thumbnail

Videointervju med Anders Gui og Odd Inge Bjørnstad. De er to av VIKING sine "englær" i vinterkulda. 

thumbnail

Her er forslag til guidede turer med program fra "Stavern-" og "Larvikguiden"

thumbnail

DNT på guidet bytur en grå og stormfull torsdag i "smilehullet"

thumbnail

Du kommer ikke forbi Nils Melau, om du ønsker lokalkunnskap og guiding, av det helt unike slaget i Larvikdistriktet. Han har store historiske kunnskaper, og evne til å formidle på en engasjernde måte.

thumbnail

Forklaringen på "Halloween", og den er "dønn" sann!

thumbnail

Nils Melau i Stavern er en fenomenal fakta og historieforteller helt sør i Vestfold. Langfredag 18. april blir det igjen en uforglemmelig drømmedag i Stavern

thumbnail

Byen er for tiden varmest i landet

thumbnail Det er ikke så mange som kan like mye som Nils Melau om kulturen og historia vår her i Brunlanes.
thumbnail

"Røde Kors" er med og gjør det trygt å være tilskuer eller deltager  om det er hopprenn i Brattlibakken midtvinters eller "Hallelujah" konsert, til inntekt for kreftsaken og Radiumhospitalets venner, på brygga i Nevlunghavn!

Billetter til "Hallelujah" konserten med Lind/Nilsen/Fuentes/Holm på brygga i Nevlunghavn er å få kjøpt på Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Søndersrødtunet og Meny i Stavern.  Overskuddet av arrangementet går til "Radiumhospitalets venner" og kreftsaken.

thumbnail

Boforholdene til ca 100 arbeiderene som forsyner store deler av det Norske markedet (eksempel BAMA og ICA) med bla. Jordbær, poteter og grønsaker her fra søndre Vestfold er ikke "slik det er raportert til Arbeidsilsynet". De fortsatt særdeles graverende og alvorlige tistandene blei avslørt av seniorinspektør Gunn Gjevestad og inspektør Ann Jorunn Hatledal onsdag 8. Juni på øvre Gui.

 

thumbnail  Det skjer mye her ute om dagen. På Holhjem der gror potetene godt i de laaaange rendene, og på Søndersrødtunet er det åpent hver dag nå!
thumbnail De få bildene og ordene i artikkelen er i grunn laga te` for deg som bor på innsia av Eidet eller på bortsia av Langangen.
thumbnail

Nils Melau kan og vet mye. Han er bla. en særdeles engasjert, dyktig og viktig kultur- og historieforteller her på Brunlaneset og i Larvik kommune. Langfredag i Stavern er det mulig å melde seg på og få oppleve "Smilhullet" sammen med han. Det kan fort bli en urforglemmelig "drømmedag i  Stavern", når Nils forteller på sin særdeles fengende, innlevende, kunnskapsrike og velformulerte måte. 

Les mer om "Staverns guiden" her

thumbnail

Det meste må læres og erfares her i verden, det å rense og  spise krabbe på en lettvint og grei måte er også noe som er kjekt å kunne.

thumbnail Olaf Holm (Krf) og Per Manvik (Frp) blei "tapere" og nedstemt i saken som angikk bostedet til noen av arbeidsfolket de bruker i sine næringer!  Flertallet i  Planutvalget "herja" dermed med dette vedtaket,  med mindretallet i denne saken. Per Manvik (Frp) og Olaf Holm (Krf) som utgjorde mindretallet, har dessuten engasjement og næringsinteresser i samvirkeforetaket Landbruksovernatting SA. Dermed blei Gui saken  utsatt for befaring med 3 (H+LL+Ap) mot 2 stemmer.
thumbnail

Det var flere startende i årets Rally Larvik fra Sverige, dessuten var det et "par" tilskuere fra den andre siden av kjølen her ute også. Noen av disse tilskuerene kom for å se  en STOR Rallyhelt. Han kommer fra "Frykens sødra strand i Värmland" og heter Anders Gullstrand (start nr. 36).

 

thumbnail

Yngve Rakke kan fotograferingen og fortellingens kunst og foto er hans kommunikasjonsmiddel nr. 1. Hans overaskende og spennende bilder fra Huken og Leiren i Stavern finner du her.

Bildeserien er uten tekst, som Yngve skriver i mailen: Sender deg en bunt med rallybilder, dette har ikke jeg lagt bildetekster på,  da jeg ikke vet hva "galskapen" forestiller.

 (Det er virkelig et par "coole" bilder av "galskapen" i denne serien!. Red anm. )

thumbnail

89 bilder fra Gui på etappe SS 4.

 

thumbnail I denne artikkelen er det noen kommentarer og navn.   "Årets begivenhet" her på Neset og i grendene langs Rally løypa er foreviget sånn nogenlunde ser det ut til. Gui var et populært sted for flere medier å ta bilder og video i år. Det ligger link til videopptak gjort av journalist Bjørn Jakobsen i Østlandsposten inne i artikkelen.
thumbnail

 foto Yngve Rakke

Vinner av Rally Larvik 2008 var Andreas Mikkelsen med kartleser Ola Fløene (bildet over) ei stund lørdag 6. September i Stavern..

 

Litt utpå kveldinga snakket pressesjef Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund med www.paaneset.no, han kunne fortelle følgende på ei knitrete telefonlinje. "Teamet til Mads Østberg protesterte på at Teamet til Mikkelsen har gjort  en alvorlig forseelse iflg reglementet til Norges bilspotforbund. Dermed er unge Mikkelsen utelukket fra løpet inntil videre, og dermed så er ingen ting avgjort før de høye herrer har snakket sammen.

Det vil bli kåret en vinner ganske raskt, det er bare 3 uker til neste NM runde, sa Raknerud lørdag kveld.

thumbnail

Dette er rett og slett  seks bearbeidede og coole "art bilder" fra Rally Larvik 2008

thumbnail

Det er noen artige Rallybilder i denne artikkelen også... Poenget med den er å informere om a:

Knallertgutta.com, Meny Søndersrød, Markedet i Stavern, HAFA a/s, Espen Staer a/s og Nevlunghavn Bakeri & Conditori har fått Brunlanes på Youtube.com "kartet" igjen. Videoen er om m o p e d k u l t u r , pluss et litt "spesielt syn" fra Holtet mot Havna m.m. 

