thumbnail

Det er spennende i "klekkeriet" til Gunn-Hilde Holhjem Jensen. De lyse og de brune påskeeggene er i salg og de er grusomt gode!

thumbnail

Onsdag eller lørdag kveld er du veldig, veldig heldig, om han slår på tråden

thumbnail

Biblioteket i bøkebyen, som forøvrig ligger der Farris bad en gang lå, var åstedet for bokbadingen av æresborger i Larvik og forfatter Ingvar Ambjørnsen.

thumbnail

-Han var senest i krig med den iberiske innvandreren lørdag.

thumbnail

Vinnerene i sykkelrittet Ronde van Berg 2012:

Menn senior; Elias Spikseth - OneCo Mesterhus

Kvinner senior: Bjørg Eva Jensen - Asker CK

Menn junior: Njål Eivind Kleiven - Lillehammer CK

Kvinner junior: Larisa Kristiansen - Grenland CK

thumbnail

www.byggvernlosen.no 

thumbnail

Les mere om de tre nære og velskrivende skribentene her

Se og hør Odvar Schrøder Jensen leser her.

Se og hør Grethe Marie A. Johnsen lese her

thumbnail -fra Odvar Schrøder-Jensens solide og velskrevne bok, "Larvikspoesi". Pluss litt annen dikting langsveien. Boken "Larvikspoesi" er i handelen nå.
thumbnail

Filmskaperen med dokumentarfilmen om "Et katteliv" og med bla. andre NRK innslag fra Stavern og Larvik på samvittigheten, fikk sitt flotte og vellagede hovedverk (så langt) om Ingvar Ambjørnsen vist på NRK 1, 15. oktober 2011. Se filmen igjen her på NRK.no

thumbnail Dag Jensen fra Nevlunghavn er en av driverne å bryggerestauranten "Salt" i Nevlunghavn. En gang i tiden var han flink i sløyd... Det er han fortsatt!
thumbnail

Larvik sin mest allsidige historiker, Odvar Schrøder Jensen, tok seg 5. minutter og en kaffekopp på MENY Søndrsrødtunet lørdag ettermiddag. Slike stunder kan fort bli veldig trivelige og dessuten til at en lærer noe nytt!

thumbnail For for noen måneder siden var maleriet til Lucas Cranach, "La de små barn komme til meg", tyvgods fra Larvik kirke. 
thumbnail
Facebook profil FOR Nevlunghavn!

Det har ikke vært helt opplagt hvor Fresjeborgen lå, hverken for leg- eller fagfolk de siste 100 åra. Selv om plaketten er på plass ved Roklubben i Farris, er det fortsatt rimelig tvil ute og går. Til og med fagfolk "sliter" i flg Oddvar Schrøder Jensen sin kommentar her.

thumbnail
Åpningstider: Torsdag 12.00-17.00, fredag 12.00-17.00 og lørdag 10.00-15.00
thumbnail Jan Birger Løken og Dag Jensen har nå skrevet under kontrakten for drift av fikemottak, restaurant og fiskebutikk i Nevlunghavn.
thumbnail Forestill deg at du står oppe på Bergeløkka, sør for Kilen og Jomfruhalvøya, der høyspentmastene nå står. Lat som det er fredag 2. september 1653. Det er midnatt.. Det regner.. Det har regnet i mange dager.. Du står og ser mot  "anlegget/gården/borgen" som kalles "Fresjeborgen" og den skal snart skal forsvinne!
thumbnail                                                       Bildebeskrivelse
thumbnail Se og hør NRK TV Østafjells  her
thumbnail Påskeutstillingen i Stavern åpnet denne helgen. Det er mange lokale og tilreisende kunstnere som preger Kunstnerbyen ved havet her på Brunlanes nå.
thumbnail

Stavern by – hele året Bydagen (31. Oktober) markeres med Stavernsquiz, Barnas kulturverksted og spennende foredrag!

Men først, nå til lørdag 24. Oktober markeres FN dagen i "Smilehullet", da blir det blomsterløkplanting for barn mellom kl. 13.00 og 18.00 ved Skipperstua.

thumbnail Hør varaordføreren vår, Knut Anvik, forklarer hvorfor her.
thumbnail Rune Jensen fra NRK "laga radio" ved Nye Marinaen i Helgeroa onsdag 12. August. I Nevlunghavn mener oppsynsmann Eddy Andersen: "-mye sjøfugl ser ut til å ha skjønt at det er noe galt, og tatt midlertidig tilhold andre steder". I fiskedisken på Brygga i Havna er det nå mye god og FERSK sjømat!
thumbnail "Dagens helt", litt fra Gurvika og Mølen, pluss "et par andre" særdeles engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09
thumbnail NSB har ikke noe anlegg i Nevlunghavn, men forberedelsene til "Hallelujah" konserten går på skinner for det.
thumbnail Nå er det i gang i Nevlunghavn. Vaktene blei orientert og forklart torsdag kveld.
thumbnail

Sammenhengen mellom den første månelandingen for 40 år siden og "Radiumhospitalets venner" sin representant i Nevlunghavn onsdag, Jan Fredrik Karlsen, kan du lese om her.

 Billetter til "Hallelujah" konserten med Lind/Nilsen/Fuentes/Holm på brygga i Nevlunghavn er å få kjøpt på Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Søndersrødtunet og Spar Farriseidet nå. 

Overskuddet av arrangementet går til "Radiumhospitalets venner" og kreftsaken.

 

thumbnail

Millioner skal  brukes (muligens misbrukes-red.anm.) i Leiren av statlige tiltakskroner, og "de der inne" bruker 10 000 vis av kroner i rundkjøringene i byen vår. Da er det noen ildsjeler i Stavern trår til og gjør en ordentlig dugnad til allmennhetens beste! Nettsiden www.istavern.no har en liten artikkel om det idag.

 

NRK journalistene Rune Jensen og Odd Vegard Kandal skriver ikke om "cowboyær eller indianerær" i sin artikkel på nrk.no. Kystvaktskipet Nornen er allikevel med i "kampen.

Faksimile Nrk

thumbnail 17. Mai kommiteen i Stavern vil ha flest mulig med i Borgertoget.
thumbnail

"Opplevlarvik" utstillingen i Rådhusgalleriet i Oslo (inngang på sjøsiden av rådhuset) blei åpnet av ordfører Øyvind Riise Jenssen 30. April.

