thumbnail

I denne bygda/"bydelen" av larvik bor det ca. 300 personer. 130 av de fylte lokalet på bygdefesten!

thumbnail

"Rett hjem" er tittelen og bestillingsinfo for billetter står på plakaten. 

thumbnail

Kjose 4-H arrangerer høstfest med oppgavepresentasjoner og underholdning lørdag 1. november.

thumbnail

"Mektige greier" i vannet og på bakken, og korteste/raskeste/enkleste luftveien mellom London og Tokyo går over Kjose i Larvik

thumbnail

Leder i Kjose 4H ved Larvik Ole Jørgen B Abrahamsen fikk både  langveis og storfint besøk på perrongen i den lille bygda 26. september. 

thumbnail

Vannpistoler, fagaktiviteter, bading og lek har vært temaet på fylkesleiren til Vestfold og Telemark 4-H i Larvik de to siste dagene.

thumbnail

4H leiren i Kjose i Vestfold går sin gang og de unge kjeder seg ikke akkurat. Og, de har fortsatt et mål om å bli en ungdom med et klart hode, varmt hjerte, flinke hender og ei god helse.

thumbnail

I den lille skogsbygda Kjose, helt på grensen til Telemark og lengst sør i Vestfold er det klart moro og sprell fra dag til natt nå!

thumbnail

ABAX -elektroniske kjørebøker, Skørn sykkel i Valdres, Bildeblogen.com og Langsveien.no sørget for at samtlige deltagere i Farrisrunden 2014 ble fotografert i Kjose. Del 1 (904 bilder) og 2 (786 bilder) er offentlige nå.

thumbnail

ABAX -elektroniske kjørebøker, Skørn sykkel i Valdres, Bildeblogen.com og Langsveien.no sørget for at samtlige deltagere i Farrisrunden 2014 ble fotografert i Kjose. Første del er med 904 fotografier fra langing- og tidtagingsplassen fram til kl. 14.00 er GRATIS nedlastbare her. De resterende rytterene blir å se når saken oppdateres.

thumbnail

185 fullførte hovedløpet, 81 barneløpet.

thumbnail

"4-H fotografen" Live Bunn Mathisen med sin første fotosereie. "Trampoline og fuglekasse"

thumbnail

-og de bugner innimellom vissent løv og snaue greiner. Der kan ivrige små hender plukke dem, for seinere stolte kunne pynte både vinduskarmer og spisebord med vårens flor.

thumbnail

Innertier for revygruppa i Kjose, som igjen har hatt los på ny revy. 

L

thumbnail

visitBYGDA lanseres på Eikvang i Kjose 21.mars kl. 18.00.

thumbnail

Det er et par dager siden melkerampene var i bruk til sitt opprinnelige formål langs veiene våre.

thumbnail

Kjoserennet 2014 ble arrangert 25. januar. 

thumbnail

De har det lille ekstra og kan være både alvorlige og humørfylte. De dyktige fagfolkene utfører en glitrende jobb og får sine kunder til å virkelig føle seg unike og fornøyde. 

thumbnail

Det startet opp i sommer og har økt jevnt og trutt siden. Nå er det til og med litt kapasitetsproblemer!

thumbnail

Hege og Roger Svensen på Bjørnøya ved Larvik har sluppet tømmer i Farrisvannet. 

thumbnail

etter minst 7 år med 4H prosjekter, kurs, leir og andre aktiviteter

thumbnail

Gratulerer til Kjose 4H  sine plakettmottagere i år. De er: Lina Omsland, Jørgen Holtan, Geir Rune Sleveland, Marius Jørgensen, Marcus Solheim og Tor Arne Moland Larsen. Artikkelen er oppdatert med foto og video fra 4H høsftesten 2012 i Kjose ved Larvik.