 

thumbnail Geir-Inge Mythe og kartleser Morten Erik Abrahamsen sleit seg over toppen på Gui
thumbnail Team "Larsen Maskin" med start nr. 82 henger  med i Rally Larvik, og passerte Gui i ei herlig fart og med skikkelig trøkk!Løypesjef Øyvind Furustad sier rett etter siste bil har gått over mål på Brunla til www.paaneset.no". 7foto Roy Myrland
thumbnail Her er Rally Larvik sin oppdaterte startlist og kart over Brunlanes og de forskjellige andre etappene i LArvik kommune
thumbnail Det spruta kål og spoilere når flere av de "hetige bilane" kjørte av veien på Gui i fjor. Anders Kjær var en av de "freske kålfreserane da" ! Vil du oppleve og være med på Rallyfesten ligger det link til kart inne i artikkelen
thumbnail Det jobbes dugnad hver kveld nå i Rallyløypa. Fredag 5. kan Rallydeltagerene kjøre rundt løypa. De kjører da "sakte og rolig" for å skrive noter (vei- og kjørebeskrivelse) og bli kjent i løypene.kryss
thumbnail

 

Sjåfør og kartleser kommer fra Huken og Nalum og "framskutt verksted" er på Anvik.

thumbnail

Rallyfredagen består bla i  at "notetegningen" og prøvelkjøringen av etappene står på programmet. Innrykket i Leiren i Stvern har også gått sin gang. Dugnadsfolket gjør dessuten unna de siste forberedelsenen, og et par av de fastboende har "prøveflagga" og satt opp partyteltet til morgendagens hendelse. Her følger "noen og førti"  hulter i bulter bilder fra fredag 5. September -08 her på Neset.

thumbnail Johan Olaf Melø maser ikke i utide, men når ha sier i fra så høras det. Bondeblodet bruser flere steder om dagen og Johan Olaf Melø i Høyre er en "fri mann", så han er budbæreren som bringer til torgs det som blir sagt og som noen og enhver i Landbruksnæringen mener for tiden. Det at det kan bli "aksjoner" i landbruket til neste år er ikke noe bare Johan Olaf Melø har finni på, det er flere som mener det!
thumbnail Rallyforberdelsene går for fullt nå, lørdag 6. September er det ikke lenge til..
thumbnail

6. September er datoen for oss som bor i det s e n t r a l e Brunlanes! Nå har vi fått lapp i postkassa av Øyvind Furustad fra Helgeroa, det betyr at det snart blir alvorlig moro her på Bygda!

PåNeset.no har flere hundre bilder fra fjorårets Rally Larvik i sitt arkiv . Klikk og se sjøl

thumbnail Båtane skal opp av sjøen om dagen, og da hender det at de blir vaska litt..
thumbnail Denne artikkelen er om litt av hvert i det skiftende været vi har her om dagen. Du får kikke igjennom, det er mye vær her på Neset nå!
thumbnail Lørdag var det lag i den finaste og mest kreative låven i den flottaste grenda her på Neset. Stedet var Gui og anledningen var en sambygdings frues ønske om å samle slekt og venner til et hygelig treff i den deilige sommerkvelden!
thumbnail Hver torsdag i Juli er det Guidet tur med Nils Melau til Fritzøe parken. Disse turene er populære og Nils Melau k a n virkelig det han snakker om.
thumbnail

Kvalitetssjef Jens Strøm i BAMA kritiserte mangel på ledelse ang. den største arbeidscampen i Brunlanes. Som ENESTE grønsaksgrosist, så langt, forlangete og krevde BAMA og Kvalitetsjef Jens Strøm, forandring UMIDDELBART! Og sånn blir det, prosessen er allerede i gang.

“BAMA krever ærlighet, integritet og redelighet i alle forhold som angår vår forretningsvirksomhet. Vårt mål er å sørge for et ryddig og ordentlig forhold til våre ansatte, samarbeidspartnere, miljøet og samfunnet generelt” sitat fra  bama.no og samfunnsansvar

thumbnail

Det kan gå vinter  før Arbeidscampene en stjerne får!

thumbnail

Det er litt av hvert som kommer kjøranes ut hit på Neset i helgene, mye "rart" fra store deler av Østlandet kommer siganes.. Da er det en befrielse å se Einar president komme "krabbanes" over bakketoppen med resten av Knallertguttane etter seg.

Bildebeskrivelse 

thumbnail

Flytur over Brunlaneset i April kvelden er en "himmelsk" opplevelse sammen med Pilot Erling Thorkildsen. Grender og steder, gårder og hus gjør seg fint i det litt skarpe kveldslyset. Dessuten er det litt artig å få bekreftet at solnedgangene i Helgeroa er spesielle..  Det ser ut som trærne langs Langholt stranda "kaster skygge" 2 veier rett før sola går ned

 

thumbnail Det er forskjellig hvordan folk reagerer på disse to ordene.. Hva kommer nå, og hvor mye kostær dette, er to mulige “tankerekker”
thumbnail Beveren er i full gang her ute nå. Det er ikke til å skjønne eller forstå hvordan dette dyret klarer å hogge så mye tømmer og ved, med bare tennane. Bevergnaget ligger strødd og lyser som det pureste gull langs bekkekanten i det Februar gråe dalsøkket
thumbnail Denne artikkelen blei første gang publisert i November -07 Så var det natta igjen da, ikke det at det er noen nyhet eller så grusomt spennandes. Steinen som har liggi i veien i alle de år, blei derimot ”ny” og interessant ja rett og slett litt sånn ”IKEA plakat akti
thumbnail Dette er en spennende og dramatisk fortelling om en skute som for lengst har blitt glemt av historien. Briggen var eid av reder Blom på Gudem (Gui) i Brunlanes. Historien bygger på skipsfører Hans Coch Jensens nedtegnelser om et dramatisk forlis han selv var med på. Google translate Spansk &nbs
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 10.09.07 Det er ikke få bilder som er lagt ut fra de små grendene her i Brunlanes etter Rallyet. Her kommer det noen flere bilder og de er tatt av to guttær med nye digitalkameraer! Konsentrasjon og iver var på topp
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 09.09.07  rond G. Svenkerud med kartleser Leif Arne Neset var på felgen i Rally Larvik 2007. Det å kjøre Manvikveien uten gummi går dårlig. I Gui bakken var det stopp, og Trond hoppa ut av bilen og skifta dekk! Dek
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut 08.09.07 kl.11.59! Rally så det spruter kål og gresskar på Gui i Brunlanes, Larvik kommune! Anders Kjær høster kål!  Åpningsetappen i Rally Larvik 2008 ble en spektakulær opplevelse på G
thumbnail Denne saken blei skrevet i August-07!   Det er ikke verdige boforhold for den utenlandske arbeidskraften på ”Campen” sør i Larvik kommune. Planutvalget vedtok i dag å samarbeide, og at Larvik kommune skal bidra til å 
thumbnail Stål-kunstnerJern eller stål, hardt og kaldt er det uansett. Ole Utne Lund har klart å få en middels skraphaug til å bli et dynamisk og levende kunststykke der det sitter fastskrudd, behandlet og polert på veggen. Installasjonen er unik, og ønsker du å studere dette kuns
thumbnail "Våronna" i gang på Gui 24. Mars 2007
thumbnail

-Namsen krever ett menneskeliv i året. Ha respekt, vannet er ikke farlig så lenge du er oppå.

thumbnail

Jan Fjeldseth fra Nedre Eiker har sykdommen kols og er avhengig av oksygen, men ble nektet flyreise tilbake til Norge fra Kreta.