Er du i Oslo, eller skal du dit en tur?  Da er du hjertelig velkommen innom i flg. Ragnar J. Jensen som har "styringa" der inne.2Komplett program inne i artikkelen

thumbnail Nå er det mulig å få kjøpt seg "Nevlunghavn bunad". Den solide og helt unike "Craft jakka" med brodert Nevlunghavn emblem på, er å få kjøpt av Nevlunghavn Vel.
thumbnail Her er programmet og den sist oppdaterte utstillerlista for "Påskeutstillingen i Stavern 2009".
thumbnail Ekte mannfolk spiser fisk!
thumbnail Fotokonkurransen for barn og unge blei en formidabel suksess, med mange flotte bilder tatt av engasjert barn/ungdom som resultat. Temaet for bildene skulle være "vinter". De 3 beste bildene etter juryen sin mening er her. 
thumbnail Rune Jensen laga film om Agnar Melberg og kattene hans på Omrestranda i fjor. Filmen var Rune sin oppgave på Høyskolen i Volda da han gikk der, og nå skal den vises på Minimalen kortfilmfestival i Trondheim til helgen.
thumbnail "MatForMannfolk" er siste tilskuddet i det mangfoldige foreningslivet her PåNeset. "MatForMannfolk" er en klubb for og med MANNFOLK som liker ordentlig mat.

L

thumbnail

Undernes tid er ikke forbi!

thumbnail Det er rett og slett imponerende hva guttane på Eidsten kan, og hva de har laga til der nå! Se sjøl på YouTube inne i artikkelen.
thumbnail NRK sin journalister Rune Jensen og Christina Førli Aas skriver også om Blåbakken17. i Nevlunghavn. Huseier Robert Rustad kommenterer til NRK i den artikkelen at " -anmeldelsen er basert på en misforståelse"! Les hele artikkelen på NRK sin side her

thumbnail

Det er bedre å spørre enn å gå å lure, sias det.

thumbnail Filosofen, miljøforkjemperen og fjellklatreren Arne Næss er død, 96 år
gammel. I Juni 2005 døpte Arne Næss "Lille Tangaroa" ved Tollerodden, bildene er fra den gangen
thumbnail

Fortvil ikke, om du er ute i siste lita. nettsiden www.istavern.no har funnet fram til noen av de fine og "brukelige" gavene som er å få kjøpt i Staverns forretninger.

-du trenger ikke stresse avgårde til byen vår Larvik på lillejulaften eller julaften - det er godt gaveutvalg i Stavern i år!

Klikk her 

thumbnail

Det var en gang det ikke var demning på Farriseidet!

thumbnail

 

Under Glade Dager i Staverns årsmøte på Hotel Wassilioff torsdag kveld, ble det i tråd med foreningens vedtakter vedtatt å bidra til at lokale lag og foreninger selv kan sikre sin egen virksomhet.

thumbnail

Semifinalen i NM blei spilt i Bergslihallen onsdag kveld, da var det et par Havningær og andre som heia vel så mye på Stabæk, som på LHK... Grunnen var 17 år gamle Stine B. Oftedal,

thumbnail Det var en storartet, nær og flott Folkefest Kulturnatta. Her finner du bilder og tekster om prisvinnere og noen nominerte, bla. her fra Brunlaneset i Larvik kommune.
thumbnail

 Kulturnattpremiere  som stod til en  klokkeklar 6`er på terningen! 

 

thumbnail Det blir Norgespremiere på filmen fra Omre stranda og Nevlunghavn, om Agnar Melberg og kattene på Omre stranda, under Kulturnatta nå til helgen! Lørdag på Larvik Museum kl. 16.00 skjer det.
thumbnail

"-Hvordan forklarer du at du aldri kan ta med venner hjem fordi du aldri vet hva som venter der?"

thumbnail Odvar Schrøder Jensen har mye gode historier i hue og på Pc`n sin. Denne fortellinga her er enda  ei dokumentarisk og historisk korrekt fortelling om området vårt og Sverige/Norge/Danmark ca 200 år f ø r Tordenskiold! Det ligger også link til "Grevefeiden" i bunn av artikkelen.. Den gjorde så Reformasjonen kom i gang her i "steinrøysa", og det igjen førte til at Fresjeborgen endte som et av de siste "Katolske reira" i Norge den gangen!
thumbnail Det er etablert og starta et nytt firma i Nevlunghavn nå i høst. Dag Jensen og kolega Sondre Walmann  "trår til"med firmaetablering. De har med seg et av "tungvektefirmaene" i profileringsbransjen på laget. Kontorcompaniet as har fire avdelinger her på Østlandet og er store på firmagaver og profileringsartikler / -tøy.
thumbnail Dag Johnsen fra Bakkane, og styret i Nevlunghavn Næringsdrivendes forening snakka sammen på Gjestgiveriet tirsdag kveld. Det kan det bli mye pengær utav!
thumbnail Odvar Shrøder Jensen har også sine tanker og dokumentasjoner på hvor Fresjeborgen k a n ha vært. Hans "indisium" i denne artikkelen understøtter virkelig tidligere publiserte kart og tegninger her PåNeset.no. 
thumbnail De engasjerte og sosiale søstrene Camilla og Cathrine Hill-Jensen fra Stavern har brukt mye tid og krefter på "I love Stavern" T-Skjortene det siste året. Støtteforeningen for Kreftsyke barn fikk overrakt overskuddet fra "prosjektet"av de to virkelig medmennesklige, omtenksomme og godhjerta "Staverns-pikene/Quindene" på Fredtun tirsdag.
thumbnail

 Det var igjen en fantastisk kveld i  Kulturhuset "Berg Gamle Steinkirke"

Operakonserten var en helt unik, folkelig forståelig og nesten en "utrolig opplevelse" her ute i Kulturhuset vårt ved Bergselva

Og, sånn helt apropos. Operasanger Asbjørn Vangen opplyste sitt publikum under konserten at, når Georg Friedrich Händel satt og skrev sine sanger var Berg-kirka 700 år!

thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail 1. Pinsedag i Bøkeskogen er tradisjon for mange som har tråkket sine barnesko i kommunen vår.  Ikke nødvendigvis for å prate og ta kontakt med alle og enhver en kjenner igjen, men bare for å ha vært der og vite at ”jo da, ting er som de har vært hjemme”
thumbnail Meny på Søndersrød sitt byggverk i pepperkakehuskonkurransen i Stavern gikk helt til topps! Bidraget fra fagfolkene i dagligvarebutikken vår, fikk den gjeveste prisen, publikumsprisen, under lørdagens kåring i Stavern!
thumbnail

-og neste helg er de i Langesund og på Jessheim 

thumbnail

Stavern er full av kunst, sola skinner, platespilleren til DJ Mette er i form og Øyunn har Stavern Kunstgalleri åpent. Det er med andre ord igjen klart for påskeutstilling i "smilehullet". PS: Før-fest fredag 18. mars kl. 20: Vi drar i gang påskeutstillingen med party på Det Gule Galleriet med vaskeekte diskotek med DJ Mette Bjørgan bak platespillerne.

thumbnail

Yllka Neziri som driver Kafka cafe, Tonje Schmidt som driver klesbutikken Haust, artist Marit Strømøy og journalist Marianne Henriksen får folk til å bry seg!

 
thumbnail

Her er Cathrine Carlsten Hill-Jensen (leder i Stavern Vel), Thorleif Krøgli (Larvik kommune), Lars Gladhaug (Larvik kommune), Egil Irgens Høeg, Even Borvik, Peder Karlsen, Leif Eide, Ragnar Johannessen ("økonominestor" i Larvik kommune), Arne Hill-Jensen, Nils Peter Fitje og Kari-Lise Rørvik (Stavern Vel) sine kommentarer og meninger.

thumbnail

Det er åpent skip, med underholdning, foredrag og opplevelser på Akershuskaia i Oslo t.o.m 11. januar.