-Du får så mye mer. Her er de 1236 gratis nedlastbare fotografiene, med mange av deltagerne, i Farrisrunden 2012. 

thumbnail

Merete Snørsvald Hem på Vassbotn Grillene eller ordfører Rune Høiseth, kan være de to første du møter. logo Vassbotn grillene Kjolse LArvik Vestfold Langsveien Foto Roy Myrland

"Den beste forestillingen", var teksten som fulgte fotograf Jan Thorstein sine 148 bilder etter premierekvelden i kulturhuset "Eikvang", ved Farris i Larvik kommune. Se Kjoserevyen 2012 i bilder her. Vil du både se og ikke minst høre forestillingen, så ring tlf. 98427928

 

 

thumbnail

Kjoserevyen er en frittstående revygruppe i den lille bygda på vestbredden av Farris i Larvik kommune. 

thumbnail

Kjoserevyen har premiere med "Bær til besvær - en fiskefarse i 2 akter". De spiller tre forestillinger. 17., 23. og 24 mars er spilledagene. BESTILL BILLETTER NÅ! Nittiåtte-førtito-syttini-tjueåtte er nummeret du ringer, om du ikke satser på å kjøpe billetter i døra.

thumbnail

"Bær til besvær" og Kjoserevyen 2012 er i rute!

thumbnail De fleste trives innendørs med mat i skapet og fyr i ovnen når det drar seg mot høst og vinter. Det er ikke tilfelle for disse tre "skau-freakene", med langskafta steikepanner i de dype Kjoseskogene.
thumbnail Det er passe lunkent nå rundt Olsok. Da kan det være deilig med en tur i Farris eller kanskje en "bayer" i Skagen er like greit for å finne den gode ideen. Fotograf Rolf Støen har gjort begge deler for å ta best mulig bilde i Kjose!
thumbnail De "bankær" ned lerduer så det holder, langsetter E 18, medlemmene i Brunlanes Jeger og fisk. Godt er det, nå er det nemlig vedtatt kvote for betinget skadefelling på 4 gauper, 2 ulver, 2 bjørner og 1 jerv her i region 2.
thumbnail For for noen måneder siden var maleriet til Lucas Cranach, "La de små barn komme til meg", tyvgods fra Larvik kirke. 
thumbnail

Det blei en kjempesuksees med Quiz i Kjose! Først på Quiz-kvelden var det litt "ordentlig og konsentrert" rundt bordene. Men så etter hvert, som "red-bullane" forsvant og gardinene havnet i ribbeveggen, blei det ei uforglemmelig trivelig og minneverdig vår-natt i Kjosebygda igjen!

thumbnail

Det ligger også lenke til 173 bilder fra "vinterens eventyr" i Kjose, med innsats, idrettsglede, fellesskap og masse bygdemoro, i  denne artikkelen.

KJ

thumbnail .
thumbnail

Hva skjer egentlig i EU? 

thumbnail

Lørdag 13. Mars er det premiere på Kjoserevyen "i Mikrobølgen".

Kort sagt:

Ring 95720524 og bestill billetter nå!

thumbnail

Billettsalget er i gang nå til årets jubileumsrevy i Kjose "i Mikrobølgen".

Bestilling på tlf. 957 20 524.

thumbnail Det var litt "hektisk" før start i Kjoserennet, dobbeltparkeringer og spormaskin går ikke på Kjoseveien. Men alt gikk bra og det blei igjen en dundrende flott arrangement og skirenn her i distriktet.
thumbnail

Datoene 13., 19, og 20. Mars. Da skjer det, og du kan risikere å få det skikkelig moro om du tar deg en tur til Kjose en av de kveldene!

 

thumbnail Isen legger seg rundt oss nå og på Omsland i Kjose blei det målt ned på -30 tallet sist natt.
thumbnail Det blei en uforglemmelig flott, god, underholdende og nær kveld, på et fullsatt Eikvang for de ca. 150 frammøtte lørdag.
thumbnail

Om en skal tru på overtrua så kan det ikke være en eneste smådjevel eller et skrømt igjen i Kjose.

 

thumbnail Det kan bli sykkelsti langs Farris nå. Men, enn så lenge går bommene opp og ned, og lysene skifter mellom  hvitt og rødt i Kjose.
thumbnail Ivar Næss storkoser seg i finværet nå i høst når potetene blottlegges og de kan pelles opp i kurver og sekker på det vestvendte jordet i bunn av Tyskhusbakken i Kjose.  
thumbnail På bloggen Stine* , er det stadig nye oppdateringer. "Klikk og smekk" sesongen er i full gang, 4 mus i fella på 2,5 timer sier sitt om at det er på tide å komme igang med "musefakkinga".
thumbnail Hun har mauser i skapet og langbeina gaupebikkje bak bryggerhuset, sjefa i Kjose sitt siste tilskudd på nyhet- og hverdagslivfronten. Dessuten så innleder hun toppsaken sin slik nå: "I natt har jeg tatt første steg mot et nytt og bedre liv -"
thumbnail

Det er best å holde begge hendene på rattet om en ikke har vært i Vassbotn på ei stund. Det er overraskende store forandringer der oppe hvor Hallevannet møter Kjoseveien nå.

thumbnail

Kjose, Rødberg, Havna, Veldre og Helgeroa er noen av stedene noen av de 20000 startende kommer fra, i den enorme massemønstringen innen sykkelsporten lørdag 29. August.