 

thumbnail

Sendingen varte ca 1 time og 30 min. Her kan du plukke ut og gå direkte til hvilket innslag du vil se og hør. 

thumbnail

The Dogs, Svenske Västerbron, rockepoeten Erlend Ropstad, Store Norske Seeger Session Band, Jenny Augusta, samt de to lokale heltene Jonas Nedrelid og Terje Granli, er klare for Trollrock 2016

thumbnail

Videointervju med Anders Gui og Odd Inge Bjørnstad. De er to av VIKING sine "englær" i vinterkulda. 

thumbnail

Her er forslag til guidede turer med program fra "Stavern-" og "Larvikguiden"

thumbnail

DNT på guidet bytur en grå og stormfull torsdag i "smilehullet"

thumbnail

Du kommer ikke forbi Nils Melau, om du ønsker lokalkunnskap og guiding, av det helt unike slaget i Larvikdistriktet. Han har store historiske kunnskaper, og evne til å formidle på en engasjernde måte.

thumbnail

Sjøhelten Petter Wessel Tordenskiold står på sokkel og har fortsatt soldater i Stavern. Det er på Averøya på Nord Møre Dynekilslaget minnes hver dag i Kvernes stavkirke.

thumbnail

Bli med på aktiv sommerferie i Trøndelag!

 

thumbnail

"-Så da vet du hva du skal på søndag". er avslutningsteksten i denne herlige fotoserien fra Koboltgruvene på Blaafarveværket i Modum, med kommentarer av Rune A. Karlsen. 

thumbnail

Det var en fantastisk tur over fire dager med naturopplevelser i kø.  42 bilder i fotoserien.

thumbnail

Med livet som innsats. -Løper du i oppoverbakke vinner moskusen, og løper du nedoverbakke taper du

thumbnail

Der er mengder av snø, fenomenal servering og spektakulære naturopplevelser ved Beitostølen. Om en går på ski, er hundekjører for en dag eller "campingstol-sliter i snøfonna" er det samme. Det er plass nok, men hvor er de oppkjørte skiløypene? 

thumbnail

Nils Melau i Stavern er en fenomenal fakta og historieforteller helt sør i Vestfold. Langfredag 18. april blir det igjen en uforglemmelig drømmedag i Stavern

thumbnail

Valdres Destinasjon sin turistguide for Valdres er vel verdt å lese.

thumbnail

25 turer tur-retur Stavern-Drammen, 52 opptak, 15 000 fotografier har resultert i "URBAN-Drammen city". Det er et mesterverk av en time-lapse film på 5 minutter og 30 sekunder. 

thumbnail

Byen er for tiden varmest i landet

thumbnail

 -med bl. a. cup-cakes, mat på Roffes, bil, båt og gode turopplevelser Stavern

thumbnail

Avtale er inngått om at 2-3000 gjester kommer til destinasjoner i Hallingdal og Valdres fra TUI i Holland

thumbnail

Produktsjef Mona Ringstrand i Hurtigruten ASA, tilbyr nå noe helt unikt til gjestene med M/S Fram Sydpollandet.  

thumbnail

Puddersnø i frikjøringseldoradoet  Raudalen Sport Resort, pluss Beitostølen sine tilrettelagte og velpreparerte anlegg er en suksess!

 

thumbnail

Bøkelia vel innviterer og sekretær der, Marthe Revetal, informerer om litt detaljer før vandringen her

thumbnail

Familidagen og den påfølgende "bryggefesten" blei en suksess i regnværet lørdag 20. oktober i Nevlunghavn.

thumbnail

Store og små, i alle aldere, fra både fjern og nær, er hjertelig velkommen til det som tegner til å bli en fenomenal opplevelsesrik høst-dag (og muligens natt) i Nevlunghavn 20. oktober.

thumbnail

Inatur søker fem utegående tiur-reportere som kan rapportere fra årets jakt.

thumbnail

Oppdatert med video 23. juli! I vakre, ville, Vang i Valdres er det uforglemmelige natur- og kulturopplevelser for den som kommer gående/syklende/kjørende langs veien.

thumbnail

Fenomenale stølsveier, super merking og ikke minst en uforglemmelig fremførelse av Ole Ellefseter sin sang fra Grenoble i 1968 ved Reinli stavkirke. Dessuten var det overrekkelse av vin på Fransk! 

thumbnail

Vår Herres "diamanter",   multekart, madonna-figur og 13 spøkelser mellom Hedalen og Hølersetra. 

 

thumbnail

Spennende opplevelser og møter for små og store med gaupe, ulv og bjørn i sommer. 

Det er mye rart i og på vannet..

-En opprømt Skienskar påsto etterpå at enkelte taksteiner lå ugreit etter allsangen.

thumbnail

De kan mat og mat-kultur "sør-på jordet" 

thumbnail Det går litt rundt og rundt noen ganger når de ruller sine eskimoruller i bråttsjøer eller stille vann i indre Skagerakk tidlig i oktober. Men, de har det gruelig trivelig og gøy på/i/ved sjøen utenfor Nevlunghavn "kajakkentusiastene". På Beitostølen i Valdres er det nysnø og "lett skiføre" samtidig!
thumbnail

Her bør du ha med deg lommelykt, om det er natt eller dag, for å komme deg fram til toppen.

thumbnail  -elgens flukt. 
thumbnail

Selje, Nidaros, Røldal og St. Tomaskirka på Filefjell i Valdres har vært og er pilegrimsmål i Norge.

thumbnail Mølen og Raet, Olav den Digre og Svein Jarl, pluss askeskyer og "kvaksalveri" var noen av temaene som blei nevnt. Stedet var Mølen på Brunlanes lengst sør i Vestfold under Gea Norvegica Geopark sitt arrangement i geoparkukaGea Norvegica Geopark Brunlanes LArvik
thumbnail

Geopark Norvegica sin leder, Kristin Rangnes, har virkelig "dratt i gang" noe spennende og lærerike "greier". Det er gratis og for alle som er litt opptatt av det som er i "Geoparken" sør i Vestfold og tilstøtende Telemark-kommuner.

thumbnail

Det var her på Brunlanes Olav den Helliges kristning av Norge begynte, med Norgeshistoriens støste sjøslag, 25. mars 1016!

thumbnail

Mye olje utenfor kysten av Vestfold og Telemark iflg. kartene til Kystverket 21.02.11. Dessuten har  også Mattilsynet litt å melde nå..

thumbnail  MENY Søndersrød og MENY Stavern har juletrær ved kassene som pyntes med hjemmelagede julekurver, både med og uten engler. "Dekoratørene" kan bla. vinne kilovis med julegodterier!
thumbnail Nevlunghavn bakeri og conditori holder åpent Skjærtorsdag og Langfredag.  Det trivelige bakeriet, hvor du "kommer som en gjest og reiser som en venn", holder åpent begge dager 9-14. Påskeaften er det åpent fra 06.00-16.00.
thumbnail

Det var en flott, verdig og ikke minst helt ny opplevelse her i Brunlanes 24. Mars -10. Pilegrimsstaven fra Stiklestad som skal til Santiago de Compostela i Spania, var utom her en tur.