Fjellfolket er stolte, samarbeider og er viktige for både Norge og Europa

Kronikk av fylkesordfører i Oppland, Gro Lundby.

thumbnail
 
De er litt over middels seige og utholdende, som går 8 mil på rulleski fra Kragerø til Gautefall i Drangedal
thumbnail

Skiess og andre måtte bite i gresset, uten at de ble drøvtyggere av den grunn, for Tomas Bereket i herre klassen 

thumbnail

"Siste nytt" og videointervju fra Larvik skytterlag sitt flotte anlegg på Åres i Tvedalen ved Helgeroa.

thumbnail

FRP og Høyre med S. Listhaug, S. Jensen og E. Solberg er en STOR FARE for bygde-norge!

thumbnail

Travsporten står sterkt i søndre Vestfold 

thumbnail

Generalsekretær Anne Lise Ryel hverken jubler over effektiviteten, eller har har konkrete planer om bruk av krefthunder til å avsløre prostatakreft eller andre kreftformer..

thumbnail

En av Larvik sine aller fremste og engasjerte journalister og skribenter gjennom tidene, har akkurat kommet med ei ny bok.

thumbnail

Stortingspresident Dag Terje Andersen holdt kåseri; "Var alt bedre før?"

thumbnail

Styret for Nevlunghavn Vel er en gjeng med positive og engasjerte "Havningær". Lørdag 20. juli dro de i gang og landet enda en suksessfull Havnadag.

thumbnail

-en arbeidshest som i en veiløs tid fraktet sildetønner, salt sirup til et snes brygger oppover vannveien.

thumbnail

Det har vært en liten folkefest, rett nord for Valdres og Beitostølen, i himmel- og Nasjonalparkriket i Vågå kommune sin del av den herlige Jotunheimen!

thumbnail

"Laikaen"  har to lykkelige voksne "turtelduer" ombord og 6 hjul på veien.

thumbnail

Haugfossen bruste kraftig da 500 gjester ble hilst velkommen

thumbnail

Det er spennende i "klekkeriet" til Gunn-Hilde Holhjem Jensen. De lyse og de brune påskeeggene er i salg og de er grusomt gode!

thumbnail

Onsdag eller lørdag kveld er du veldig, veldig heldig, om han slår på tråden

thumbnail

MENY kjøpmennene Thomas Eriksen og Dag Arild Bakken, sammen med vise adm. dir. i ABAX Bjørn Erik Helgeland, sponser forventningsfulle Larvik-deltagere til Barnas Ridderuke på Beitostølen.

thumbnail

Biblioteket i bøkebyen, som forøvrig ligger der Farris bad en gang lå, var åstedet for bokbadingen av æresborger i Larvik og forfatter Ingvar Ambjørnsen.

thumbnail

Det første trekket er gjort i årets hummerfiske langs Skagerak kysten. De sorte kardinalene er havnet i sanketeiene; -og der skal de ligge!

thumbnail

I "Kon-Tiki" er det flåten og i "Into the white" filmen, er flyet viktig. 

thumbnail

Fenomenale stølsveier, super merking og ikke minst en uforglemmelig fremførelse av Ole Ellefseter sin sang fra Grenoble i 1968 ved Reinli stavkirke. Dessuten var det overrekkelse av vin på Fransk! 

thumbnail

-Han var senest i krig med den iberiske innvandreren lørdag.

thumbnail

-det betyr ledelse i NM før finale og kamp om kongpokalen lørdag 14. juli.

thumbnail

Vinnerene i sykkelrittet Ronde van Berg 2012:

Menn senior; Elias Spikseth - OneCo Mesterhus

Kvinner senior: Bjørg Eva Jensen - Asker CK

Menn junior: Njål Eivind Kleiven - Lillehammer CK

Kvinner junior: Larisa Kristiansen - Grenland CK

thumbnail

Studenter fra Blues-byen Notodden til Valdres og Beitostølen under Ridderuka.

thumbnail

Finn Stenstad var "bademester" der det gamle og ekte Farris Bad i Larvik var.

thumbnail

De kan mat og mat-kultur "sør-på jordet" 

thumbnail

www.byggvernlosen.no 

L

thumbnail

                                    Ny video lansert.   Løype! Dette er Ridderrennet

thumbnail AOK er et flott og forbildelig tiltak og miljøgruppa der er i sving både sommer og vinter på veier, plasser og "torg"!
thumbnail

Les mere om de tre nære og velskrivende skribentene her

Se og hør Odvar Schrøder Jensen leser her.

Se og hør Grethe Marie A. Johnsen lese her

thumbnail -fra Odvar Schrøder-Jensens solide og velskrevne bok, "Larvikspoesi". Pluss litt annen dikting langsveien. Boken "Larvikspoesi" er i handelen nå.
thumbnail

Filmskaperen med dokumentarfilmen om "Et katteliv" og med bla. andre NRK innslag fra Stavern og Larvik på samvittigheten, fikk sitt flotte og vellagede hovedverk (så langt) om Ingvar Ambjørnsen vist på NRK 1, 15. oktober 2011. Se filmen igjen her på NRK.no

thumbnail "Sommerfesten" i Lavolandet på
 Gunnars Verksted
 i Brunlanes er en tradisjon og en "drømmedag" for mange. Her er 27 fotografier og egen video fra arrangementet
Det var topp stemning og "fri bruk" av attraksjonene noen
herlige
ettermiddag- og kveldstimer 30. juli 2011
thumbnail Nevlunghavn næringsdrivendes forening inviterte krabbefiskere i "alle aldre" til å delta i den første av 2 konkurranser, som ble arrangert iHavna torsdag 14. juli. Krabbefiskekonkurranse nr.2 blir arrangert 28. juli kl.12.00-15.00 iHavna.
thumbnail 578 deltagere fullførte Brunlanesløpet 2011 og det er nye rekord! I Nevlunghavn var det Ole Roar Aske, som "rydda vei" for Thomas Alsgaard fra Team United Bakeries ved "Stolpane"! Resultatliste her.
thumbnail Dag Jensen fra Nevlunghavn er en av driverne å bryggerestauranten "Salt" i Nevlunghavn. En gang i tiden var han flink i sløyd... Det er han fortsatt!
thumbnail Tradisjonen tro ble utflytterdagen i Larvik kommune arrangert i Bøkeskogen 1. Pinsedag kl. 09.00. Det var både bøkefrokost, koralmusikk og utflyttertale av Kjell R. Knudsen  fra Østre Halsen og Duluth i U.S.A.(Men med far fra Bakkane i Brunlanes) 
thumbnail

