thumbnail

Anne Grethe Saxegård Olaussen under seil i KNS båt i Hunnebotn i Fredrikstad under Ridderdagene på Storedal i Skjeberg.

thumbnail

En uke før Ridderdagene starter er det påmeldt nærmere 130 deltagere til Erling Stordahls Minneritt.

thumbnail

 - du sent vil glemme.

thumbnail

Ridderdagene på Storedal arrangeres fra 19. til 21. august med mange aktiviteter, og sykkelrittet «Erling Stordahls Minneritt 2016» er lørdag 20. august.  

thumbnail

På dag 2 av Ridderdagene på Storedal var det aktiviteter både på Storedal kultrsenter og Vispen sjøsenter.

thumbnail

Et kort sommerintervju med en ferierende Fylkesmannen i Vestfold som bl. a. avslører en godt bevart hemmelighet i Vestfold og forteller om fylkesvalpen -prinsen av Facebook.

thumbnail

Det nylige bopliktvedtakt i Larvik kommune er forandret. 

thumbnail

Lørdag 6. August fra kl. 12 til kl. 16 har ”Beitostølen humleklubb 2003” en humlestand like ved kulturhuset på Storedal i Skjeberg i Sarpsborg kommune, under Ridderdagene.

thumbnail

To minutter med Diane, som er prosjektleder for Ridderdagene på Storedal i Skjeberg. Diane S. Hanisch er den som i bunn og grunn er ansvarlig for at helgen blir slik alle håper på.

 

thumbnail En fantastisk sommer går mot slutten og Ridderdagene på Storedal er rett rundt hjørne.  Nærmere bestemt fra den 5. til 7.september på Storerdal Kultursenter i Skjeberg.    - Påmeldingen er meget bra og det er påmeldt deltagere fra hele Østlandet. Vi har
thumbnail

En av aktivitetene under Ridderdagene på Storedal 6. september er snekring av fuglekasser.

thumbnail

Ridderdagene er på Erling Stordal, som var grunlegger av Ridderrennet, sin hjemgård Storedal 5. til 7.september i Skjeberg.

thumbnail

Diane Hanisch fikk i vinter Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige arbeide med Ridderuka og Ridderrennet. Nå viderefører hun Erling Stordals filosofi på hans hjemgård i Skjeberg og inkluderer Tahirlekene i arrangementet.

thumbnail

Våren 2006 fikk han Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for funksjonshemmede og i slutten av 2013 fikk han utøverprisen fra Achilles international of Norway.

thumbnail

Grunnlegger av ridderrennet Erling Stordal var fra Østfold. -Det er også Magne Østby som driver Vom og hundemat i Trøgstad. 

 
thumbnail

-Tor Bjørvik fra Hedrum i Larvik fikk Kongens fortjenestemedalje. Og i dag 22. april har han bursdag. Gratulerer med dagen!

thumbnail

Herlige kommentarer, klare meldinger og positive framtidsutsikter i Vestfold sin mest idylliske kystby. 

thumbnail

Skagerak fisk har godkjent nye drivere av fiskemottaket i Nevlunghavn og de tar gjerne i mot enda mere fisk og reker fra Skagerrak

 
thumbnail

Norske Parker-Levende landskap. Statlige penger til lokal utvikling, som f. eks. Telemarkskanalen, Numedalsutvikling, Valdres Natur- og kulturpark og Varangerhalvøya.

thumbnail

De pusset opp i 5 år, har holdt åpent i 5, og stortrives.

thumbnail

13. desember 2002 kjøpte Tor Erling Andersen i Larvik Nevlunghavn gjestgiveri. Nå feires jubileumet med viseaften og trivelig lag. Husk å bestille bord.

thumbnail

Visegruppa Skagerakkærne er i gang med å stemme "harpene", renske stemmene og de pusser alle tangentene til 14. desember

thumbnail

Perfekt lutefisk nytes best ved havet, i nydelige omgivelser før jul. Om du har tid, lyst og mulighet, så bestill gjerne plass rundt bordene der nå. 

thumbnail

Familidagen og den påfølgende "bryggefesten" blei en suksess i regnværet lørdag 20. oktober i Nevlunghavn.

thumbnail

Store og små, i alle aldere, fra både fjern og nær, er hjertelig velkommen til det som tegner til å bli en fenomenal opplevelsesrik høst-dag (og muligens natt) i Nevlunghavn 20. oktober.

thumbnail

Erling Thorkildsen på Holhjem i Larvik har igjen fått luft under vingene, som på det nye gyrokopteret er en rotor.

thumbnail

JØRN HOEL KONSERT

I NEVLUNGHAVN 19. MAI

thumbnail

Tjølling Sangforening i vårslipp -  kulturhuset Bølgen lørdag 5. mai.

 
thumbnail

Fylkesmann Erling Lae er sikker på svaret og iverksetter tiltak umiddelbart!

thumbnail

 Tor Erling Andersen, forteller og viser litt rundt på Nevlunghavn Gjestgiver i den idylliske gamle loshavnen, lengst sør i Vestfold.

Lys til ettertanke er en markering for å minnes de som døde og ble skadd, i Vestfoldtrafikken 2011. Farten på E-18 blei redusert til 30 km/t under markeringen 6. januar ved Skjee kirke.                 

thumbnail

LHK jentene, verdens beste dame-håndballag, ble herdet litt i Bøkeskauen 17. mai.

thumbnail Her om dagen var det båt til salgs på Holhjem/Kløtterød på Brunlanes. Nå er det et fly som søker ny eier der!
thumbnail Her er litt fra og om Lyskapellet lengst oppe i "dalenes dal" og "sanseriket".
thumbnail                                                                       reka byvåpen visitstavern visithelgeroa visitlarvik visitnorway.no
thumbnail Vintern har kommet gradvis krypende med vind ute og huskaldt inne noen dager nå. I dag blei det hvitt.
thumbnail

Fred og ro, pluss et herlig "ustressa" og ordentlig miljø er det som preger "Trane Camping" i Hummerbakken. Lurer du på hva "Trane" betyr, eller kommer av, kan du lese deg til det i artikkelen.