 

thumbnail Og den stafetten planlegges det nå skal ta en tur utom der kristningen i Norge startet 25. Mars for 994 år siden, nemlig Brunlanes.
thumbnail Nye skilt og sørpe i dagens artikkel, men, i flg. yr.no sitt langtidsvarsel kommer sola og klarværet tilbake.
thumbnail

I går var det en artikkel med bilde av bussen til Østerrikes "ørner" her PåNeset.no. I dag blei det to bilder av en av våre stolte/forhatte rovfugler.

Hør hønsehauken her.

thumbnail Vintern har kommet gradvis krypende med vind ute og huskaldt inne noen dager nå. I dag blei det hvitt.
thumbnail Har du ikke fått "nabovarselen" i postkassa denne uka, kan du lese den her. 
thumbnail

Det er Septemberfest i Stavern nå til helgen. Øl og godt drikke er mer enn pils, det står det om i boka "Verdens klassiske øltyper" som kommer på markedet nå i høst.


thumbnail

Brunlanes er et herlig sted og "motoren" i turistnæringen iflg. flere kilder, når det gjelder turisme og besøk utenifra her i kommunen vår.

Her er noen av de mange trygge, seriøse og dyktige aktørene som virkelig er verdt et besøk, eller å ta en prat med, om du eller dine har tenkt deg en tur hit til distriktet.

thumbnail

Fotograf Rolf Støen fra Kongsbakkåsen i Tjølling og sportsjournalist Svein André Svendsen fra Sky, var på Olympiastadion i Berlin om ettermiddagen 23. August. Andreas Thorkildsen sitt verdensmesterkast med spydet på

89,59

meter, så de fra de så godt som fullsatte tribunene på Olympiastadion i Berlin.

 

thumbnail

"Dagens helter" i oljekatastrofen er 3 gutter, som har vart i aksjon over ei uke (se videosnutt i bunn av artikkelen). Denne artikkelen inneholder også:"frivilliginnrykk", HMS kurs (helse, miljø og sikkerhet),"guiding/veiledning" i fjæresteinen og "parkeringsvakter" i Leiren. 

Det blei opplyst under HMS kurset at M/S Full City bunkret i Russland og Danmark før katastrofen, og olja sias å ikke inneholde PCB gifter. Det er tydeligvis nok annet "snadder" i den til at det deles ut besyttelsesutstyr og advarsler, som virkelig bør tas på alvor, til de som skal jobbe med å få kysten vår rein igjen. 

Og, nå "jobbes" det etter plan "A" i skadebekjempningsstaben. den gjelder i fint vær. Plan "B" er for dårlig vær. Og plan "C"..... Den er for om noe skulle gå galt borte i Bamble igjen med vraket av M/S Full City, og olja event.  kommer hitover en gang til.

thumbnail

Det har vært et par "skrell" og det har detti ned litt i dag, men til natta blir det verre iflg. yr.no. I Stavern er det spenning knyttet til hvordan sjøfronten på Kronprinsen vil fungere i:

"sørvestlig sterk kuling 20" og "mulig liten storm 22".

Skjermdump yr.no

..Det ligger link til "Hm-hm" dyret inne i artikkelen.

thumbnail Det er ikke så mange som kan like mye som Nils Melau om kulturen og historia vår her i Brunlanes.
thumbnail

Kommentar av Roy Myrland ang. Alf Prøysen sin diktning og "arbeidscamp med kvalitet i Larvik kommune"..

Alf Prøysen, (født 23. Juli 1914 - død 23. November 1970) skreiv bla visa om Blåklokkevikua. Blåklokker og "klasseskille i Landbruket" er det fortsatt mye av i landet og her i Brunlanes..

thumbnail "Opera i tiden" jentene innfridde og leverte varene på en særdeles positiv og underholdende kunstnerisk  måte, tirsdag kveld i Stavern. Dette var en opera forestilling av topp klasse, framført av befriende folkelige, livate og uhøytidelig operasangerinner, pluss en av landets dyktigste pianister som akkompagnetør og "guide" i operaens verden.
thumbnail

"Røde Kors" er med og gjør det trygt å være tilskuer eller deltager  om det er hopprenn i Brattlibakken midtvinters eller "Hallelujah" konsert, til inntekt for kreftsaken og Radiumhospitalets venner, på brygga i Nevlunghavn!

Billetter til "Hallelujah" konserten med Lind/Nilsen/Fuentes/Holm på brygga i Nevlunghavn er å få kjøpt på Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Søndersrødtunet og Meny i Stavern.  Overskuddet av arrangementet går til "Radiumhospitalets venner" og kreftsaken.

thumbnail

Boforholdene til ca 100 arbeiderene som forsyner store deler av det Norske markedet (eksempel BAMA og ICA) med bla. Jordbær, poteter og grønsaker her fra søndre Vestfold er ikke "slik det er raportert til Arbeidsilsynet". De fortsatt særdeles graverende og alvorlige tistandene blei avslørt av seniorinspektør Gunn Gjevestad og inspektør Ann Jorunn Hatledal onsdag 8. Juni på øvre Gui.

 

thumbnail  Det skjer mye her ute om dagen. På Holhjem der gror potetene godt i de laaaange rendene, og på Søndersrødtunet er det åpent hver dag nå!
thumbnail De få bildene og ordene i artikkelen er i grunn laga te` for deg som bor på innsia av Eidet eller på bortsia av Langangen.
thumbnail Det "litt erfarne" Nanset bandet "Scandie" er i Kjose og øver for fullt nå. Det blir "nylanseringen" på Larvik torg 25. Juni.
thumbnail Det samles "et par" skarpe hoder i Stavern denne uka, de har litt greie på det som skjer og skal skje i strandsona vår.
thumbnail Lars Aksel Solberg i Stavern er historiefortelleren som presenterer "allmenn sjekta" til Kystlaget Fredriksvern "live" på verdensveven. Se del 1 her.
thumbnail

Nils Melau kan og vet mye. Han er bla. en særdeles engasjert, dyktig og viktig kultur- og historieforteller her på Brunlaneset og i Larvik kommune. Langfredag i Stavern er det mulig å melde seg på og få oppleve "Smilhullet" sammen med han. Det kan fort bli en urforglemmelig "drømmedag i  Stavern", når Nils forteller på sin særdeles fengende, innlevende, kunnskapsrike og velformulerte måte. 

Les mer om "Staverns guiden" her

thumbnail «Husk oss», sa smykke smeden i borgen Cesis i Latvia. Han gav meg en bitte liten skilling da jeg dro fra den uforglemmelige historiske borgen og de flotte menneskene der..
thumbnail Akkurat nå så laver det ned så det "holder", og alt er ensformig og hvitt ute. Da er det trivelig å åpne tips@paaneset.no inn-boksen og kunne legge ut de flotte bildene fra fotogtaf Jarle L. Hansen. Fotografienen har han tatt gjemmom det siste året her ut.
thumbnail "Værdamene" kan og veit mye om været og værtegnene for månedsvis framover!
thumbnail

Mange mener at det reises og fartas for mye i verden.. "Kunne de ikke holdt seg hjemme isteden", er omkvedet detofte går i.