Helgeroa sykkelklubb finner du her

Kjose sykkel her

Nanset sykkel her

thumbnail Litt gråvær gjør ikke noe negativt for gleden og lykka her i sommerparadiset.
thumbnail Eskild Amundsen (6 år) har fiska ei diger tryte, på 1 kg, "et sted i Brunlanes"!
thumbnail I Nevlunghavn blei St.Hans ettermiddagen brukt til å sette opp et flottanes informasjons skilt, og i Kjose var det et par som roa det velfortjent helt ned ved Farris!
thumbnail "Språk-" og Tjøllingmannen Dag Bjørnefjell, har en skarp penn og leser PaaNeset og "avisa inne på brygga til Treschow". Dessuten liker han trivsel, ablegøyer og moro i lokalmiljøet! Her følger en kommentar fra han.
thumbnail Det beste og flottaste av samhold, glede, engasjement og moro blei framvist på Nes i Kjose lørdag 20. Juni -09. "Farmer challenge -gardsgames" arrangementet blei en dundrende suksess fra tidlig morgen til langt utpå den seine midtsommer kvelden.
thumbnail Gårdsgames arrangementet på Nes i Kjose blei en formidabel suksess, og et storartet og trivelig arrangement. Foreløbig er det den fine og "fortellende"  bildeserien (125 bilder fra formiddagens del av lekene) til Pål Magne Bratteli du kan se her
thumbnail

Kl. 09.00, lørdag 20. Juni  starter "Kjose Challenge -gårdsgames" på Nes gård vis a vis jernbanestasjonen i den herlige bygda oppe i Farris!

Ønsker du å delta er det fortsatt mulig å melde seg på.

thumbnail Det "litt erfarne" Nanset bandet "Scandie" er i Kjose og øver for fullt nå. Det blir "nylanseringen" på Larvik torg 25. Juni.
thumbnail Farrisrunden gikk av stabelen lørdag 13. Juni. Det ligger link til resultatlista i artikkelen
thumbnail

 Overskriuften i denne artikkelen er det en trivelig og ordkjapp kar fra Kjose som kom med som en kommentar til forskjellene og mangfoldet fra Kjose til Oddane.

thumbnail

"Ronde van Berg" blei en suksess! Til neste år lover arrangøren lengre løype, større pengepremier og enda flere deltagere!

Ca 70 startende som gjorde unna 90 km på sykkel fordelt på 3 lange og 3 korte runder i "Berg løypa" lørdag 18. April. Det var menn elite og junior ryttere, som deltok i rittet som fikk en litt overraskende mann først over mål!

Du finner også lenke til Nanset sykkel sin gode og utfyllende  reportasje fra rittet i denne artikkelen.

thumbnail

 Klikk  her for å komme til Menighetsbladet for Brunlanes.

 

thumbnail PW Cupen i håndball er i gang igjen denne helgen. Der serveres det m y e mat!
thumbnail

Drypper det på nordsiden av taket ditt i dag?

Kyndelsmesse

thumbnail "Værdamene" kan og veit mye om været og værtegnene for månedsvis framover!
thumbnail Melkeramper er kjekt å ha langs veiene. Nettsiden kjosestasjon.com melder om "full rampe" på Nes.
thumbnail

 

Takk til de mange, mange, som har lest og leser PåNeset.no. Også stor takk til fotografer og "bladfyker" som har bidratt i 2008!