 

thumbnail Det er prekær mangel på båtplasser i Helgeroa og ca. 250 stk. er på venteliste der nå! Drømmen om en båtplass blei for mange stoppet i  det siste kommuneplanutvalgsmøte.
thumbnail

Larviksløpet -09, fra Stavern og inn-over Brunlaneset til indre Havn i byen vår Larvik,  er historie. De unge friidrettsstjernene her fra Brunlanes, med bla. en særdeles dyktig gjeng fra "Nesjar fotball",  har derimot akkurat begynt å skinne...på  o r d e n t l i g ! !  

Den store helten i Larviksløpet 2009 heter Haakon Gulla Pedersen (Nesjar fotball). Han er kun 13. år og blei andre mann i mål. Aller først i mål der ferja til Danmark gikk før var en nybakt trillingpappa fra Stavern, Robert Rognli.

Det ligger lenke til resultatlisten inne i artikkelen.

thumbnail Søpla som "fløyt" i fjor stod på programmet.
thumbnail Op.no og VG-Dagbladet  har mange "spaltemillimeter" fra Brunlaneset i dag. Stedet hvor "åte.foto-jakta" var planlagt ligger sånn ca rett øst, og litt mot sør, i løypa mot Haugeneåsen, om en går fra Nestun. Iflg. kilde blir det "rydda opp" i løpet av helgen.
thumbnail

Gemütlichkeit er et Tyskt abstrakt substantiv og uttales  [gəmy ː tlɪçkaɪt]

Trivelig, hyggelig, ustressa , "coziness" eller vennsakapelig kan bla.  passe som forklaring på ordet.

thumbnail

Yngve Rakke har vært mange "rare" steder i verden..

Da helst på, i, eller under vann!

Iflg. ukebladet "Vi Menn" for denne uken holder "Dykkerlegenden" fra Stavern  nå på å "sirkle inn en Spanjol" oppe på Møre!  Dette forklarte han av alle steder i Nevlunghavn onsdag!

thumbnail Nå blei det fint igjen.
thumbnail Nettsiden www.ilaagendalen.no melder at Rørleggeren fra Sanni og og Trikkeren fra Solstad var på Nordbyen sammen med andre leverandører til , og næringsdrivende på senteret der tirsdag. Der var Ordføreren vår også  og han overrakte Miljøsertifikater til de miljøbevisste håndverkerene og næringsdrivende. Alle de sertifiserte bedriftene blir nå "Miljøfyrtårn".
thumbnail Dag Johnsen fra Bakkane, og styret i Nevlunghavn Næringsdrivendes forening snakka sammen på Gjestgiveriet tirsdag kveld. Det kan det bli mye pengær utav!
thumbnail Når det er så det "koker" både på land og til vanns, da er det en ubeskrivelig følelse å få "luft under vingene". Denne fotoserien inneholder  34 -trettifire- bilder og er tatt lørdag 26. juni over sjøen og noe av kysten langs Brunlaneset. Svenner, Stavern, Havna og Bramskjæra er noen av stedene som det blei bilder av i sommersola. Seilskøytene foran Citadellet og Galeiskura i Stavern er ikke et helt dagligdags syn..
thumbnail Det er et langt land vi bor i.. Nordafor er det vintervær sias det.. På de ytterste skjæra på Svenner var det bademadrasser som gjaldt som framkomstmiddel, og lavo var bolig i dag!
thumbnail De første flyfotografiene av Larvik indre havn, ETTER at dugnaden var ferdig kl. 18.00 28. Juni -08 finner du her.
thumbnail

Skal du kjøpe deg båt nå, så er det en til salgs i Helgeroa. Det står det du event. tregner å vite, for å få greie på mere på plakaten til Fotograf Erling her PåNeset.no. Båten er "strøken" og godt passa på!

Info

thumbnail Det har blitt rydda fra lengst sør på Langholtstranda og helt opp motl Blokkebukta i dag! Unger og voksne har deltatt i å rydde opp og få vekk søppel etter vinteren. Så nå, nå er det sommær`n veldig snart!
thumbnail

Det blei en liten flytur igjen, fra Holhjem. 

thumbnail Mølen ligger som den stort sett bestandig har liggi her ytterst på Neset. Det er bare det at det forandreær seg hele tia utpå der. Lyset skifter, og vind og temperatur gjør aldri opplevelsen lik av å vandre på, og oppleve dette historiske landskapet. Erling Haugene sin hjemme
thumbnail På Eidsten rett bortenfor Frikirka er det luftige svev og høye hopp mot den blå himmel som gjelder.  Brunlanes skater og råeste ”triksesykkel kjører”, nemlig Martin Hafsten, har sitt eldorado på jord her.   Martin har trena og drevet med skating og sykkel
thumbnail

Anne Grethe Saxegård Olaussen under seil i KNS båt i Hunnebotn i Fredrikstad under Ridderdagene på Storedal i Skjeberg.

thumbnail

En uke før Ridderdagene starter er det påmeldt nærmere 130 deltagere til Erling Stordahls Minneritt.

thumbnail

NRK sender konstant og direkte i 5 uker fra Hornøya ved Vardø.

thumbnail

Ridderdagene på Storedal arrangeres fra 19. til 21. august med mange aktiviteter, og sykkelrittet «Erling Stordahls Minneritt 2016» er lørdag 20. august.  

thumbnail

Daglig jobber han som kantor i Lovisenberg Kirke hvor han har vært i nærmere 20 år. 

thumbnail

"Tættisen" til Lise Pettersen i Sarpsborg.

thumbnail

Under Ridderdagene på Storedal var det et mangfold med aktiviteter og opplevelser deltagerne kunne være med på. 

thumbnail

Ridderittet blei arrangert lørdag under Ridderdagene på Storedal Kultursenter i Skjeberg ved Sarpsborg.

thumbnail

Et kort sommerintervju med en ferierende Fylkesmannen i Vestfold som bl. a. avslører en godt bevart hemmelighet i Vestfold og forteller om fylkesvalpen -prinsen av Facebook.

thumbnail

Ridderrennet og Beitostølen Helsesportssenter er vel kjent. Ikke fullt så kjent er det at Storedal Kultursenter gjennom Ridderdagene på Storedal nå har fullstendiggjort visjonen som Erling alltid brant for.

 
thumbnail

Det er åpnet nytt tankanlegg for båtgjester i Nevlunghavn.

thumbnail

Støpingen starter etter påske og før St. Hans åpner det nye tankanlegget for båtfolket lengst sør i Vestfold.

thumbnail

Ridderdagene er en opplevelsesrik aktivitetshelg som arrangeres for tredje gang i år. Ridderdagene er en videreføring av Erling Stordahls filosofi.

thumbnail

I "alle de tider" har tømmer funnet veien ut Larviksfjorden. Det gjør det fortsatt.