 

thumbnail

Det er mange små og store gleder her i livet. De kan det være trivelig å ta være på.

thumbnail

Det meste må læres og erfares her i verden, det å rense og  spise krabbe på en lettvint og grei måte er også noe som er kjekt å kunne.

thumbnail Her kan du sjøl lese hva som blei bestemt og vedtatt i samtlige saker, i  Planutvalget i Larvik kommune sitt møte 14. Oktober -08
thumbnail Hummerfisket begynte kl 08.00 i dag.
thumbnail Hummerfisket starter 1. Oktober og Rognebærene kan være litt "frostbitte" før de saftes.
thumbnail Det er et stykke fra Havna og til Svarstad for ei kake! I denne artikkelen på www.iLaagendalen.no kan du lese om grunnen for å kjøre ei kake fra ytterst her PåNeset til langt, langt, oppe i Lågendalendalen på ovesia av både Steinsholt og "Dælaælva"!
thumbnail

 Her kan du lese sjøl hva som blei bestemt og vedtatt i samtlige saker, i det mektige og besluttende Planutvalget i Larvik kommune sitt møte 23.September 2008

Denne artikkelen består av hele Møteloggen fra Plautvalgets møte i Feyersgt. 23. September. Alle saker og alle voteringer er med. Dessuten så er det med info om og fra  "Orienteringshalvtimen " før planutvalgsmøtet

thumbnail Olaf Holm (Krf) og Per Manvik (Frp) blei "tapere" og nedstemt i saken som angikk bostedet til noen av arbeidsfolket de bruker i sine næringer!  Flertallet i  Planutvalget "herja" dermed med dette vedtaket,  med mindretallet i denne saken. Per Manvik (Frp) og Olaf Holm (Krf) som utgjorde mindretallet, har dessuten engasjement og næringsinteresser i samvirkeforetaket Landbruksovernatting SA. Dermed blei Gui saken  utsatt for befaring med 3 (H+LL+Ap) mot 2 stemmer.
thumbnail Det er flere enn 1  baker eller konditor  i Havna. Tre av de heter Thorstein til etternavn, men det er bare en som heter Atle. Atle Thorstein driver også "litt utpå", i år har han kjøpt seg ny båt fra Rana Plast. De 35 bildene i denne artikkelen er fra "bitte litt
thumbnail

Det var flere startende i årets Rally Larvik fra Sverige, dessuten var det et "par" tilskuere fra den andre siden av kjølen her ute også. Noen av disse tilskuerene kom for å se  en STOR Rallyhelt. Han kommer fra "Frykens sødra strand i Värmland" og heter Anders Gullstrand (start nr. 36).

 

thumbnail Det sias at Djevelen har sine hjelpere her på jorden..
thumbnail

89 bilder fra Gui på etappe SS 4.

 

thumbnail I denne artikkelen er det noen kommentarer og navn.   "Årets begivenhet" her på Neset og i grendene langs Rally løypa er foreviget sånn nogenlunde ser det ut til. Gui var et populært sted for flere medier å ta bilder og video i år. Det ligger link til videopptak gjort av journalist Bjørn Jakobsen i Østlandsposten inne i artikkelen.
thumbnail

 foto Yngve Rakke

Vinner av Rally Larvik 2008 var Andreas Mikkelsen med kartleser Ola Fløene (bildet over) ei stund lørdag 6. September i Stavern..

 

Litt utpå kveldinga snakket pressesjef Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund med www.paaneset.no, han kunne fortelle følgende på ei knitrete telefonlinje. "Teamet til Mads Østberg protesterte på at Teamet til Mikkelsen har gjort  en alvorlig forseelse iflg reglementet til Norges bilspotforbund. Dermed er unge Mikkelsen utelukket fra løpet inntil videre, og dermed så er ingen ting avgjort før de høye herrer har snakket sammen.

Det vil bli kåret en vinner ganske raskt, det er bare 3 uker til neste NM runde, sa Raknerud lørdag kveld.

thumbnail

Dette er rett og slett  seks bearbeidede og coole "art bilder" fra Rally Larvik 2008

thumbnail

Det er noen artige Rallybilder i denne artikkelen også... Poenget med den er å informere om a:

Knallertgutta.com, Meny Søndersrød, Markedet i Stavern, HAFA a/s, Espen Staer a/s og Nevlunghavn Bakeri & Conditori har fått Brunlanes på Youtube.com "kartet" igjen. Videoen er om m o p e d k u l t u r , pluss et litt "spesielt syn" fra Holtet mot Havna m.m. 

 

thumbnail Team "Larsen Maskin" med start nr. 82 henger  med i Rally Larvik, og passerte Gui i ei herlig fart og med skikkelig trøkk!Løypesjef Øyvind Furustad sier rett etter siste bil har gått over mål på Brunla til www.paaneset.no". 7foto Roy Myrland
thumbnail Det spruta kål og spoilere når flere av de "hetige bilane" kjørte av veien på Gui i fjor. Anders Kjær var en av de "freske kålfreserane da" ! Vil du oppleve og være med på Rallyfesten ligger det link til kart inne i artikkelen
thumbnail

Rallyfredagen består bla i  at "notetegningen" og prøvelkjøringen av etappene står på programmet. Innrykket i Leiren i Stvern har også gått sin gang. Dugnadsfolket gjør dessuten unna de siste forberedelsenen, og et par av de fastboende har "prøveflagga" og satt opp partyteltet til morgendagens hendelse. Her følger "noen og førti"  hulter i bulter bilder fra fredag 5. September -08 her på Neset.

thumbnail

Ragnar Tanggård fra Hummerbakken og Anvik Bygdelag har fått Vestfold Fylkeskommunes Kulturminnepris 2008, den er for skjøtsel av fornminnene på Høyvik i Hummerbakkfjorden. 

thumbnail Johan Olaf Melø maser ikke i utide, men når ha sier i fra så høras det. Bondeblodet bruser flere steder om dagen og Johan Olaf Melø i Høyre er en "fri mann", så han er budbæreren som bringer til torgs det som blir sagt og som noen og enhver i Landbruksnæringen mener for tiden. Det at det kan bli "aksjoner" i landbruket til neste år er ikke noe bare Johan Olaf Melø har finni på, det er flere som mener det!
thumbnail

Noen mennesker er viktigere og nødvendigere enn andre, sånn er det bare.

Nå og fram mot Rallyet, er det de viktige og nødvendige menneskene som gjør jobbene som vi alle kan få gleden av  6. September her i Brunlanes. 

thumbnail

Her følger del 2 med bilder og kommentarer til hvert enkelt bilde fra søndagens Flåte regatta i Thor Heyerdahls ånd, i  herlige og sommervarme  Stavern søndag 24. August.