"Vi snakkas, om ikke så seas vi vel utover året her PåNeset.no"

Mvh Roy Myrland

 

thumbnail Glimrende snøforhold og flotte løyper for skigåing til både klassisk og skøyting på Kleiver Stadion. Der er det lysløype og flotte forhold også etter at sola har gått ned om ettermiddagene og utover kveldene, nå i romjula.
thumbnail Det er produsert mange m3 snø på Kleiver, og det er "lagt igjen" noen liter svette i løypene der nå.
thumbnail Det ble solfest på Strand i Kjose i år også.                
      
 
thumbnail Barnas Turlag arrangerte "Måneskinnstur" til Eikedalen, onsdag kveld.
thumbnail På Eikedalshytta var det mange besøkende i dag i det herlige vinterværet. 
thumbnail Barnas Turlag arrangerer grøtfest på Eikedalen onsdag 10. desember fra kl. 17.00-19.00.
thumbnail Det er fire flotte trær som fikk lysa tennt i dag 1. støndag i Advent. Berg skolekorps var med og spillte julesanger ved  tre av Julegrantenningene.Tvedalen, Helgeroa og i Havna
thumbnail Under spalten "Bildet" til høyre på førstesiden her, blei fotografiet av isklumpene som hadde rasa ut flere steder mellom Eidet og Anvik,  lagt ut i dag. Det blei også sendt kopi til "sentrale aktører". Svaret kom få timer seinere!
thumbnail

NSB vil gjøre noe på "nivået under" distiktets farligste vei , melder NRK Vestfold  i dag :

"-rassikring og vedlikehold av jernbanen mellom Larvik og Porsgrunn for 300 millioner kroner. Regiondirektør Johnny Brevik i Jernbaneverket mener det er umulig å utsette dette." 

Les også  "Her går det ikke å "føle" seg trygg engang" fra tidligere i høst inne i artikkelen

thumbnail

I sommer blei det undersøkt i dypet av sørenden av Farris, i forbindelse med ny E 18. Yngve Rakke fra Pøtten var med på de undersøkelsene. Her er rapporten  som Pål Nymoen ved Norsk Sjøfartsmuseum har skrevet. Bildene til Yngve Rakke viser mye av det som er under overflata i Farris. Fløtingen i alle de hundrevis av ar har medført mye sekketømmer. Det står og er nå under vann enkelte steder som en stor "Katedral". Spennende, flott og litt skummelt!

PS. Det er om Fresjeborgen også i denne rapporten du kan lese HELE utgaven av her

Klikk her for å lese tidligere artikler om Fresjeborgen

thumbnail "Kortreiste" dører og vinduer
thumbnail Kjell Omsland var en tur i postkassa si på sørveggen av melkerampa på Sauebakken lørdag ettermiddag. Da blei det en liten prat om om elva og tømmer
thumbnail På veien rett nedenfor Kjose Stasjon står ei gammal og litt "småsigen" melkerampe.
thumbnail

Det som gjør Kjose til Kjose er bommen på Saga sias det. Her innerst i Kjose er det slutt på asfalt og 100 meter grus før det er bom stopp.

 

thumbnail "De fleste trærne er nok blitt for store for allmuens stuer. men innimellom.."
thumbnail Det er mye god mat i verden, og noe av det beste for mange er Fårikål. Det ypperste av fagkompetanse når det gjelder Kjøttfaget her i Søndre Vestfold holder til i Kongegata 18. i byen vår Larvik. Fårikål oppskrift er det i bånn av denne artikkelen
thumbnail Såmannen nr.4 -08  er kommet ut i postkassene på Brunlaneset nå. Nettutgaven finner du veien til via her.
thumbnail

Konfirmantane våres har vært på tur i helgen.

 

thumbnail Noen går seg til det, og noen trår seg til det. Birkebeinerrittet er på sykkel, ikke på ski og det arrangeres nå i helgen. Link til resultater og info finner du her.
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail

"AVLATSHANDELEN" kan du lese om på Wikipedia, Martin Luther likte den dårlig.."Ulovelighetsgebyr" heter det i Larvik!

Følgende overskrift er hentet fra Planutvalgets saksfremstilling.."Avslag på søknad om tillatelse til ulovlig oppført hytte på Tangen i Kjose" . I klartekst betyr det "Her er det bygd først og søkt etterpå", igjen..

thumbnail

Tenk om det ihvertfall hadde blitt noen "små" folkemøter, og noen "argusøyne", hadde dukket opp på befaringene tirsdag 27. Mai..

