datt en elgstut for den erfarne jegeren Gunnar Sandene sin kule rett nord for Helsetjønna lørdag morgen. Jaktlaget som ledes av Per Amundrød er effektive, de kan dette disse gubbane !
thumbnail Elias Tordenskiold blei både døpt, sjøsatt og fikk jomfruturen sin torsdag 18. September i Stavern.
thumbnail

Rallyfredagen består bla i  at "notetegningen" og prøvelkjøringen av etappene står på programmet. Innrykket i Leiren i Stvern har også gått sin gang. Dugnadsfolket gjør dessuten unna de siste forberedelsenen, og et par av de fastboende har "prøveflagga" og satt opp partyteltet til morgendagens hendelse. Her følger "noen og førti"  hulter i bulter bilder fra fredag 5. September -08 her på Neset.

thumbnail
Det har vært en herlig helg med deilige ettermiddager og kvelder utenfor  hus, hytter og telt, i Skråvika var den største festligheten. Det lå ikke langt tilbake på Lydhus eller på Snørsvall heller, der feira de bursdager til den tidlige morgengry!
thumbnail Det var mange frammøtte, og de hadde sterke meninger om at tomta helt sørvest på Amundrød feltet skulle bebygges.
thumbnail Det går hit , og det går dit, når endene er på vei fra reiret og til vanns. Andungene har kommet seg ut av skallet,  og Anda har en "svare jobb" med å holde de samlet i marsjen mot vannet i Bergselva fra reiret sitt et sted i "grøftekanten" i Sannibakken.
thumbnail Elg i Solnedgang er et kjent motiv. Solnedgangene i Helgeroa er også godt kjente. Fra Amundrødfeltet er noe fra begge disse elementene samlet i dette bildet..
thumbnail Amund Tanggård gir ikke ved dørene borte i Trøgstad. Han satser for fullt, det blir det litt "skruing" av, men det går nok bra.
thumbnail Amund Tanggård har ikke vervet seg, og skal heller ikke ut i krigen, sjøl om det sikkert kommer til å føles sånn når han står på startstreken. Han sesongdebuterer nemlig i Bakkeløp under NM i Motorcross på Trøgstad Fort i helgen. Klassen heter "RC Supernasjonal klasse 1"!
thumbnail Gammelt ordtak, og forebyggende sprøyting mot ugrass. Her nytter det ikke å stole på "hokus-pokus eller placeboeffekter".
thumbnail Kjøttmeisen har slått om på "dialekta og tonefallet sitt" om dagen, sånn som den gjør om våren.Tidligprodusentene her ute kjører rundturer hver enaste dag for å se om noen har våga seg utpå, det kunne jo hende det var lagelig for noen gulrotf
thumbnail Dette bildet er tatt på gården Vestre Hvatum, den er første gård på venstre side om du svinger av fra Manvikveien mot Aske. Bildet kan være tatt i 1899 i forbindelse med 70-årsdagen til Kristoffer Karlsen Hvatum. Jubileet var nok en viktig hendelse å forevige,

thumbnail Det konkrete første vårtegnet er på plass, potetene er satt til lysgroing her ute på Neset nå. Lysgroingen er for at potetene sine groer skal komme ut av poteta, og være klare til å sette røtter og skyte knoller, når de kommer i bakken om noen få uker. 
thumbnail Det er treffsikre folk som holder til på Haugene ved Haugene åsenes ”vestre fot”. Innkjøringen er fra Foldvikveien rett før Nestun, ved Trelasthandler Pettersen, følger du veien litt "høyrevenstreogrettfram" så kommer du til Larvik sportsskytteres anl
thumbnail Det er spennende å prate med folk som har  tid, lyst, vilje og mulighet til å engasjere seg i litt spesielle ting. Astor Furseth fra Valldal på Sunnmøre er en slik mann, han er spesielt opptatt av ras i Norge, dessuten holder han oversikten over hvor mange mennesker som er bekreftet drept
thumbnail Denne teksten er scannet fra boken ”Magiske Mølen”, som er skrevet av Einar Nord og Gunnar Christie Wasberg . Boken er utgitt av Larvik og  Omegns Turistforening, de har godkjent denne publiseringen av teksten på paaneset.no. Den engelske kutterbrigg ”Pelican” ved Helgero