 

thumbnail

"Valdres-treff" på slottet! 

thumbnail

Leder i Kjose 4H ved Larvik Ole Jørgen B Abrahamsen fikk både  langveis og storfint besøk på perrongen i den lille bygda 26. september. 

thumbnail

-Og kommer fram der hverken biler, traktorer, motorsykler eller firehjulinger har sjangs. De opplever også og ser det andre bare kan drømme om langs veien

thumbnail

Tahirlekene vil være et tilbud under Ridderdagene på Storedal. Dette skjer lørdag 6.september fra kl.16.00.

thumbnail En fantastisk sommer går mot slutten og Ridderdagene på Storedal er rett rundt hjørne.  Nærmere bestemt fra den 5. til 7.september på Storerdal Kultursenter i Skjeberg.    - Påmeldingen er meget bra og det er påmeldt deltagere fra hele Østlandet. Vi har
thumbnail

En av aktivitetene under Ridderdagene på Storedal 6. september er snekring av fuglekasser.

thumbnail

Prosjektleder for Ridderdagene Diane S. Hanisch og Marit Pedersen for Friluftslivets Dag, minner om Ridderdagene på Storedal som arrangeres lørdag 6. og søndag 7. september. 

thumbnail

Brunlanesløpet ble arrangert for 31. gang 5. juli med godt over 600 deltagere. Rolf Erling Hangry har løpt i 30 av de. (Resultatliste her)

thumbnail

Ridderdagene er på Erling Stordal, som var grunlegger av Ridderrennet, sin hjemgård Storedal 5. til 7.september i Skjeberg.

thumbnail

 Senterungdommen hadde en variert sommerleir på Bygdin hotell, med 24 deltakere fra store deler av landet denne helgen. Der var de både aktive og sosiale og storkoste seg i og rundt Jotunheimen.

thumbnail

-Snakker ikke bare politikk på sommerleir ved Beitostølen i Valdres. Det ble tid til ysteribesøk og motivasjon av toppidrettsutøver også

 
thumbnail

 - Vårt arbeid med Ridderdagene på Storedal er 100 % frivillig - ingen lønn eller honorar. Det vi nå har fått tildelt vil bli brukt direkte på deltagerne, deres reise og opphold, og de aktivitetene vi har.

thumbnail

Atle Hovi fra Beitostølen i Valdres leverte et gnistrende godt foredrag om turisme, destinasjons-bygging og kunder. Litt magi blei det også plass til

thumbnail

Audun Haga er sogneprest i Berg menighet helt sør i Vestfold. Han er både sterk i troen, har beina på bakken og saltvann i håret. 

thumbnail

Driften går som ei "kule" og nye planer og ideer presenteres på feriestedet for funksjonshemmede i Nevlunghavn.

thumbnail

Helgeroa Båtforening er opptatt av sikkerhet og at både gjester og fastboende skal ha det bra i småbåthavnen. 

thumbnail

Diane Hanisch fikk i vinter Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige arbeide med Ridderuka og Ridderrennet. Nå viderefører hun Erling Stordals filosofi på hans hjemgård i Skjeberg og inkluderer Tahirlekene i arrangementet.

thumbnail

Diane Hanisch fortsetter å jobbe etter Erling Stordahl sin filosofi.

thumbnail

-Det er så inderlig, inderlig vel fortjent etter 23 års utrettelig arbeid for andre.

thumbnail

Inger Elisabeth og Tor Erling inviterer til konsert med Lars Martin Myhre på Nevlunghavn Gjestgiveri 24. april.

thumbnail

Grunnlegger av ridderrennet Erling Stordal var fra Østfold. -Det er også Magne Østby som driver Vom og hundemat i Trøgstad. 

 
thumbnail

15 ulv øst for Oslo. Mye gaupe i vår region.

thumbnail

-når en campinggjest bruker 1 krone på en campingplass, bruker vedkommende samtidig mellom 4 og 7 kroner utenfor campingplassen.

thumbnail

Med både slingring og dårlig sikt, men fisk og reke har det blitt.

thumbnail

Noen sykler er som smykker og er vel fortjent en plass på bordet mener mange sykkelfrelste! 

thumbnail

Nå er det vel verdt å legge turen til idylliske Nevlunghavn. "Alle" sommer-eventyrene og -drømmene er der.

thumbnail

 -”Vi vandrer alle i mørket. Noen fordi de ikke ser med øynene, noen fordi de ikke ser med tankene. De fleste av oss fordi vi ikke ser hverandre.» 

thumbnail

-Tor Bjørvik fra Hedrum i Larvik fikk Kongens fortjenestemedalje. Og i dag 22. april har han bursdag. Gratulerer med dagen!

thumbnail

"Ridderrennet Orginal" er løypa fra Valdresflye som er preparert og tilgjengelig for allmennheten nå. Det er ei fenomenalt flott løype der det første  Ridderrennet  gikk i 1963. Siste gangen starten gikk her var i 1969. 

thumbnail

Konsert line-up med Lene Nystrøm, Ole Paus, Trine Rein, Christian Ingebrigtsen, Vidar Johnsen og Gardens Musikkorps til festkonserten under Ridderuka på Beitostølen Helsesportsenter 12. april. 

thumbnail

Herlige kommentarer, klare meldinger og positive framtidsutsikter i Vestfold sin mest idylliske kystby. 

thumbnail

Skagerak fisk har godkjent nye drivere av fiskemottaket i Nevlunghavn og de tar gjerne i mot enda mere fisk og reker fra Skagerrak

 
thumbnail

Noen er midt i sin vinterferie uke, mens andre bare venter på at den skal begynne i uke 9.

thumbnail

-som ble til et eventyr!

thumbnail

-Nesten hundre år levd manneliv: fadeser og familieliv, barskap og farskap, Leonard Cohen og Cornelius Vreeswijk, salmesang og heroin

thumbnail

Barnas Ridderuke ble avsluttet med underholdning og premieutdeling i en fullsatt sal på Radison Blue Resort på Beitostølen.