Litt av hvert fra Kr. himmelfartsdag hendelser på et solfylt og sommervarmt Brunlanes. Resaurantåpning med "himmelsk god fiskesuppe", nystekte wienerbrød, sommer-gjest med bjørnefrykt, "lurium" og Kjoseløpresultater! Og husk! Om du er fastboende eller besøkende er du velkommen på Quiz-kveld, arrangert av Brunlanes ungdomslag, på Nestun i Foldvikveien kl. 19.00 i kveld 3.juni!

thumbnail

Larvik sin mest allsidige historiker, Odvar Schrøder Jensen, tok seg 5. minutter og en kaffekopp på MENY Søndrsrødtunet lørdag ettermiddag. Slike stunder kan fort bli veldig trivelige og dessuten til at en lærer noe nytt!

thumbnail For for noen måneder siden var maleriet til Lucas Cranach, "La de små barn komme til meg", tyvgods fra Larvik kirke. 
thumbnail
Facebook profil FOR Nevlunghavn!

Det har ikke vært helt opplagt hvor Fresjeborgen lå, hverken for leg- eller fagfolk de siste 100 åra. Selv om plaketten er på plass ved Roklubben i Farris, er det fortsatt rimelig tvil ute og går. Til og med fagfolk "sliter" i flg Oddvar Schrøder Jensen sin kommentar her.

thumbnail

Thunberg A/S er et av Norges ledende firmaer på gulvstøping. De har hovedkontor på Holmejordet mellom Stavern og Larvik på Brunlanes. 27.-28. januar leverte 15 mann fra firmaet imponerende 3000 m2  ferdiglagt og pusset betong gulv til JOTUN sin nye malingfabrikk i Sandefjord. Her er 40 bilder med kommentarer og egen "Youtubevideo" fra det gedigne prosjektet!

thumbnail Søndersrødtunet A/S ved Oddbjørn Bakken sponset "langrennsløypeproduksjonen" til Anvik Bygdelag med et imponerende beløp nyttårsaften!
thumbnail Åpningstider: Torsdag 12.00-17.00, fredag 12.00-17.00 og lørdag 10.00-15.00
thumbnail
Åpningstider: Torsdag 12.00-17.00, fredag 12.00-17.00 og lørdag 10.00-15.00
thumbnail Jan Birger Løken og Dag Jensen har nå skrevet under kontrakten for drift av fikemottak, restaurant og fiskebutikk i Nevlunghavn.
thumbnail Forestill deg at du står oppe på Bergeløkka, sør for Kilen og Jomfruhalvøya, der høyspentmastene nå står. Lat som det er fredag 2. september 1653. Det er midnatt.. Det regner.. Det har regnet i mange dager.. Du står og ser mot  "anlegget/gården/borgen" som kalles "Fresjeborgen" og den skal snart skal forsvinne!
thumbnail                                                       Bildebeskrivelse
thumbnail 65 års fortielse er over! Snisarenko Vasjili Jakovluvich fra Krivoy Rog i Ukraina var en av fangene i Lager Briesen/Fredriksvern Verft!

Det har tatt tre år å skrive og å "grave" i russerfange- og russergrav-historia vår her i Stavern og på Fredriksvern Verft. Det er her PåNeset.no at du nå for første gang kan lese en oversettelse av en av de mange skrifter på en vegg i fangeleiren i Stavern. Ingen, hverken forsvaret eller nåværende forvalter av området har beviselig hatt mot, vilje eller lyst til å offentliggjøre denne viktige delen av historia vår så langt på en ordentlig og respektfull måte. Om det er "falskspill", aktiv eller passiv historiefortielese/-forfalskning som har pågått er opptil andre å bedømme.

thumbnail Se og hør NRK TV Østafjells  her
thumbnail

MS Full City er nå ferdig reparert i Gøteborg og skal tilbake til kysten vår for godt!

1

thumbnail Påskeutstillingen i Stavern åpnet denne helgen. Det er mange lokale og tilreisende kunstnere som preger Kunstnerbyen ved havet her på Brunlanes nå.
thumbnail

Det var en flott, verdig og ikke minst helt ny opplevelse her i Brunlanes 24. Mars -10. Pilegrimsstaven fra Stiklestad som skal til Santiago de Compostela i Spania, var utom her en tur.

 

thumbnail De seiret stort alle som var med på skirennet i Stavern lørdag. Innsatsten stod til "20" under langrennet i de nedsnødde og stormfulle gatene, som til og med hadde besøk fra idrettslaget "Fremad" i Hurdal!
thumbnail Det var samling og "avslutning" for M/S Full City aksjonen i Sliperiet i kveldinga tirsdag 16. Februar.
thumbnail

Stavern er sommerbyen over alle sommerbyer. Men når det arrangeres skirenn - i Stavern - blir after beach byttet ut med after ski.

thumbnail

Dette var moro, dette var gøy. "Brunlanes Tour dè ski" på Søndersrødtunet, blei en herlig og god vinteropplevelse for små og litt eldre skiløpere fra distriktet.

 

thumbnail De er med og i rute.
thumbnail HER ER VI !

Meny på Søndersrødtunet vil i denne artikkelen, som vil bli oppdatert hver dag framover, bringe til torgs små og store hverdagsnyheter fra stedet "der folk møtes". Du kan også komme til denne artikkelen ved å klikke på Meny i høyre stolpe.

 

thumbnail Hør varaordføreren vår, Knut Anvik, forklarer hvorfor her.
thumbnail Hummerfisket starter 1. Oktober kl 08.00 og til helgen begynner høstutstillingen i distriktet og i leier`n. 
thumbnail

Laget "Fiskekrogen" fra Nevlunghavn blei verdensmestere i rekepelling, under helgens Septemberfest i Stavern.

 

 

thumbnail I morgen lørdag 12. September, har Larvik Ungdomsmusikkorps og Nanset blåseensemble slått seg sammen på svært kort varsel for å hylle sin dirigent.
thumbnail

Brunlanes er et herlig sted og "motoren" i turistnæringen iflg. flere kilder, når det gjelder turisme og besøk utenifra her i kommunen vår.

Her er noen av de mange trygge, seriøse og dyktige aktørene som virkelig er verdt et besøk, eller å ta en prat med, om du eller dine har tenkt deg en tur hit til distriktet.

thumbnail

10 mål med duk og 1000 arbeidsdager var "stipulerte tall" for å få Nevlungstranda sanert for olje. Nå er det bestilt mer duk allerede..

Bilder fra Bramskjæra og videosnutter er det også i denne artikkelen.