 Utvalget for plansaker, og mangel på debatt og engasjement fra oss velgere, på deres befaringer rundt om i kommunen er det faktisk viktig å skrive om. Demokratiet og våre folkevalgte trenger meninger og innspill fra oss alle, hele tiden. Ikke bare fra "bladfyker eller helproffe byråkrater". Det er nå du eventuellt kan følge "din" politiker, eller som har støtte fra "ditt" part, til å  representere din stemme i praktisk politikk i Larvik kommune. Du valgte, nå leveres varene..

thumbnail Kjose 4H arrangerte loppemarked lørdag 26. April. Det er 9 km fra avkjøringa i Vassbotten, og helt nord til Omsland. Der finner du en "gjeng" med veloppdragen, fornuftig og hyggelig ungdom som har: Klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og ei god Helse! De åpner loppemarkedet sitt igjen over helgen.
thumbnail Det var vår reingjøring i Steinkirka på Berg i dag. Snart så skal Mai-bruden gå opp gulvet..
thumbnail En flytur fra Kjose til Stavern kan se sånn ut som det gjør i denne artikkelen
thumbnail "Den bygda finner du sånn ca. Vest for Farrisvannet, Nord for E 18 og Øst for Oklungen". Klikk her og les mere i bloggen til "Smartsoe".
thumbnail Det gikk "varmt" i kameraet under flyturen med Erling fra "Holhjem Airport" til vi snudde over "Kjose Airport". Det blei 25 bilder i denne miniserien, som er tatt en morgenstund på ettervinteren her i år.
thumbnail En herlig og spilleglad gjeng byr på seg selv, Kjosebygdas interne underfundigheter samt  nyheter og begivenheter hentet fra hele Larvik. Poengene kommer som markjordbær på strå. De er mange, de er søte, de er friske og de er fargerike.Det har blitt arrangert revy i Kjose siden 2000.
thumbnail Å kalle steinbrudda for Galleri er vel kanskje å dra det litt langt, de fremstår i dagslys som stygge og skjemmende sår i naturen.Store steinblokker klare for eksport er målet for produksjonen i brudda, ikke det å drive Gallerivirksomhet langt oppe i marka vår.Vaiersagene har j
thumbnail LN-KCE eller Lima-November-Kilo-Charlie-Ekko står det på flyet til Erling Thorkildesen på Holhjem, når du kan lese det under vingene over deg i luften her ute, har det vært take off på Holhjem for noenogtusende gangen! Vil du være med på neste tur er det bare å ringe 924 14 406
thumbnail Det har vært tenning av Julegranene i distriktet vårt i helgen, og dermed blei det "et par bilder igjen". I Stavern tennte de lysa på grana inne i Leiren i går ettermiddag, resten av de "sentrale" stedene her på Neset gjorde det i dag, søndag 2. Desember.  
thumbnail

I denne bygda/"bydelen" av larvik bor det ca. 300 personer. 130 av de fylte lokalet på bygdefesten!

thumbnail

"Rett hjem" er tittelen og bestillingsinfo for billetter står på plakaten. 

thumbnail

Kjose 4-H arrangerer høstfest med oppgavepresentasjoner og underholdning lørdag 1. november.

thumbnail

"Mektige greier" i vannet og på bakken, og korteste/raskeste/enkleste luftveien mellom London og Tokyo går over Kjose i Larvik

thumbnail

Leder i Kjose 4H ved Larvik Ole Jørgen B Abrahamsen fikk både  langveis og storfint besøk på perrongen i den lille bygda 26. september. 

thumbnail
 
De er litt over middels seige og utholdende, som går 8 mil på rulleski fra Kragerø til Gautefall i Drangedal
thumbnail

Vannpistoler, fagaktiviteter, bading og lek har vært temaet på fylkesleiren til Vestfold og Telemark 4-H i Larvik de to siste dagene.

thumbnail

4H leiren i Kjose i Vestfold går sin gang og de unge kjeder seg ikke akkurat. Og, de har fortsatt et mål om å bli en ungdom med et klart hode, varmt hjerte, flinke hender og ei god helse.

thumbnail

I den lille skogsbygda Kjose, helt på grensen til Telemark og lengst sør i Vestfold er det klart moro og sprell fra dag til natt nå!

thumbnail

ABAX -elektroniske kjørebøker, Skørn sykkel i Valdres, Bildeblogen.com og Langsveien.no sørget for at samtlige deltagere i Farrisrunden 2014 ble fotografert i Kjose. Del 1 (904 bilder) og 2 (786 bilder) er offentlige nå.