 

thumbnail

Norske Parker-Levende landskap. Statlige penger til lokal utvikling, som f. eks. Telemarkskanalen, Numedalsutvikling, Valdres Natur- og kulturpark og Varangerhalvøya.

thumbnail

De pusset opp i 5 år, har holdt åpent i 5, og stortrives.

thumbnail

13. desember 2002 kjøpte Tor Erling Andersen i Larvik Nevlunghavn gjestgiveri. Nå feires jubileumet med viseaften og trivelig lag. Husk å bestille bord.

thumbnail

Visegruppa Skagerakkærne er i gang med å stemme "harpene", renske stemmene og de pusser alle tangentene til 14. desember

thumbnail

Perfekt lutefisk nytes best ved havet, i nydelige omgivelser før jul. Om du har tid, lyst og mulighet, så bestill gjerne plass rundt bordene der nå. 

thumbnail

Familidagen og den påfølgende "bryggefesten" blei en suksess i regnværet lørdag 20. oktober i Nevlunghavn.

thumbnail

Store og små, i alle aldere, fra både fjern og nær, er hjertelig velkommen til det som tegner til å bli en fenomenal opplevelsesrik høst-dag (og muligens natt) i Nevlunghavn 20. oktober.

thumbnail

Erling Thorkildsen på Holhjem i Larvik har igjen fått luft under vingene, som på det nye gyrokopteret er en rotor.

thumbnail

 som fullførte Brunlanesløpet 2012, pluss litt til.

thumbnail

Med trivelig prat, varm kaffe og Twist, innimellom flotte fliser, tusenvis av rørleggerdeler og eksklusive baderom. 

thumbnail

Fylkesmann Erling Lae er sikker på svaret og iverksetter tiltak umiddelbart!

thumbnail

Det var en stolt prisvinner som mottok Erling Stordahls Ærespris under avslutningsseremonien på Ridderrennets siste dag på Beitostølen.

thumbnail

Forsvaret er en relativt liten familie, og det berører naturlig nok alle når noe så tragisk som flystyrten i Sverige skjer. 

thumbnail

 Tor Erling Andersen, forteller og viser litt rundt på Nevlunghavn Gjestgiver i den idylliske gamle loshavnen, lengst sør i Vestfold.

Lys til ettertanke er en markering for å minnes de som døde og ble skadd, i Vestfoldtrafikken 2011. Farten på E-18 blei redusert til 30 km/t under markeringen 6. januar ved Skjee kirke.                 

thumbnail

 

Forberedelsene til det 49. Ridderrenn er godt i gang. Påmeldingsfristen er 31. januar, og for å gjøre påmeldingen enklere skjer dette nå kun på nett.

thumbnail

Oversdkuddet fra Extra eller "lille-bingo`n", som noen kaller spillet, er nå fordelt. Ridderrennet var en av 103 organisasjoner som var med og delte på 220 millioner i år!

thumbnail Noen av søndre Vestfold sine aller beste unge fotballspillere var i aksjon på Nesjar IF sin bane ved Helgeroa 17. august. Nesjar møtte Storebergan.
thumbnail Nevlunghavn næringsdrivendes forening inviterte krabbefiskere i "alle aldre" til å delta i den første av 2 konkurranser, som ble arrangert iHavna torsdag 14. juli. Krabbefiskekonkurranse nr.2 blir arrangert 28. juli kl.12.00-15.00 iHavna.
thumbnail 578 deltagere fullførte Brunlanesløpet 2011 og det er nye rekord! I Nevlunghavn var det Ole Roar Aske, som "rydda vei" for Thomas Alsgaard fra Team United Bakeries ved "Stolpane"! Resultatliste her.
thumbnail

Litt av hvert fra Kr. himmelfartsdag hendelser på et solfylt og sommervarmt Brunlanes. Resaurantåpning med "himmelsk god fiskesuppe", nystekte wienerbrød, sommer-gjest med bjørnefrykt, "lurium" og Kjoseløpresultater! Og husk! Om du er fastboende eller besøkende er du velkommen på Quiz-kveld, arrangert av Brunlanes ungdomslag, på Nestun i Foldvikveien kl. 19.00 i kveld 3.juni!

thumbnail

LHK jentene, verdens beste dame-håndballag, ble herdet litt i Bøkeskauen 17. mai.

thumbnail Her om dagen var det båt til salgs på Holhjem/Kløtterød på Brunlanes. Nå er det et fly som søker ny eier der!
thumbnail Deltagere fra bla. Larvik og resten av verden, skal delta i Ridderuka og Ridderrennet på Beitostølen i neste uke. logo
thumbnail Her er litt fra og om Lyskapellet lengst oppe i "dalenes dal" og "sanseriket".
thumbnail Gunnar Berven har tatt mange og gode bilder gjennom tidene her fra Brunlanes og Larvik, så også i år!
thumbnail

Det var et trivelig lag for små og store, i og rundt, Berg Skolekorps lørdag 5. i Berg Arbeidskirke ved Helgeroa her i Brunlanes. Flere hedersbevisninger blei delt ut, og det var Tonje Ødelund som fikk korpset høyeste utmerkelse for sin solid og gode tjeneste på trompet i korpset.

thumbnail Vintern har kommet gradvis krypende med vind ute og huskaldt inne noen dager nå. I dag blei det hvitt.
thumbnail

Det blei en uforglemmelig aften, jentekvelden med Finn Schjøll, i Nevlunghavn her helt ytterst i Brunlanes.

thumbnail

Hvordan prute 80 000,- på få sekunder, Cowboyhatter i "-Australsk kuskinn og Norsk krokodilleskinn", pluss klimanøytral sydvest og mye annet fra Dyrsku`n i Seljord -09 finner du i denne artikkelen med videosnutter. Sentrale og engasjerte politikere i Telemark snakker også litt om "Full City" katastrofen i bunn av artikkelen, hvor det også ligger lenke til NRK.