"Google translate"

Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail Rune Jensen fra NRK "laga radio" ved Nye Marinaen i Helgeroa onsdag 12. August. I Nevlunghavn mener oppsynsmann Eddy Andersen: "-mye sjøfugl ser ut til å ha skjønt at det er noe galt, og tatt midlertidig tilhold andre steder". I fiskedisken på Brygga i Havna er det nå mye god og FERSK sjømat!
thumbnail "Dagens helt", litt fra Gurvika og Mølen, pluss "et par andre" særdeles engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09
thumbnail Her finner du litt av det som blei observert og dokumentert torsdag 6. August her i Brunlanes i forbindelse med "M/S Full City Katastrofen". I skrivende stund er det allerede akkurat ei uke siden det var en "løs båt" borte ved Såstein.
thumbnail

Folkemøte i Nevlunghavn torsdag 6. Augsust kl.19.00

Havningene stiller krav nå, MØT OPP!

De fastboende og "badegjestene" er hardt rammet av oljekatastrofen. Hele området har fått et særdeles stort påslag av olje.

 Synes du det blir "nok" katastrofe nå? Klikk her og bla deg fram til en eller flere av de nærmere 3000 artiklene som er skrevet her PåNeset. -Der er det MYE bra og positvt!

thumbnail

Oppsamlingsarbeidet i strandsona vår kom i gang søndag 3. August langs kysten vår her sør i Larvik kommune.

På Ramm eller andre "hyttesteder" var det heller ingen hyttefolk som ønsket strandlinja og badetrappene for seg sjøl nå... Opprydningsmannskapene gjorde en formidabel jobb med å rydde opp langs kysten med varaordføreren vår Knut Anvik i spissen!

Og, ønsker du å bidra  og hjelpe til så ring 926 90 078 eller klikk her

VIKTIG! HUSK AT OLJA ER GIFTIG.

Har du begått "sivil ulydighet" og raka sammen eller spadd opp olje, så kontakt Larvik kommune.

thumbnail Petter Kjær på Kjærstranda Cafe arrangerte gratis "folkefest", for både gjester og fastboende,  på  verandaen ved Naverfjorden lørdag! Det blei en formidabel suksess til glede for både små og store "Elton John entusiaster".
thumbnail Fotograf og mediadesigner Caroline Omlid, fra Karibakken i Nevlunghavn, har laget denne bildeserien og hvert enkelt av de mange fotografiene er "behørlig" kommentert med "et par ord".
thumbnail Nå er det i gang i Nevlunghavn. Vaktene blei orientert og forklart torsdag kveld.
thumbnail

Sammenhengen mellom den første månelandingen for 40 år siden og "Radiumhospitalets venner" sin representant i Nevlunghavn onsdag, Jan Fredrik Karlsen, kan du lese om her.

 Billetter til "Hallelujah" konserten med Lind/Nilsen/Fuentes/Holm på brygga i Nevlunghavn er å få kjøpt på Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Søndersrødtunet og Spar Farriseidet nå. 

Overskuddet av arrangementet går til "Radiumhospitalets venner" og kreftsaken.

 

thumbnail Lørdag 18. Juli kl. 20.00 entrer artistene scenen i Nevlunghavn her ytterst på Brunlaneset. Planleggingen av konserten, og det solide arrangementet den medfører inne i Nevlunghavn, er i "de beste hender"!

Billetter til "Hallelujah" konserten med Lind/Nilsen/Fuentes/Holm på brygga i Nevlunghavn er å få kjøpt på Nevlunghavn Bakeri og Conditori, Søndersrødtunet og Meny i Stavern.

thumbnail

Brunlanesløpet 2009 er i mål. Det blei rekord-deltagelse og prikkfritt gjennomført arrangement. Resultatlista pluss mange hundre bilder fra løpet finner du lenker til her.

GRATULERER MED INNSATSEN ALLE SAMMEN!

 

 

thumbnail

Millioner skal  brukes (muligens misbrukes-red.anm.) i Leiren av statlige tiltakskroner, og "de der inne" bruker 10 000 vis av kroner i rundkjøringene i byen vår. Da er det noen ildsjeler i Stavern trår til og gjør en ordentlig dugnad til allmennhetens beste! Nettsiden www.istavern.no har en liten artikkel om det idag.

 

thumbnail

Nevlunghavn Vel har full kontroll på sine oppgaver framover. Planleggingen og framdriften på Midtsommerfeiring, Havnadager og "Hallelujah-konserten" er i rute.

Og! Bilettsalget til "Hallelujah konserten" i Nevlunghavn 18. Juli pågår nå på bilettservice.no (klikk her og kjøp om du ønsker å være sikker på å få plass!). Vil du "drøye`n" med å kjøpe vil det bli salg på lokale steder og av Velet nærmere konsertdagen.

Husk at barn t.o.m. 11 år kommer GRATIS inn (med foresatte) på konserten i Nevlunghavn 18. Juli!

NRK journalistene Rune Jensen og Odd Vegard Kandal skriver ikke om "cowboyær eller indianerær" i sin artikkel på nrk.no. Kystvaktskipet Nornen er allikevel med i "kampen.

Faksimile Nrk

thumbnail

Jan Fredrik Karlsen kom i land i Havna tirsdag 19. Mai

20. Mai starter bilettsalget til konserten 18. Juli med Lind, Nilsen, Fuentos og Holm!

Bilder, tekst og lenker til både artikkel og videosnutt med aktørene finner du i denne artikkelen.

thumbnail "Morraøkta" 17. Mai har bilder fra by`n, Stavern, Havna og Berg.Pluss bilder av 17. Mai toget på Berg
thumbnail 17. Mai kommiteen i Stavern vil ha flest mulig med i Borgertoget.
thumbnail

"Opplevlarvik" utstillingen i Rådhusgalleriet i Oslo (inngang på sjøsiden av rådhuset) blei åpnet av ordfører Øyvind Riise Jenssen 30. April.

Er du i Oslo, eller skal du dit en tur?  Da er du hjertelig velkommen innom i flg. Ragnar J. Jensen som har "styringa" der inne.2Komplett program inne i artikkelen

thumbnail Det er moro og full fart om kveldene nå for barn og unge som deltar i idrettslag eller skolekorps. Etter helgens Larviksløp, var det flere unge som deltok i Brunlaneskarusellen på Berg tirsdag kveld.
thumbnail

Larviksløpet -09, fra Stavern og inn-over Brunlaneset til indre Havn i byen vår Larvik,  er historie. De unge friidrettsstjernene her fra Brunlanes, med bla. en særdeles dyktig gjeng fra "Nesjar fotball",  har derimot akkurat begynt å skinne...på  o r d e n t l i g ! !  

Den store helten i Larviksløpet 2009 heter Haakon Gulla Pedersen (Nesjar fotball). Han er kun 13. år og blei andre mann i mål. Aller først i mål der ferja til Danmark gikk før var en nybakt trillingpappa fra Stavern, Robert Rognli.