thumbnail Børsepipene har ”bjeffa” noen ganger her ute i løpet av helgen, i klover, lysninger, eller på små knauser har jegerne sitti på post. Løshundene har funnet viltet og losen har gått i terrenget på Brunlaneset. Elgjakt heter det, men det har fallt en hjort ogs
thumbnail Det er så bra at det er noen igjen som driver med helårs småfehold her på Neset. Per Kristian Amundrød har drevet med og engasjert seg i dyr og fugler stort sett hele sitt liv. Om det var som landhandler sønn på Berg eller industriarbeider i Stavern, så har dyra og fugl
thumbnail Hund/Sau er et skilt som kommer opp tirsdagskvelder i august ved Brunlanesveien RV.302 i bånn av Tveitane bakken. Det er 20. året på rad at Brunlanes Jeger og Fisk sin hundegruppe kurerer de tamme artsfrendene til Ulven for medlemmer og ikke medlemmer. Sau og innhegning holder Roar Bakkane. Hundeiere
thumbnail Trailerene med lyd og lysutstyr kom fra Stockholm i dag, og de er blitt losset på Nevlunghavn Fjord arena.  Godt å sitte på Brygga å ha oversikten Venting på benk Mange dugnadsfolk blei sittende og vente litt, men det var bar
thumbnail Gigant Torsdag på Nevlunghavn Fjordarena  Det byggas SCENE! Vi snakkær gedigen scene, 2 tårn på 25 meter, scenegulv 3,5 meter over bakken, stag, støtter og pilarer. For å si det sånn, dette er en jobb for Nesinger! Kunnskap og erfaring med å bygge og lage platt
thumbnail Full fart på Nevlunghavn Fjord ArenaDette er helt topp!   I dag begynte det virkelig å skje store ting på Nevlunghavn Fjord Arena. 8 trailere rullet inn på Omre i dag med scenen, den kom direkte fra Dublin og to konserter der for 60 000 mennesker. De profesjonelle scene arbeiderne
thumbnail Slaget på Omre er i gang!Søndag 22 juli vil det være samlet 1000 vis av mennesker på Omre. Slaget ved Nesjar for 991 år siden er muligens sist det var så mye mennesker samtidig på et begrenset område her ute. Oppladningen til konserten er i gang for fullt nå o
thumbnail De nyhøstede grønnsakene og bærene finner du ikke i en kjøledisk, innpakka i plast, og fraktet halve Østlandet rundt. De er på Lydhus Gårdsbutikk nå om dagen.  Lisbeth Amundrød selger kvalitetsvarer i sin gårdsbutikk. I dag var det smakspr&
thumbnail Endelig er de kommet opp, de er blitt stellet med og snakket om i noen måneder nå, tidligpotetene. Endelig er de blitt tatt opp, noen av de i hvertfall. Selvfølgelig er det helt ytterst i Brunlanes de blir tatt opp i dag 11. Juni.Per Amundrød har spesialisert seg på tidligproduksjon, og
thumbnail 22. juli er dagen. Nevlunghavn Fjord Arena er stedet. Artisten heter ROD STEWART.Arrangør er Krafttak as, i samarbeid med  Kreft foreningen. Motto for arrangementet er: "Ta krafttak for kreft saken, dyrke samarbeid om verdier og resurser."Etter det PåNeset erfarer arbeides det også med
thumbnail Dugnad på Holhjem skolen er den del av hverdagen for de som er engasjert i den gamle skolen. Det er ikke noe ”ork” å ta dugnadene, de blir bare gjort, sånn litt etter litt. Det er noen år siden den blei brukt som skole sist, det var på -70 tallet at noen klasser var her nå
thumbnail Det var Henrik Berg på Søndersrød som "begynte" (se her) i år, etter det har både den ene og den andre begynt å "rispe litt med harva" i den tidlige jorda her ute i Brunlanes. Frø har blitt kjøpt iinn, kålpl