Klikk og kikk, det er totalt 21 korte videosnutter i denne artikkelen!

thumbnail Det går bra med oljesaneringen etter M/S Full City. Sekk på sekk blir fylt opp med ojesøl, som blir klippet, skrapt og spadd opp langs kysten vår nå, fra Ramm til Saltstein. Best av alt er at det så langt ikke er rapportert om alvorlige skader eller ulykker blandt de frivillige "oljekrigerene".
thumbnail

"Bølgen" åpner om ikke så mange ukene. Da er det et par her i fra som skal være med.

 

thumbnail Fotograf og mediadesigner Caroline Omlid, fra Karibakken i Nevlunghavn, har laget denne bildeserien og hvert enkelt av de mange fotografiene er "behørlig" kommentert med "et par ord".
thumbnail Den kraftfulle og særdeles proffe og velgjorte "Hallelujah" konserten i Nevlunghavn blei til disse 37 bildene. med undertekster, slik fotograf Monica Martinsen opplevde den.
thumbnail

Brunlanesløpet 2009 er i mål. Det blei rekord-deltagelse og prikkfritt gjennomført arrangement. Resultatlista pluss mange hundre bilder fra løpet finner du lenker til her.

GRATULERER MED INNSATSEN ALLE SAMMEN!

 

 

thumbnail  Det skjer mye her ute om dagen. På Holhjem der gror potetene godt i de laaaange rendene, og på Søndersrødtunet er det åpent hver dag nå!
thumbnail

Rekordbesøk, rekordsalg, rekordvarme!

Det var rekord mye folk på Holhjemskolen og det var "rekordtrivelig" og en mangfoldig og særdeles stemningsfull Helgeroadag og -kveld!

thumbnail

Marin Alpin flytter mye av virksomheten bort fra Stavern!

-det er å håpe at de som stemte ned ballongen finner fram både "den hellige- og skaper-ånden", er noe av det Per Myrhrvold i Marin Alpin sier som kommentar.

 

thumbnail Det er prekær mangel på båtplasser i Helgeroa og ca. 250 stk. er på venteliste der nå! Drømmen om en båtplass blei for mange stoppet i  det siste kommuneplanutvalgsmøte.
thumbnail Vel gjennomført dugnad langs og på bryggene i Helgeroa.
thumbnail

Larviksløpet -09, fra Stavern og inn-over Brunlaneset til indre Havn i byen vår Larvik,  er historie. De unge friidrettsstjernene her fra Brunlanes, med bla. en særdeles dyktig gjeng fra "Nesjar fotball",  har derimot akkurat begynt å skinne...på  o r d e n t l i g ! !  

Den store helten i Larviksløpet 2009 heter Haakon Gulla Pedersen (Nesjar fotball). Han er kun 13. år og blei andre mann i mål. Aller først i mål der ferja til Danmark gikk før var en nybakt trillingpappa fra Stavern, Robert Rognli.

Det ligger lenke til resultatlisten inne i artikkelen.

thumbnail Søpla som "fløyt" i fjor stod på programmet.
thumbnail Det store, majestetiske Poppeltreet utenfor Kadettbrakka på Fredriksvern Verft står for fall. Mandag 25. Januar går Stavern trefelling løs på det 65-70 år gamle treet, sier festningsforvalter Trond Halfdan Bergan.
thumbnail Program-skaper og -leder Petter Shjerven fra NRK har vært på Berven i dag med sitt produksjonsteam. Gunnar Berven  og "bitte litte granne" av hans magiske verden vil dermed bli å se i statskanalen en gang utpå året.
thumbnail Op.no og VG-Dagbladet  har mange "spaltemillimeter" fra Brunlaneset i dag. Stedet hvor "åte.foto-jakta" var planlagt ligger sånn ca rett øst, og litt mot sør, i løypa mot Haugeneåsen, om en går fra Nestun. Iflg. kilde blir det "rydda opp" i løpet av helgen.
thumbnail

Gemütlichkeit er et Tyskt abstrakt substantiv og uttales  [gəmy ː tlɪçkaɪt]

Trivelig, hyggelig, ustressa , "coziness" eller vennsakapelig kan bla.  passe som forklaring på ordet.

thumbnail

 Det drar seg til et "himla rabalder og omkamp" i morra kveld i Stavern.

thumbnail Grøtfesten  i Berg skolekorps er en av årets viktigste hendelser for musikantene, da er det utdeling av hedersbevisninger og årsmedaljer.
thumbnail

Yngve Rakke har vært mange "rare" steder i verden..

Da helst på, i, eller under vann!

Iflg. ukebladet "Vi Menn" for denne uken holder "Dykkerlegenden" fra Stavern  nå på å "sirkle inn en Spanjol" oppe på Møre!  Dette forklarte han av alle steder i Nevlunghavn onsdag!

thumbnail Til helgen blir det mye mat og mye moro i Nevlunghavn. Det blir også dans på Gjestgiveriet.
thumbnail Nå blei det fint igjen.
thumbnail Der er mulighet for å få kjøpt seg en beta mat i Havna før Jul! Juleboprdsesongen er i gang med bla. deilig dissende velsmakende Lutefisk på Menyen.
thumbnail Sak nr 149/08 "Etterbruk av Rakke Kystfort-Friluftsavtale" blei enstemmig vedtatt av Larvik Kommunestyre torsdag 29, Oktober. Varaordfører Knut Anvik foreslo et tillegspunkt som også blei enstemming vedtatt. Erling Kvisvik (H) sa i sin kommentar før avstemning, "Dette er positivt, og det er en gardering i forslaget til Knut Anvik"
thumbnail Odvar Schrøder Jensen har mye gode historier i hue og på Pc`n sin. Denne fortellinga her er enda  ei dokumentarisk og historisk korrekt fortelling om området vårt og Sverige/Norge/Danmark ca 200 år f ø r Tordenskiold! Det ligger også link til "Grevefeiden" i bunn av artikkelen.. Den gjorde så Reformasjonen kom i gang her i "steinrøysa", og det igjen førte til at Fresjeborgen endte som et av de siste "Katolske reira" i Norge den gangen!
thumbnail Nettsiden www.ilaagendalen.no melder at Rørleggeren fra Sanni og og Trikkeren fra Solstad var på Nordbyen sammen med andre leverandører til , og næringsdrivende på senteret der tirsdag. Der var Ordføreren vår også  og han overrakte Miljøsertifikater til de miljøbevisste håndverkerene og næringsdrivende. Alle de sertifiserte bedriftene blir nå "Miljøfyrtårn".
thumbnail Dag Johnsen fra Bakkane, og styret i Nevlunghavn Næringsdrivendes forening snakka sammen på Gjestgiveriet tirsdag kveld. Det kan det bli mye pengær utav!
thumbnail