Det ligger lenke til resultatlisten inne i artikkelen.

thumbnail

"Folkemøtet" på lærerværelset på Berg skole mandag kveld ang. "bredbånd til alle", blei åpnet av ordfører Øyvind Riise Jensen. Nå skal hele Brunlaneset, øyene i fjorden og resten av Larvik kommune kunne få solid og stabil trådløs bredbåndsdekning innen 1.9.09.

 

thumbnail Nå er det mulig å få kjøpt seg "Nevlunghavn bunad". Den solide og helt unike "Craft jakka" med brodert Nevlunghavn emblem på, er å få kjøpt av Nevlunghavn Vel.
thumbnail Her er programmet og den sist oppdaterte utstillerlista for "Påskeutstillingen i Stavern 2009".
thumbnail Stavern Antikk bugner av flotte og spennende antikviteter og rariteter nå.
thumbnail Ekte mannfolk spiser fisk!
thumbnail Fotokonkurransen for barn og unge blei en formidabel suksess, med mange flotte bilder tatt av engasjert barn/ungdom som resultat. Temaet for bildene skulle være "vinter". De 3 beste bildene etter juryen sin mening er her. 
thumbnail

Maleriet "la de små barna komme til meg", av Luca Granach, som blei sjålet fra Larvik kirke i natt så slik ut-

Opplysninger kan meldes til Vestfold politidistrikt tlf. 33 34 44 00.
thumbnail Rune Jensen laga film om Agnar Melberg og kattene hans på Omrestranda i fjor. Filmen var Rune sin oppgave på Høyskolen i Volda da han gikk der, og nå skal den vises på Minimalen kortfilmfestival i Trondheim til helgen.
thumbnail "MatForMannfolk" er siste tilskuddet i det mangfoldige foreningslivet her PåNeset. "MatForMannfolk" er en klubb for og med MANNFOLK som liker ordentlig mat.

L

thumbnail

Undernes tid er ikke forbi!

thumbnail

Det blir som ventet etter at Per Manvik forkynte sitt store engasjement, og tydelige dypfølte omsorg, for Reidar Gusland sine investerte millioner under Planutvalgbefaringen forrige tirsdag på Brunvall.

Det blir nytt møte i Planutvalget i morgen tidlig. NRK vestfold skriver følgende på sin hjemmeside ang Brunvall saken:

 

Foto.Skjermdump NRK

thumbnail Det er rett og slett imponerende hva guttane på Eidsten kan, og hva de har laga til der nå! Se sjøl på YouTube inne i artikkelen.
thumbnail

Fotokonkurranse for barn og unge.

Siste frist for å sende inn bidrag er søndag 8. Mars kl 18.00.

Er du, eller kjenner du noen som er litt interessert i fotografering og er under 16 år? Og, i tilegg har lyst på et helt nytt Fuji digitalkamera.

HVER DELTAGER KAN SENDE INN OG DELTA MED, ET - FEM BILDER.

 

thumbnail NRK sin journalister Rune Jensen og Christina Førli Aas skriver også om Blåbakken17. i Nevlunghavn. Huseier Robert Rustad kommenterer til NRK i den artikkelen at " -anmeldelsen er basert på en misforståelse"! Les hele artikkelen på NRK sin side her
thumbnail De virkelige mesterene og "store menneskene" her i verden er de som bryr seg om, og tar vare på de minste.. Dag Erik Pedersen, fra Helgeroa her på Brunlaneset,  er en slik mann!

thumbnail

Det er bedre å spørre enn å gå å lure, sias det.

thumbnail "Skriveleif" i overskriften, men treet skal ut i dag, og Brunlanesets små og store nisser pakkes forhåpentlig pent bort,  for denne gangen.
thumbnail

Fortvil ikke, om du er ute i siste lita. nettsiden www.istavern.no har funnet fram til noen av de fine og "brukelige" gavene som er å få kjøpt i Staverns forretninger.

-du trenger ikke stresse avgårde til byen vår Larvik på lillejulaften eller julaften - det er godt gaveutvalg i Stavern i år!

Klikk her 

thumbnail

Det var en gang det ikke var demning på Farriseidet!

thumbnail Det er fire flotte trær som fikk lysa tennt i dag 1. støndag i Advent. Berg skolekorps var med og spillte julesanger ved  tre av Julegrantenningene.Tvedalen, Helgeroa og i Havna
thumbnail

Brunlanes Historielag hadde møte i det gamle Herredshuset på Tanum tirsdag kveld. Aina Aske fra Larvik museum var kveldens "foreleser".

 

thumbnail Fredags-Quizen i Nevlunghavn er ei populær greie. Hver fjortende dag er det plass til alle som vil rundt bordene sånn i 20 tiden på kvelden. Da starter moroa!
thumbnail

 

Under Glade Dager i Staverns årsmøte på Hotel Wassilioff torsdag kveld, ble det i tråd med foreningens vedtakter vedtatt å bidra til at lokale lag og foreninger selv kan sikre sin egen virksomhet.

thumbnail

Semifinalen i NM blei spilt i Bergslihallen onsdag kveld, da var det et par Havningær og andre som heia vel så mye på Stabæk, som på LHK... Grunnen var 17 år gamle Stine B. Oftedal,

thumbnail

 Kulturnattpremiere  som stod til en  klokkeklar 6`er på terningen! 

 

thumbnail Det blir Norgespremiere på filmen fra Omre stranda og Nevlunghavn, om Agnar Melberg og kattene på Omre stranda, under Kulturnatta nå til helgen! Lørdag på Larvik Museum kl. 16.00 skjer det.
thumbnail

"-Hvordan forklarer du at du aldri kan ta med venner hjem fordi du aldri vet hva som venter der?"

thumbnail Odvar Schrøder Jensen har mye gode historier i hue og på Pc`n sin. Denne fortellinga her er enda  ei dokumentarisk og historisk korrekt fortelling om området vårt og Sverige/Norge/Danmark ca 200 år f ø r Tordenskiold! Det ligger også link til "Grevefeiden" i bunn av artikkelen.. Den gjorde så Reformasjonen kom i gang her i "steinrøysa", og det igjen førte til at Fresjeborgen endte som et av de siste "Katolske reira" i Norge den gangen!
thumbnail Det er etablert og starta et nytt firma i Nevlunghavn nå i høst. Dag Jensen og kolega Sondre Walmann  "trår til"med firmaetablering. De har med seg et av "tungvektefirmaene" i profileringsbransjen på laget. Kontorcompaniet as har fire avdelinger her på Østlandet og er store på firmagaver og profileringsartikler / -tøy.
thumbnail Dag Johnsen fra Bakkane, og styret i Nevlunghavn Næringsdrivendes forening snakka sammen på Gjestgiveriet tirsdag kveld. Det kan det bli mye pengær utav!
thumbnail På -60 og -70 tallet var Fotograf Sveinung Jensen i Nevlunghavn. Noen av bildene fra den gangen kan du se i dene fotoserien.   Har du tips om hvem og hva, eller annen relevant informasjon til bildene, så send gjerne noen ord i en e-post.
thumbnail Odvar Shrøder Jensen har også sine tanker og dokumentasjoner på hvor Fresjeborgen k a n ha vært. Hans "indisium" i denne artikkelen understøtter virkelig tidligere publiserte kart og tegninger her PåNeset.no. 
thumbnail Gammelt maleri fra Renesanssens tidsalder.... Det var da i 1653, ca. kl. 12 om natten mellom den 2. og 3. September at Fresjeborgen rasa!
thumbnail De engasjerte og sosiale søstrene Camilla og Cathrine Hill-Jensen fra Stavern har brukt mye tid og krefter på "I love Stavern" T-Skjortene det siste året. Støtteforeningen for Kreftsyke barn fikk overrakt overskuddet fra "prosjektet"av de to virkelig medmennesklige, omtenksomme og godhjerta "Staverns-pikene/Quindene" på Fredtun tirsdag.
thumbnail Resultatlistene foreligger etter  dagens suksessarrangement med 470 påmelldte. Bildene fra "folkefesten" kommer etter hvert utover kvelden..
thumbnail