 Google translate Engelsk Spansk

thumbnail På Eidsten, i Frikirka holder Vårtun Barnehage til, den er blitt utvidet og oppgradert i år. Vårtun Barnhage er nå "Ulrik Hellum  tegnet" og har "klima annlegg"! Trenger du barnehageplass i en tradisjonsrik, velfungerende og lokalt "tilpassa"  barnehage i landlige omgivelser, er det bare å stoppe og ta en prat.
thumbnail

Landsorganisasjonen i Norge har bevilget mange penger for å hjelpe til og jobbe mot sosial dumping i Larvik og omegn nå. På Folkets hus i Kongegata var det "startmøte", med polsk og litauisk tolk, for og med arbeidsinnvandrere i distriktet torsdag kveld.

Tolker vil det også være tilstede hver Cafekveld framover. Neste torsdag er det åpent hus igjen der!

thumbnail Lørdag var det lag i den finaste og mest kreative låven i den flottaste grenda her på Neset. Stedet var Gui og anledningen var en sambygdings frues ønske om å samle slekt og venner til et hygelig treff i den deilige sommerkvelden!
thumbnail

Tidligere  i sommer fikk mange av distriktets landbrukere ei "bøtte kjeft" fra grønsaksgrossist BAMA (se link inne i saken) pga av arbeiderenes bo- og sanitærforhold.

All ære nå til Journalist Gry Remme Nordvik i Østlandsposten, denne artikkelen og det som skjer nå i arbeidercampen,  er hennes "fortjeneste". Hun har virkelig kjempet de svakes sak i sommer og klart å få både liberalister, kapitalister og andre til å bøye nakken og bokstavelig talt legge igjen svette og stolthet nå for at Polakkane skulle få l i t t bedre bomiljø og forhold i Arbeidercampen.

 

thumbnail Heldig er den som kjenner Kari Fredriksen Andersen fra Aske og skal til, fra, eller er på Svenner om dagen.
thumbnail I går, søndag 20. Juli,  var det Santana konsert på Stavernsøya for andre år på rad.
Det var fødselsdagen til Carlos Santana som ble feiret av flere enn 150
publikumere og fans.
thumbnail Hver torsdag i Juli er det Guidet tur med Nils Melau til Fritzøe parken. Disse turene er populære og Nils Melau k a n virkelig det han snakker om.
thumbnail Det var et bilde fra Havna i den forrige saken.. Da blei det 5 fra Helgeroa om rutetider og sykkelvei her
thumbnail

Denne artikkelen viser litt fra Sommervikariatet hos Sysselmannen på Svalbard som varer 1.5.-1.10-08.

Per Andreassen fra Nevlunghavn opplever en annerledes sommer som Sysselmannsbetjent på Svalbard i år. Noe av den opplevelsen og gleden deler han her i denne artikkelen med sine sambygdinger og resten av  PåNeset.no sine lesere. 

thumbnail Leonard Cohen er som balsam for sjelen, men Nicolay Lange-Nielsen tar oss med på en reise i Cohens liv på en slik formidabel måte at det blir balsam for både kropp og sjel.
thumbnail St.Hanskvelden ser ut til å kunne bli litt både og når det gjelder været. Stemningen og gleden over midtsommer blir derimot garantert stor de fleste steder uanset vær! "Beste stedet i bygda" blir på Halle Mølle! Der starter arrangementet kl.18.00, og det ligger link til noen bilder fra fjorårets arrangement inne i artikkelen.
thumbnail

"Ulv og engel" forestillingen er snart å se og oppleve i Stavern. Info om forestillingen og bilett link finner du her

Manus, ide, research, oversettelse og vokal er ved Nicolay Lange-Nielsen.

Piano/vokal: Emma Rowena Hansen
Kontrabass/elbass: Sigurd Hole

Regi: Max Lundquist

thumbnail

 

Ministeren fra Lardal snakka som en av oss, og syntes "detta er helt normalt" (om Raet og Mølen Red. anm), og han sa også at Geoparken kunne gi et løft til økt turisme (iLaagendalen og i Larvik.  Dag Terje Andersen mente også at "Geo Norvegica Geopark" kan vær med å styrke vår felles identitet!

Skulle du ønske å bli daglig leder for "Geoparken" , er det link til søkersiden inne i artikkelen! 

thumbnail

"Hei, jeg tar bilder for ei internettavis fra Gui her PåNEset".

Det var åpningsreplikken som fungerte, sammen med "bitte-litt" fingerspråk,  i Jordbæråkeren på Askeskogen i kveldinga onsdag. Resuløtatet blei "3 øyeblikk" fra 3 gjestearbeidere.

thumbnail Gull, og ridene rytter på Elg, er det langs Brunlanesvegen. Resten av "gatekunstvarianten med tape" finner du mellom Guslandsvingen og Skårabakken på Helgeroveien. Nederst i denne artikkelen finner du link til Aftenposten og hva som ble skrevet om "fenomenet" der i -06
thumbnail Foreningen Norden sine forskjellige lokallag i Vestfold besøkte kommunen vår i dag. Oppmøtestedet for gjestene var i Bøkeskogen. Der spiste de frokost sammen med bla. Ordføreren vår. Etter det sto Larvik Museum, Hegrisheim, vandring med Nils Melau i Stavern, og Gunnars Verksted bla. for tur.
thumbnail

Det kan gå vinter  før Arbeidscampene en stjerne får!

thumbnail

"Kastet saken" har blitt holdt sånn "passe lunken" i "alle de år". Det handeler om strandsona vår, og at "regulering" til allmenhetens beste faktisk er et viktig middel, om politikerene i plautvalget vårt "tørr" å bruke det. Det er viktig å sikre adgang til sjøen flere steder enn bare langs kyststien, og det er sjelden at private eiere eller forvaltere gir fra seg noe de mener eller tror er sitt uten kamp! 

I Kastet saken har det vært "krig" lenge! 

thumbnail

Det er litt av hvert som kommer kjøranes ut hit på Neset i helgene, mye "rart" fra store deler av Østlandet kommer siganes.. Da er det en befrielse å se Einar president komme "krabbanes" over bakketoppen med resten av Knallertguttane etter seg.