Det var godt besøkt Folkemøtet på Hotell Wassilioff torsdag kveld, Stavern havn var tema..

 

thumbnail Sea King helikopteret var i høyde med Minnehallen mandag, svalene satt seg på veien og Brannflyet "turna". Sykkelen derimot, den lå heeeeelt stille!
thumbnail Når det er så det "koker" både på land og til vanns, da er det en ubeskrivelig følelse å få "luft under vingene". Denne fotoserien inneholder  34 -trettifire- bilder og er tatt lørdag 26. juni over sjøen og noe av kysten langs Brunlaneset. Svenner, Stavern, Havna og Bramskjæra er noen av stedene som det blei bilder av i sommersola. Seilskøytene foran Citadellet og Galeiskura i Stavern er ikke et helt dagligdags syn..
thumbnail Gurvikadagen 27. Juli bragte mange besøkende og enda flere penger til dette utrolig viktig og flotte stedet her ute i Brunlanes. Viktigste nyheten i dag fra Gurvika var alikevell at Larvik kommune for første gang i historien har bevilget driftstilskudd til stiftelsen. 200 000,- pr år i 4 år var den gledelige nyheten!
thumbnail Det er et langt land vi bor i.. Nordafor er det vintervær sias det.. På de ytterste skjæra på Svenner var det bademadrasser som gjaldt som framkomstmiddel, og lavo var bolig i dag!
thumbnail Resultatlistene foreligger etter  dagens suksessarrangement med 470 påmelldte. Bildene fra "folkefesten" kommer etter hvert utover kvelden..
thumbnail De første flyfotografiene av Larvik indre havn, ETTER at dugnaden var ferdig kl. 18.00 28. Juni -08 finner du her.
thumbnail På Omlidstranda "ruslær " det et turkist "dyr" etter Masseyen. Strandpleieren sørger for at vi her i Brunlanes, som eneste sted i landet, har perfekte "rista strender" enkelte steder nå.
thumbnail Frisk bris og liten KULING gjorde sitt til at det ikke blei allverdens bål St.Hansaften. Stemningen og hygga her ute i Brunlanes var det derimot ikke noe å si på.
thumbnail

Det blir Loppemarked i Nesjarhallen 4 og 5 Juli. Berg skolekorps arrangerer og trenger enda flere fine, flotte og atraktive lopper! Har du noen stående så ring tlf. 95417878

Ps.Firehjulingen på illustrasjonsfotoet er IKKE til salgs! 

thumbnail

 

Ministeren fra Lardal snakka som en av oss, og syntes "detta er helt normalt" (om Raet og Mølen Red. anm), og han sa også at Geoparken kunne gi et løft til økt turisme (iLaagendalen og i Larvik.  Dag Terje Andersen mente også at "Geo Norvegica Geopark" kan vær med å styrke vår felles identitet!

Skulle du ønske å bli daglig leder for "Geoparken" , er det link til søkersiden inne i artikkelen! 

thumbnail

Skal du kjøpe deg båt nå, så er det en til salgs i Helgeroa. Det står det du event. tregner å vite, for å få greie på mere på plakaten til Fotograf Erling her PåNeset.no. Båten er "strøken" og godt passa på!

Info

thumbnail

Det er et stykke fra Torstrand til Havna..

thumbnail Det har blitt rydda fra lengst sør på Langholtstranda og helt opp motl Blokkebukta i dag! Unger og voksne har deltatt i å rydde opp og få vekk søppel etter vinteren. Så nå, nå er det sommær`n veldig snart!

Lørdag kveld kl.18.00 var det "fullt trøkk" med Skatere på Torvet i byen vår, Larvik. Litt seinære på kvelden tråkka "eliten" av landets "brett-folk" til i låven på Eidsten. Du finner bildene (eller link til) så godt som alle deltagerne "i ett elle annet svev" i denn artikkelen!

 

thumbnail Rett ved Brunlanes Jeger og fiskeforening sin leirduebane, flyr det noen modellfly..

I vinter var det "flaggermusfeber" i diverse Zoologiske miljøer i Norge. Det blei "et par telefoner og noen mailer"  etter at Erling Haugene fra Helgeroa sine dokumenterende bilder blei presentert her  PåNeset.no. Det blei befaring og markvandring med flere medier tilstede. Det hele skjedde sånn midt i Januar mnd, men så blei det stille... Veldig stille..

Bildebeskrivelse 

thumbnail

Flytur over Brunlaneset i April kvelden er en "himmelsk" opplevelse sammen med Pilot Erling Thorkildsen. Grender og steder, gårder og hus gjør seg fint i det litt skarpe kveldslyset. Dessuten er det litt artig å få bekreftet at solnedgangene i Helgeroa er spesielle..  Det ser ut som trærne langs Langholt stranda "kaster skygge" 2 veier rett før sola går ned

 

thumbnail

Det blei en liten flytur igjen, fra Holhjem. 

thumbnail Det er noen timers kjøring, men Beitostølen og ikke minst Valdres betyr mye for flere enn svaksynte og blinde. Denne artikkelen er skrevet for å minne om Erling Stordahl. Han fikk ting til på Beitostølen lenge før World Cup sirkuset kom på besøk, og han var blind.. Beitostølen Helseportsenter, blei starta noen år etter det første Ridderrennet, det også blei grunnlagt av Erling Stordal!
thumbnail