 Det var igjen en fantastisk kveld i  Kulturhuset "Berg Gamle Steinkirke"

Operakonserten var en helt unik, folkelig forståelig og nesten en "utrolig opplevelse" her ute i Kulturhuset vårt ved Bergselva

Og, sånn helt apropos. Operasanger Asbjørn Vangen opplyste sitt publikum under konserten at, når Georg Friedrich Händel satt og skrev sine sanger var Berg-kirka 700 år!

thumbnail For 3`dje året på rad arrangerte Nevlunghavn Vel, Midtsommerfest på nærmaste lørdagen til St.Hans. Lenas Strand var åstedet for den nære, folkelige og gode markeringen av Midtsommer. Barn og ungdom fikk oppleve Midtsommerbålets "magi" sammen med foresatte og venner. Tilreisende og fastboende fikk virkelig oppleve en "høydare" av fellesskap og "lunhet" denne herlige kvelden og midtsommernatten i Norges sommeridyll Nr.1!
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail

-og utdeling av pengepremier til beste gruppe i paraden (kr 10 000,-) og beste enkeltperson i paraden (kr 5000,-)-

 

Glade Dager i Stavern 20 år – stor Åpningsparade og Åpen Dag på Fredriksvern Verft 21. juni 2008 

Ønsker du å være med i den, og dermed være med å konkurere om PENGANE(!) les mer inne i artikkelen

 

thumbnail Tirsdag 10. Juni kl. 17.00 på Larvik Museum, Verkensgården
thumbnail Det er kanskje ikke ordet "Design" som forbindes med kommunalteknikk, eller Havnekontoret i kommunen. I Nevlunghavn er det faktisk design som gjelder, etter at toppane i administrasjonen i kommunen vår har vært på besøk iHavna og "snakka litt" sammen  med noe av "makta" der ute!
thumbnail

Barnetogene og formiddagens arrangementer blei en kald fornøyelse for mange. Innsats, glede og humør var det i massevis "rundt forbi"!

 

(Denne saken inneholder m a n g e bilder, og kan ta litt tid å "laste")

 

thumbnail Søndag som kommer er 1. Pinsedag, da markeres utflytterdagen kl 09.00 med frokost, koralmusikk, og taler i Bøkeskogen. Dagens taler er Jo Roald Eikeland

Lørdag kveld kl.18.00 var det "fullt trøkk" med Skatere på Torvet i byen vår, Larvik. Litt seinære på kvelden tråkka "eliten" av landets "brett-folk" til i låven på Eidsten. Du finner bildene (eller link til) så godt som alle deltagerne "i ett elle annet svev" i denn artikkelen!

 

thumbnail Sykkeldraktene fra Italia passer ikke enda, derfor tråkkes det ekstra hardt til hver lørdag morgen nå før det blir sommærn! Disse sykkelentusiastene prioriterer andre enn seg sjøl hele uka, men lørdag morgen er det  "egentrening " og sykkel tur som har prioritet kl. 08.00. Du er hjertelig velkommen til å være med neste lørdag!

thumbnail

Det å ha gode og "langsiktige" venner, det å ha noen som en bare kan ha det hyggelig med, og ikke "måtte" noen verdens ting med eller for, er et privilegium. Guttane rundt dette bordet tar vare på, og stellær, det privilegiet.