thumbnail

ABAX -elektroniske kjørebøker, Skørn sykkel i Valdres, Bildeblogen.com og Langsveien.no sørget for at samtlige deltagere i Farrisrunden 2014 ble fotografert i Kjose. Første del er med 904 fotografier fra langing- og tidtagingsplassen fram til kl. 14.00 er GRATIS nedlastbare her. De resterende rytterene blir å se når saken oppdateres.

thumbnail

185 fullførte hovedløpet, 81 barneløpet.

thumbnail

"4-H fotografen" Live Bunn Mathisen med sin første fotosereie. "Trampoline og fuglekasse"

thumbnail

-og de bugner innimellom vissent løv og snaue greiner. Der kan ivrige små hender plukke dem, for seinere stolte kunne pynte både vinduskarmer og spisebord med vårens flor.

thumbnail

Innertier for revygruppa i Kjose, som igjen har hatt los på ny revy. 

L

thumbnail

visitBYGDA lanseres på Eikvang i Kjose 21.mars kl. 18.00.

thumbnail

Det er et par dager siden melkerampene var i bruk til sitt opprinnelige formål langs veiene våre.

thumbnail

Kjoserennet 2014 ble arrangert 25. januar. 

thumbnail

De har det lille ekstra og kan være både alvorlige og humørfylte. De dyktige fagfolkene utfører en glitrende jobb og får sine kunder til å virkelig føle seg unike og fornøyde. 

thumbnail

Det startet opp i sommer og har økt jevnt og trutt siden. Nå er det til og med litt kapasitetsproblemer!

thumbnail

Terrengsykkelrittet Farrisrunden blei arrangert for 15 gang i Larvik av Nanset IF 15. juni. Håkon Austad (Asker) og Linda Treseng Lien (Ullensaker) vant hver sin klasse. I lagkonkurransen toppet ABAX pallen.

thumbnail

Den nye generasjonen hjemmedyrkere vil være økologiske. Her er også lenke til informasjon om forskjellen på økologisk og biodynamisk mat og produksjonene av den.

thumbnail

 Noen steder er både vei og hverdag litt spenstigere, lysere og finere, som for eksempel i Drammen.

thumbnail

etter minst 7 år med 4H prosjekter, kurs, leir og andre aktiviteter

thumbnail

Gratulerer til Kjose 4H  sine plakettmottagere i år. De er: Lina Omsland, Jørgen Holtan, Geir Rune Sleveland, Marius Jørgensen, Marcus Solheim og Tor Arne Moland Larsen. Artikkelen er oppdatert med foto og video fra 4H høsftesten 2012 i Kjose ved Larvik.

-Du får så mye mer. Her er de 1236 gratis nedlastbare fotografiene, med mange av deltagerne, i Farrisrunden 2012. 

thumbnail

Merete Snørsvald Hem på Vassbotn Grillene eller ordfører Rune Høiseth, kan være de to første du møter. logo Vassbotn grillene Kjolse LArvik Vestfold Langsveien Foto Roy Myrland

thumbnail

Gudstjeneste og frokost på Tanum. flere arrangementer i Larvik by og kaffe på Gloppe.

thumbnail

-Det nærmer seg sommer`n og de snakker sammen..

"Den beste forestillingen", var teksten som fulgte fotograf Jan Thorstein sine 148 bilder etter premierekvelden i kulturhuset "Eikvang", ved Farris i Larvik kommune. Se Kjoserevyen 2012 i bilder her. Vil du både se og ikke minst høre forestillingen, så ring tlf. 98427928

 

 

thumbnail

Kjoserevyen er en frittstående revygruppe i den lille bygda på vestbredden av Farris i Larvik kommune. 

thumbnail

Kjoserevyen har premiere med "Bær til besvær - en fiskefarse i 2 akter". De spiller tre forestillinger. 17., 23. og 24 mars er spilledagene. BESTILL BILLETTER NÅ! Nittiåtte-førtito-syttini-tjueåtte er nummeret du ringer, om du ikke satser på å kjøpe billetter i døra.

thumbnail

"Bær til besvær" og Kjoserevyen 2012 er i rute!

thumbnail De fleste trives innendørs med mat i skapet og fyr i ovnen når det drar seg mot høst og vinter. Det er ikke tilfelle for disse tre "skau-freakene", med langskafta steikepanner i de dype Kjoseskogene.
thumbnail

Solid oppmøte på nærmiljødagen på Karlsro ved Helgeroa. I Kjose blei det arrangert "nær O-løp".