Mange mennesker har brukt løypene som er blitt oppkjørt i dag. Løypene skal holde seg videre i påska iflg. Jens Rolf Bugge i Brunlanes idrettslag og www.yr.no

thumbnail Det er så en gnir seg litt i Øya når en står på brygga i Helgeroa og kikker bort på Langholt stranda. Der var det nemmelig full aktivitet nede ved sjøkanten med en flokk mennesker som holder på å k l e av seg, i meterdyp snø og 5-6 kalde blå idag.
thumbnail En flytur fra Kjose til Stavern kan se sånn ut som det gjør i denne artikkelen
thumbnail Det gikk "varmt" i kameraet under flyturen med Erling fra "Holhjem Airport" til vi snudde over "Kjose Airport". Det blei 25 bilder i denne miniserien, som er tatt en morgenstund på ettervinteren her i år.
thumbnail Å kalle steinbrudda for Galleri er vel kanskje å dra det litt langt, de fremstår i dagslys som stygge og skjemmende sår i naturen.Store steinblokker klare for eksport er målet for produksjonen i brudda, ikke det å drive Gallerivirksomhet langt oppe i marka vår.Vaiersagene har j
thumbnail Denne saken er en kommentar og spekulasjon fra undertegnede om hva som skjer og kan skje på Bergeløkka. Det er mine personelige tanker og meninger som ligger til grunn for å skrive denne kommentaren, nå når bedriften har permitert de ansatte og har driftsstans. Roy Myrland"
thumbnail Poesi og visekveld i Café Annekset fredag 28de mars kl 19:00. Vi starter opp med:Anders Flesche Klunderud og Karianne Eikenes som presenterer et Eva Cassidy program. Det tas forbehold om at Anders ikke har spillejobb i Elton Johns band denne helgen. Under meget sterk tvil vil han i så tilfelle m&arin
thumbnail Lekteren som frakter skrot stein ut i verden er størrr enn mange øyer, der den ligger fortøyd til land i Svartebukt i Tvedalen.Det kreves litt lagerplass på land også til sånne fartøyer. Som skal ta imot og frakte ut skrot stein fra steinindustrien i distriktet vå
thumbnail

 Farrisvannet er regulert, og det meste av vannet som renner inn i Farris, renner eller blir pumpa ut gjennom rør. Enten gjennom vann røra som dekker vannforbruket til "halve Vestfold" eller i turbinrøret til Treschow som lagær strøm  nede i Hammerdalen.

thumbnail LN-KCE eller Lima-November-Kilo-Charlie-Ekko står det på flyet til Erling Thorkildesen på Holhjem, når du kan lese det under vingene over deg i luften her ute, har det vært take off på Holhjem for noenogtusende gangen! Vil du være med på neste tur er det bare å ringe 924 14 406
thumbnail Gapestokken er innført her på Neset nå. Finner Larvik kommune eller andre adressen til det/den/de som har dumpa søppla på Askeskogen, får de den levert tilbake på bosted, og det vil event. synes, høres, og garantert bli sett og lest på nettet!
thumbnail Høyvannet i Helgeroa går et stykke opp på land, forhåpentlig går det bra med asfalten.  Det var ikke få som gikk eller kjørte "på vannet" når det var som høyast her ytterst i Brunlanes.Vanskelig å skille på dybden.Brygga p&a
thumbnail NM Hopp for veteraner Botne sk arrangerte veteran NM i helgen for skihoppere og kombinertløpere i Breimyrbakkene i Botne.  Fra “sørbygda” i fylket vårt var det Fredrik Lange Nilsen (bildet over), og Helge Kjærmann som representerte.  Helge Kjærm
thumbnail Brunlanes Ungdomslag og Bondelaget hadde fått med seg sjølvaste Nils Melau på laget da bygdekvelden 2008 blei arrangert søndag kveld på Nestun. Dessuten var det en virkelig innsatsvillig gjeng seniordansere som underholdt og viste sine ferdigheter foran scenen etter kaffen. Nils Mel
thumbnail En av leserne til paaneset.no har sendt inn følgende kommentar og betraktning.   Har med interesse lest saken om gassfyllingen ved Europris i Larvik. Jeg kjenner ikke prisen for å bytte flasker hos f. eks. Statoil men jeg er av og til i Tyskland og der kan man kjøpe stålflasker for gass o
thumbnail 1. Januar i år var det klart for ”driverskifte”  på brygga i Helgeroa. Therese Saga og Merete Snørsvald Hem skal nå utvikle og drive ”Nye Marinaen i Helgeroa AS” - storkiosken med gatekjøkken videre.   Therese (til høyre p
thumbnail Januar er tiden for salg og lave priser, om en har noen kroner igjen å bruke etter Jul da. Det er S A L G så det holder i den "gamle melkebutikken", og åpningstidene er som før, mandag og onsdag kveld! Løp og kjøp!Foto. Erling HaugeneTekst. Roy Myrland 02.01.08
thumbnail Månen har virkelig fått flotte seg på himmelen siste uka, og i morra så er den full igjen. Dessuten er det ikke bare solnedganger som er fine i Helgeroa, månen er ikke verst den heller sett derifra gjennom ei 500 mm telelinse. Det magiske og spennende i det å ikke vite, eller å
thumbnail På Hovland var det ”bånn pinne” og ”fullt pådrag” med motorsykler med to og fir hjul lørdag .    Det blei en del lange svev når Motorcrossgruppa i NMK Larvik og Focus Mc sine medlemmer hadde oppvisning.    Oppvisningskjøring har
thumbnail Så var det den telefonkiosken igjen da. Før i verden sånn ca. i "steinalderen" var det noen og enhver som "varma"seg i Telefonkiosken. Tiden og kulda har ikke forandra seg så veldig mye siden den gang. Korpsjentene Tonje og Lene&n