Bildebeskrivelse 

thumbnail Kjose 4H arrangerte loppemarked lørdag 26. April. Det er 9 km fra avkjøringa i Vassbotten, og helt nord til Omsland. Der finner du en "gjeng" med veloppdragen, fornuftig og hyggelig ungdom som har: Klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og ei god Helse! De åpner loppemarkedet sitt igjen over helgen.
thumbnail Det skjer mye på mandagskveldene på Halle Mølle.. Du er velkommen til å være med på dugnad på Brunlanes Historielag si Halle Mølle fra sånn ca. 17.00 og utover hver mandag!
thumbnail Fjorden blinker, og øyane har ikke rukket å gro ned med lauv enda. Dessuten melder Yr.no knallvær!
thumbnail 14. April snues det..
thumbnail Det var en Per Manvik i "overkant av seg sjøl" som argumenterte  for Thorstvedt-syd utbygging NÅ i Kommunestyret 26. Mars. Det fikk han ikke flertall for. Per argumenterte så taket nesten løfta seg, og det blei så "varmt" at "Ordføreren tok "Time out". Vil du se hele "sirkuset" ligger det link til www.op.no sitt opptak fra Brannstasjonen onsdag kveld.
thumbnail

Mange mennesker har brukt løypene som er blitt oppkjørt i dag. Løypene skal holde seg videre i påska iflg. Jens Rolf Bugge i Brunlanes idrettslag og www.yr.no

thumbnail "Å tro kan en gjøre i kirka", sias det. Når det gjelder værtegn er det også mange av oss som tror, og det med månen har ofte vært riktig ..
thumbnail Det gikk "varmt" i kameraet under flyturen med Erling fra "Holhjem Airport" til vi snudde over "Kjose Airport". Det blei 25 bilder i denne miniserien, som er tatt en morgenstund på ettervinteren her i år.
thumbnail Lunchen på Halle smakte like fortreffelig i dag som for en mnd. siden. Litt flere hadde funnet veien til dette virkelige sosiale og hyggelige engasjementet denne gangen.
thumbnail Vinterferien er over for denne gangen, og for de som klarte "dørstokkmila" var det sikkert mange nye og spennende impulser å hente. Martin er 5år og spiste vaffler med syltetøy " med begge henna" når han kom på besøk til Gui , før gitaren skulle "stemmas".

thumbnail Det spekuleras i om Steinen har stått i grøfta siden “tidenes morgen”, litt av hvert av både store og små har den "sett" passere forbi i svingen før Manviksletta. I gammal tid er det å tro at dette var sjølvaste “Kongeveien” , og som endte på Manvik godset.
thumbnail Beveren er i full gang her ute nå. Det er ikke til å skjønne eller forstå hvordan dette dyret klarer å hogge så mye tømmer og ved, med bare tennane. Bevergnaget ligger strødd og lyser som det pureste gull langs bekkekanten i det Februar gråe dalsøkket
thumbnail Kjøttmeisen har slått om på "dialekta og tonefallet sitt" om dagen, sånn som den gjør om våren.Tidligprodusentene her ute kjører rundturer hver enaste dag for å se om noen har våga seg utpå, det kunne jo hende det var lagelig for noen gulrotf
thumbnail På oversia av "Sørlandske hovedvei", E 18 eller "i Vassbotn" startær wayen som går til Kjose, dette veit de fleste! At de er aktive og holder sammen i Kjosebygda veit også de fleste, men hva som er "på gang" nå er det ikke så
thumbnail Brunlanes Ungdomslag og Bondelaget hadde fått med seg sjølvaste Nils Melau på laget da bygdekvelden 2008 blei arrangert søndag kveld på Nestun. Dessuten var det en virkelig innsatsvillig gjeng seniordansere som underholdt og viste sine ferdigheter foran scenen etter kaffen. Nils Mel
thumbnail Vannet sto høyt i Nevlunghavn, og det blåste så det plystra skikkelig i masta på Kikkærsberget.Det har vært alvorlig høyt vann, mye vind, og stormen har herjet godt her ute på Neset i dag og i kveld. ”Tuva” holder på med den siste valsen nå iflg.
thumbnail Det er greit å kunne ta en burgermeny når en har vært på sjukehuset for”noen og hundrede” gang. Lina, Hilde og Svein Morten Sørensen tok seg en fortjent rast etter sykehusbesøket på Rikshospitalet i Oslo i går. Når tilfeldigvis fetter`n fra Gui kom in
thumbnail Det har regnet så det har holdt i natt og snøsmeltingen i det siste har også gjort sitt til at det nå er skikkelig flom her ute.  På Esti-jordene er det nesten som i Vestmarka, 1ste 2ndre og 3dje tjønn, pluss at det står vann over veien.  Bergselva er  ”s
thumbnail Viste du at DU kan forandre verden for et foreldreløst barn?  For 225 kroner i måneden gir du et foreldreløst barn et trygt hjem, utdanning og omsorg fra en SOS-mor – helt til barnet er voksent og kan klare seg selv. Barnebyene er utgangspunktet i SOS-barnebyers arbeid for foreldrel&osla
thumbnail Takk for det gamle året, og et riktig godt nytt år ønskes alle PåNeset.no sine lesere og andre kjente.   Beste hilsener fra Roy Myrland og resten av gjengen "bak" PåNeset.no og på Gui ! Ønsker du å gå igjennom året som har v&ael
thumbnail Snø, ski , kjelke og de ”greiene” der blir det dårlige med i romjula for oss som bor og lever her ute i Brunlanes.  Seilbrett og kajakk er det som gjelder langs kysten av Neset resten av dette året iflg. yr.no.Bretta gikk så det ”gvein”, og det så ganske s&ari
thumbnail Denne Desember måneden har så langt vært kald og nedbørfattig. Rimfrosten har gjort naturen og omgivelsene våre mer og mer spennende og dekorativ etter hvert som dagene har gått, men nå ser det ut til å være over. Sola snudde i går, månen blir full
thumbnail Det har blitt en dag nærmære vintersolhverv ( 22. Desember kl. 06.08 iflg. Wikipedia),og enda en dag med kalde barfrost grader, heldigvis.  Det er ikke bare negativt for biologien rundt oss, spesielt viktig er barfrosten for planter og vekster som trenger kulde for å visne og "daue"skik
thumbnail Det er store områder som står under vann, og regnet har også bvasket med seg mye masse.Det har "bøtta" ned i natt og til morningen, Bergsælva renner feit, diger og brun ned mot Hummerbakken.  Nye bekkefar dukker opp når dreneringene ikke tar unna.  Lundsbru
thumbnail Det arrangeres måneskinnstur til Gumserød Gård med Barnas Turlag lørdag 24. november Felles avreise i privatbiler fra Torget i Stavern (foran Fredriksværn kirke) kl. 15.15. For de som veit veien er det bare å møte opp på Gumserød Gård fra kl. 15.30 -1
thumbnail Eplene på Foldvik henger fortsatt på kvistane sine sjøl om vi er midt i November, og de kalde blå har gjort sitt inntog her i Sommerparadiset. Snekker Espen, har rigga saga si ute og kappær kilær uten noe på fingrane sjøl om alt arbeidet foregår ute i sm&arin
thumbnail Her er det hjelp og støtte å få!     AA ( anonyme alkoholikere) er et verdensomspennende fellesskap av kvinner og menn som alle har et felles ønske om å slutte å drikke.Stavern AA gruppe i Brunlanes er en herlig og fargerik blanding av kvinner og menn fra 30 til