thumbnail Det var en Per Manvik i "overkant av seg sjøl" som argumenterte  for Thorstvedt-syd utbygging NÅ i Kommunestyret 26. Mars. Det fikk han ikke flertall for. Per argumenterte så taket nesten løfta seg, og det blei så "varmt" at "Ordføreren tok "Time out". Vil du se hele "sirkuset" ligger det link til www.op.no sitt opptak fra Brannstasjonen onsdag kveld.
thumbnail De fleste Galleriene på Brunlaneset holder oppe i Påsken. Steinskulptør Hubertus Schaper på Manvik og Grete Marie Johnsen på Galleri Aske er "must" steder å besøke. "Must" er ogsa det å besøke og&nb
thumbnail Sjøen og livet ombord i fartøyene har ikke vært "kunst og kultur", det har vært liv eller død gjennom tidene. Derfor dette innlegget i forbindelse med "Dyreparken" i Stavern, for kanskje å sette litt fokus på hvor respekt- og kunskapsl&os
thumbnail Det var ikke en ledig stol i Herredshuset på Tanum i kveld når Historielaget hadde møte (disse møtene er åpne for alle!). Kveldens tema var at det nå er 25 år siden Halle Mølle blei en del av ”porteføljen” til historielaget her ute. Ivar Søly
thumbnail Jula nærmær seg og tradisjoner, historier og gammel kloksakp, visdom og tro blomstrer og blir tatt vare på. Jeg skal være forsiktig med å sammenligne styret i Brunlanes Hiistorielag med noe som helst,
thumbnail Sommerens t-skjorte ”I love Stavern” ble trykket opp i et begrenset utvalg, men vi har noen få igjen, dog i et begrenset størrelses utvalg. Alle inntektene av salget går uavkortet til Støtteforeningen for kreftsyke barn i Vestfold sitt sommerarrangement ”Ferie med mening
thumbnail Gunnar Christie Wasberg (84) blei tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull i dag. Fylkesmann Mona Røkke, plasserte medaljen på Wasbergs bryst under en høytidelig seremoni med ordfører Øyvind Riise Jensen i spissen. Fylkesmann Røkke holdt også tale for Wasberg, og hun frem
thumbnail Anne Lise Ryel, Generalsekretær i Kreftforeningen, startet i går kampanjen med å gi alle mannfolk over 40 et ”tupp i ræva”!    Kreftforeningen lanserte årets mennogkreft.no  kampanje på Akershus Festning i Oslo, nærmere bestemt på Forsvarsm
thumbnail Folkefesten i Sliperiet Lørdag kveld og natt blei en dundrende suksess, igjen.Folk fra hele kommunen vår, også mange  her i fra Neset var samlet for å ”dyrke” Larvik og dele ut priser og premieringer til de som fortjente det. Østalndsposten har opptak fra
thumbnail Turid Bergene (Sv) ledet i dag det sittende utvalget for plansaker i Larvik kommune for siste gang. Her på Neset var det kun en sak som ble befart, dvs. at hele utvalget møter opp i ”felten”, og det var langt oppi lia for Lydhus. Der ligger det ei hytte med utsikt over Naverfjorden og rest
thumbnail Denne teksten er scannet fra boken ”Magiske Mølen”, som er skrevet av Einar Nord og Gunnar Christie Wasberg . Boken er utgitt av Larvik og  Omegns Turistforening, de har godkjent denne publiseringen av teksten på paaneset.no. Den engelske kutterbrigg ”Pelican” ved Helgero
thumbnail Det starter nå til helgen og varer ca 14 dager. Det er sikkert flere gallerier og hendelser enn det som er nevnt i denne artikkelen, og de finner du sikkert skilting til om du tar deg en rundtur her ute. Programmet er langt og innholdsrikt for den som er interessert. Hubertus på Manvik er i gang med H&
thumbnail Torsdag 27.09.07 er det klart for storbesøk i aulaen på Sjømannshjemmet. Da kommer 22 mann fra Lingeklubben (Kompani Linge) med Gunnar 'Kjakan' Sønsteby i spissen på besøk til Stavern og omegn Sjømannforening. Først er det omvisning på Minnehallen, fo
thumbnail Dette er en spennende og dramatisk fortelling om en skute som for lengst har blitt glemt av historien. Briggen var eid av reder Blom på Gudem (Gui) i Brunlanes. Historien bygger på skipsfører Hans Coch Jensens nedtegnelser om et dramatisk forlis han selv var med på. Google translate Spansk &nbs
thumbnail Endelig var dagen kommet for forhåpningsfulle og spente 6 åringer her ute på Brunlaneset. Berg skole skulle i dag bli deres sted også, ikke bare et sted 17 Mai toget starter og slutter, eller søsken og kjente drar til hver dag.   Første skoledag er en spesiell dag, de sm&
thumbnail Byen vår, Larvik, fikk besøk av vikinger i dag torsdag 9 august.  Batteristranda var stedet de fikk landkjenning. Barn og voksne storkoste seg i sommerværet.   Foto/tekst Odvar Schrøder Jensen 09.08.07
thumbnail Per Tofte fremførte Terje Vigen på halle Mølle i dag, etter først å ha orientert publikum om tilblivelsen av Norges mest berømte dikt.  Per Tofte leste hele Terje Vigen og gjorde det på en imponerende måte. Dette var ikke ”ramsing”, men en skuespiller
thumbnail Fra 13.-22. juli har den tradisjonelle maleriutstillingen på Torsøy i Tjølling funnet sted.Vår lokale kunstner Åke Berg var sterkt representert med malerier og trykk. Malerne Eva Laila Hilsen, Jan Harr, Hans N. Dahl og Dang Van Ty var også representert på utstillingen som var
thumbnail Gudstjeneste i HavnaSøndag 15.juli holdt Per Arne Dahl gudstjeneste på brygga i Nevlunghavn. Sangkoret "Havfruene" medvirket, det blei en flott og stemningsfyllt høytidsstund på bryggekanten.Foto/tekst Odvar Schrøder Jensen 15.07.07
thumbnail Først i mål var denne "gjengen"Surt og vått vær, på tross det var det full innsats i Brunlanesløpet -07 som blei arrangert i dag av Brunlanes idrettslag. Start og mål var ved Nesjarhallen og det var ca 300 påmeldte i de forskjellige klassene. Det var
thumbnail Før Nå    Foto/tekst. Odvar Schrøder Jensen 13.07.07
thumbnail Brunlanes historielag arrangerte Møllesøndag med veteraner fra Tyskalndsbrigaden, i regnværet på Halle Mølle i dag. Møllebygningen var smekk full i "duskregnet", men da var det til gjengjeld litt bedre plass i skolestua og smia. På Hedrum Bygdetun var det ogs&ari
thumbnail Mange mennesker var møtt fram til Friluftsgudstjeneste på Kronprinstomta i Stavern søndag 8. juli.Knut Mølbach som var i sitt rette element ved sjø og skip, holdt preken.   Foto/tekst Odvar Schrøder-Jensen 8.07.07
thumbnail Denne artikkelen blei første gang publisert 7. Juli 2007 her på www.paaneset.no Dette fotografiet er tatt i dag, i Hammerdalen. Bildet av maleriet til ALLART VAN. EVERDINGEN ” Landskap med Foss” er flere hundre år gammelt.Gunnar Christie Wasberg skriver i sin bok ”I takt med Eu
thumbnail Det var jenter her. og det var jenter der, jenter foran, og jenter bak, og jammen kom det noen ovenifra også!  Lykkelig og glad etter gjennomført tur, og i tillegg finne ledig bord i skyggen!Sigmund Anvik sitt årlige arrangement, ”Jentene på kyst stien” gikk langs Brunlanes kys
thumbnail 1. Pinsedag i Bøkeskogen er tradisjon for mange som har tråkket sine barnesko i kommunen vår.  Ikke nødvendigvis for å prate og ta kontakt med alle og enhver en kjenner igjen, men bare for å ha vært der og vite at ”jo da, ting er som de har vært hjemme”
thumbnail PaaNeset.no har fått pressemelding fra ”Glade Dager i Stavern”, vi minner om at det begynner å haste om du vil ha plass i programmet til ”Glade dager”. Glade dager arrangeres i år fra 23. Juni til 5.August. I pressemeldingen står det, ”det er skrevet brev til aktuel
thumbnail PÅSKEUTSTILLINGEN 2007KUNST- OG KULTURPÅSKE I STAVERNNå er tiden igjen inne for den tradisjonsrike Påskeutstillingen i kunst- og kulturbyen Stavern.Årets utstilling er den 19. i rekken. Og både kvaliteten og antall utstillere har aldri vært bedre. I år er det hele 25 gall
thumbnail Stavern og omegn sjømannsforening avholdt års møte 22.3.07. Aulaen på "Det nasjonale aldershjem for sjømenn" var stedet. Sjømannsforening er vel ikke helt det rette navnet, for i denne foreningen er det nemlig plass til alle som har hatt sitt virke på de 7 ha
thumbnail Meny på Søndersrød sitt byggverk i pepperkakehuskonkurransen i Stavern gikk helt til topps! Bidraget fra fagfolkene i dagligvarebutikken vår, fikk den gjeveste prisen, publikumsprisen, under lørdagens kåring i Stavern!