"

thumbnail Mandager og onsdager fra 18.00 til 21.00 er det klatring på RA ungdomskole. Det er stort sett medlemmer i Larvik klatreforening som arrangerer og henger i tauenene. Men, om du har lyst til å "møte veggen&qu
thumbnail Mølen ligger som den stort sett bestandig har liggi her ytterst på Neset. Det er bare det at det forandreær seg hele tia utpå der. Lyset skifter, og vind og temperatur gjør aldri opplevelsen lik av å vandre på, og oppleve dette historiske landskapet. Erling Haugene sin hjemme
thumbnail Anne Lise Ryel, Generalsekretær i Kreftforeningen, startet i går kampanjen med å gi alle mannfolk over 40 et ”tupp i ræva”!    Kreftforeningen lanserte årets mennogkreft.no  kampanje på Akershus Festning i Oslo, nærmere bestemt på Forsvarsm
thumbnail Det begynner å bli få timer med dagslys om dagen, og vannet "knaker" under beina når en tråkker på det som var vannpytter "i går". Blefjell er et deilig sted hele året, der var fotograf Erling Haugene i helgen og tok noen bilder. Se og nyt, vi bor i et deili
thumbnail For en som er født på Bergeløkka og oppvokst på Nanset er dette uttrykket helt greit. Den gang i steinalderen var det ikke paintball og triksesykler, men Ola bil og hjemmelaga våpen som gjaldt!Da rasa Eikenøttkrigane med sprettert som våpen, og selvfølgelig eiken&osla
thumbnail Ølklubben i Helgeroa blei startet for 8 år siden, og det avholdes fortsatt ”høydtidelige” møter en gang i måneden.  Fredag 9. Oktober er det møte igjen på Sydvesten i Helgeroa, så da møtes ca 40 Quinder til ”sosial trening”. Om du
thumbnail  Det er mye det går å gjøre med et bilde som det jobbes med i et dataprogram. Men når det er flere bilder som blir brukt for å lage ett, hender det at topplokket må tenke litt. Det er det ikke bestandig at hodet skjønner det øya ser, eller omvendt.. Katte F.. pl
thumbnail Om det er fire, to, eller ett hjul spiller ikke noe rolle på Esti. Får skaterane noe under beina sine bare MÅ det opp i lufta, og beherskes. Det å fly i luften og svirre rundt som et helikopter uten vind eller motor er tingen.Sondre (grønn jakke) og Martin har vært en tur på u

thumbnail ”Karstykkje eller karstykke” er et ord som brukes om elementer i folkedansen ”Halling”. Der sparkes bla. hatten ned fra skaftet, eller ”frikaren” slår stiften på dansegulvet.  Det er ikke så mye folkedans på Neset, men trening og øving på ska
thumbnail På Eidsten rett bortenfor Frikirka er det luftige svev og høye hopp mot den blå himmel som gjelder.  Brunlanes skater og råeste ”triksesykkel kjører”, nemlig Martin Hafsten, har sitt eldorado på jord her.   Martin har trena og drevet med skating og sykkel
thumbnail I morgen Onsdag 19.09.07 er det kommunestyremøte. Sakslista er lang og den kan du lese og se saksdokumenter til på denne linken.   Østlandsposten og kanalsjef Bjørn Tore Sandbrekkene skal sende direkte web-tv fra møtet fra kl. 17.00. Det finner du om du klikker denne lin
thumbnail Disse bildene er jobbet med i ”photoshop” av Erling Haugene. Det er flere bilder som er satt sammen til ett. Bildene blei tatt 15.09.07 over Dysrkuplassen i en lift fra firmaet Brødr. Jørgensen as. Lift sjaføren het Leidulf og var fra Bergen. Ps. Husk copyrighten på
thumbnail Å huske på småfuglene om vintern er viktig! Nå er det valg, og jeg har litt dårlig samvittighet. Grunnen er at en klok, mennesklig, og engasjert listetopp i et parti her i kommunen sa til meg i sommer. " Roy, det er det samme å du skriver eller stemmer, men husk på de sist
thumbnail Det er lett når det er Rally her ute å bli stående på ett sted, veien er sperra for andre enn Rally deltagerene. Vi i PaaNeset.no kan noen "skau veiær", og vi veit om høl i et par steingarder, dessuten er vi oppsatt med en trehjuls moped og en "hel rå" to h
thumbnail Det begynner å minke på tråder i luften for fuglene våre. Nedgravde kablær og fiberoptikk gjør at lufttrekka blir borte, og dermed færre muligheter til å samlas før avreise. Derfor blir det sikkert litt trangære noen steder der det er plass til ”fj&ael
thumbnail Flotte bed og velstelte plener er noe av det som gjør Helgeroa til det fine stedet det er. Innimellom all skjønnheten er det også plass for noen ”rare individer” også.   Hva det heter, og hvordan det lever veit jeg ikke. Men spennende og flott er det lille dyret som krabb
thumbnail Det var bål, kos, og lek på kollen ved Fredtun folkehøyskole Søndag kveld etter siste ukes innrykk av nye elever.   Her har vi noen av miljøarbeiderne som var elever på samme skolen i fjor.Tim med gitar, bak fra venstre Stefan Strand, Ane Haugstad og Dagrunn Neverdal.D
thumbnail Halle Mølle søndagen i dag blei igjen en suksess! Det er liksom ikke grenser for hvor intimt og nært det er oppe i starten av "Bærsælva", og hvor hjertelig og velkommen "tonen" er på arrangører og gjester. Det blir satt pris på foredragsholdere
thumbnail Først i mål var denne "gjengen"Surt og vått vær, på tross det var det full innsats i Brunlanesløpet -07 som blei arrangert i dag av Brunlanes idrettslag. Start og mål var ved Nesjarhallen og det var ca 300 påmeldte i de forskjellige klassene. Det var
thumbnail 1. Pinsedag i Bøkeskogen er tradisjon for mange som har tråkket sine barnesko i kommunen vår.  Ikke nødvendigvis for å prate og ta kontakt med alle og enhver en kjenner igjen, men bare for å ha vært der og vite at ”jo da, ting er som de har vært hjemme”
thumbnail Det har vært tenning av Julegranene i distriktet vårt i helgen, og dermed blei det "et par bilder igjen". I Stavern tennte de lysa på grana inne i Leiren i går ettermiddag, resten av de "sentrale" stedene her på Neset gjorde det i dag, søndag 2. Desember.