thumbnail Fortellingen om Claude Monet er tittelen på Øyunn Winthers kåseri i Galleri Winther lørdag 13. okt. kl. 17. Den franske impresjonistmaleren Claude Monet (1840 – 1926) er blant annet kjent for sine store vannliljemalerier. Bildene er malt i hans egen hage i Giverny over en periode på
thumbnail Her følger programmet for reisen med Torgeir Sæverud Higraff  til Peru. Kontaktinformasjon og påmeldingsskjema vil bli lagt ut her over helgen.   Søndag 3. Februar 2008Kl 0640 – 0845 Avreise fra Oslo til Amsterdam Kl 1015 – 1720 Avreise fra Amster
thumbnail Tangaroa-ekspedisjonen lanserte boka om reisen og prosjektet i Stavern torsdag. Forfatteren Torgeir Sæverud Higraff sammen med de andre deltagerne fra turen fortalte og forklarte til presse og tilhørere om og rundt boka. Verket som Higraff har forfattet, er en eventyraktig spennende og gjennomillustr
thumbnail Det starter nå til helgen og varer ca 14 dager. Det er sikkert flere gallerier og hendelser enn det som er nevnt i denne artikkelen, og de finner du sikkert skilting til om du tar deg en rundtur her ute. Programmet er langt og innholdsrikt for den som er interessert. Hubertus på Manvik er i gang med H&
thumbnail ET GRIPENDE OG GODT HELTE MØTE! Gunnar K. møtte Gunnar K.Gunnar "Kjakan" Sønsteby fylte 91 år, søndag 11.1.09. Vi her PåNeset gratulerer med dagen! Denne artikkelen blei første gang publisert 27 September -07I dag var det et gripende møte mellom krigs
thumbnail Dette er en spennende og dramatisk fortelling om en skute som for lengst har blitt glemt av historien. Briggen var eid av reder Blom på Gudem (Gui) i Brunlanes. Historien bygger på skipsfører Hans Coch Jensens nedtegnelser om et dramatisk forlis han selv var med på. Google translate Spansk &nbs
thumbnail Alle sakene og alle bildene som har vært her PaaNeset.no fra Rally Larvik -07 finner du under lenkene på denne siden. Trenger du bilder eller tekst fra sidene (uten vannmerke!) er det bare å sende en e-post. Sakene ligger i dato rekkefølge med den siste saken øve
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 10.09.07 Det er ikke få bilder som er lagt ut fra de små grendene her i Brunlanes etter Rallyet. Her kommer det noen flere bilder og de er tatt av to guttær med nye digitalkameraer! Konsentrasjon og iver var på topp
thumbnail Fotografering er en kunst, og øvelse gjør mester sias det. I stubbåkeren nede i lia på Gui satt det en fotograf og kunstner i går, han øvde og øvde. Daniel Gusland har egen side ( se her)  , foruten at han leverer bilder til foto.no. Daniel finsliper kunnskap
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 09.09.07  rond G. Svenkerud med kartleser Leif Arne Neset var på felgen i Rally Larvik 2007. Det å kjøre Manvikveien uten gummi går dårlig. I Gui bakken var det stopp, og Trond hoppa ut av bilen og skifta dekk! Dek
thumbnail Ikke åpne denne siden om du ikke er interesert i Rally biler. De første bildene er bare ment som en liten stemningsraport fra Gui hvor bildene er tatt. Det er ikke ofte det er vaffel lukt 
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut 08.09.07 kl.11.59! Rally så det spruter kål og gresskar på Gui i Brunlanes, Larvik kommune! Anders Kjær høster kål!  Åpningsetappen i Rally Larvik 2008 ble en spektakulær opplevelse på G
thumbnail Det er lett når det er Rally her ute å bli stående på ett sted, veien er sperra for andre enn Rally deltagerene. Vi i PaaNeset.no kan noen "skau veiær", og vi veit om høl i et par steingarder, dessuten er vi oppsatt med en trehjuls moped og en "hel rå" to h
thumbnail Det blir noen runder på dugnadsfolket i Rallyløypa om kveldene nå. I kveld har sperrebånd og merking tatt det meste av tiden, og på Manvik har mobilkrana løfta ned elementene som skiller inngående og utgående løp, når bilene skal inn og bak i tunet på
thumbnail Rally Larvik starter kl. 0914. Lørdag 8 September. Startliste og kart finner du på disse linkene.Foreløpig Startliste for Rally Larvik 2007 finner du her.Kart med alle etappene inntegnet finner du her.Yr.no melder været her.  "Snart er det folkefes
thumbnail Andre får ha oss unnskyldt, men faktisk er det bilene og GUTTANE i denne artikkelen vi i paaneset.no ser mest opp til og har mest respekt for i Rallyet til Lørdag. Det er lett nok å "kjøpe seg god" i motorsporten, men fortsatt er det sånn at det er folka som betjener redskapen
thumbnail September er godt i gang og til helgen er det Rally her på Neset. Statens Vegvesen har satt opp skilter i dag. De beste stedene å se Rallyet her ute er etter det paaneset.no har erfart tidligere år på Manvik, Gui, Haga og Huken. Selvfølgelig er undertegnede ”overinnhabil” n&a
thumbnail Nå nærmer det seg årets festhelg langs veiene her ute, RALLY LARVIK 2007 sine Brunlanes etapper starter kl. 09.15 og kl. 13.15 lørdag 8. September.  Startsted er Skårabakken og målgang er på Brunla.   Tidligere år har det vært folkefest på Gui, Hag
thumbnail Denne artikkelen blei første gang publisert 4. August  -07 her PåNeset.noRett over Lannerheia bor Nils Petter Stamland og dyra hans, adressen er Stamlandsveien 92. Vi har "Bærsælva", Telemarkingane har "Bærsbygda". Dit kommer du om du følger gamleveien
thumbnail Høstingen av solbær her på Neset er i gang, og på Gui er det fyllt kassevis med kvalitets bær allerede. Solbærene har fin størrelse og det virker som det er god kvalitet på bæra i åkeren til Berit og Tor Hartvik Lund. Produksjonen blir levert til Gro industr
thumbnail Vi er kystnære her på Brunlaneset i Larvik kommune, men det er ikke så ofte en ser og opplever det. Kikut, på Stavernsøya er et sted hvor en kan forstå ordet "havn" og "le". Båtær kommer og går, noen store og noen små, folk forflytter seg
thumbnail Været er herlig, uansett, det er bare et spørsmål om hvordan en tar det.  Dessuten er det såååå godt å kunne si at jeg er skikkelig heldig, og har det godt her i livet, som har tett tak, mat i skapet og fyr i ovnen 4
thumbnail Stavernguiden åpner hoved porten i Fritzøe parken litt etter kl. 17, hver torsdag. i sommer. Brunlanesingen Nils Melau, er godkjent guid for kultur og natur parken som omgir Frizøe hus. Parken er på 1700 mål, så det var nok plass til alle som var med på parkvandringen i etter
thumbnail Stål-kunstnerJern eller stål, hardt og kaldt er det uansett. Ole Utne Lund har klart å få en middels skraphaug til å bli et dynamisk og levende kunststykke der det sitter fastskrudd, behandlet og polert på veggen. Installasjonen er unik, og ønsker du å studere dette kuns
thumbnail "Våronna" i gang på Gui 24. Mars 2007