thumbnail Det er passe lunkent nå rundt Olsok. Da kan det være deilig med en tur i Farris eller kanskje en "bayer" i Skagen er like greit for å finne den gode ideen. Fotograf Rolf Støen har gjort begge deler for å ta best mulig bilde i Kjose!
thumbnail

Brunlanesinger "rydda" godt opp på premiebordet under NM på Løiten.

thumbnail

På kaia i Finnsnes var det kjentfolk! NRK 2 og "Hurtigruten minutt for minutt" her.                             

thumbnail

Litt av hvert fra Kr. himmelfartsdag hendelser på et solfylt og sommervarmt Brunlanes. Resaurantåpning med "himmelsk god fiskesuppe", nystekte wienerbrød, sommer-gjest med bjørnefrykt, "lurium" og Kjoseløpresultater! Og husk! Om du er fastboende eller besøkende er du velkommen på Quiz-kveld, arrangert av Brunlanes ungdomslag, på Nestun i Foldvikveien kl. 19.00 i kveld 3.juni!

thumbnail For for noen måneder siden var maleriet til Lucas Cranach, "La de små barn komme til meg", tyvgods fra Larvik kirke. 
thumbnail

Det blei en kjempesuksees med Quiz i Kjose! Først på Quiz-kvelden var det litt "ordentlig og konsentrert" rundt bordene. Men så etter hvert, som "red-bullane" forsvant og gardinene havnet i ribbeveggen, blei det ei uforglemmelig trivelig og minneverdig vår-natt i Kjosebygda igjen!

thumbnail

Det ligger også lenke til 173 bilder fra "vinterens eventyr" i Kjose, med innsats, idrettsglede, fellesskap og masse bygdemoro, i  denne artikkelen.

thumbnail                                                                       reka byvåpen visitstavern visithelgeroa visitlarvik visitnorway.no

KJ

thumbnail .
thumbnail Her er noen få bilder av litt av hvert av "vårlige ting". Og, i "Mikrobølgen" i Kjose var det jubelkveld!
thumbnail

Lørdag 13. Mars er det premiere på Kjoserevyen "i Mikrobølgen".

Kort sagt:

Ring 95720524 og bestill billetter nå!

thumbnail

Billettsalget er i gang nå til årets jubileumsrevy i Kjose "i Mikrobølgen".

Bestilling på tlf. 957 20 524.

thumbnail

Dette var moro, dette var gøy. "Brunlanes Tour dè ski" på Søndersrødtunet, blei en herlig og god vinteropplevelse for små og litt eldre skiløpere fra distriktet.

 

thumbnail Det var litt "hektisk" før start i Kjoserennet, dobbeltparkeringer og spormaskin går ikke på Kjoseveien. Men alt gikk bra og det blei igjen en dundrende flott arrangement og skirenn her i distriktet.
thumbnail

Datoene 13., 19, og 20. Mars. Da skjer det, og du kan risikere å få det skikkelig moro om du tar deg en tur til Kjose en av de kveldene!

 

thumbnail Isen legger seg rundt oss nå og på Omsland i Kjose blei det målt ned på -30 tallet sist natt.
thumbnail Det blei en uforglemmelig flott, god, underholdende og nær kveld, på et fullsatt Eikvang for de ca. 150 frammøtte lørdag.
thumbnail

Om en skal tru på overtrua så kan det ikke være en eneste smådjevel eller et skrømt igjen i Kjose.

 

thumbnail Det kan bli sykkelsti langs Farris nå. Men, enn så lenge går bommene opp og ned, og lysene skifter mellom  hvitt og rødt i Kjose.
thumbnail Ivar Næss storkoser seg i finværet nå i høst når potetene blottlegges og de kan pelles opp i kurver og sekker på det vestvendte jordet i bunn av Tyskhusbakken i Kjose.  
thumbnail Hun har mauser i skapet og langbeina gaupebikkje bak bryggerhuset, sjefa i Kjose sitt siste tilskudd på nyhet- og hverdagslivfronten. Dessuten så innleder hun toppsaken sin slik nå: "I natt har jeg tatt første steg mot et nytt og bedre liv -"
thumbnail

Det er best å holde begge hendene på rattet om en ikke har vært i Vassbotn på ei stund. Det er overraskende store forandringer der oppe hvor Hallevannet møter Kjoseveien nå.

thumbnail

 Birkebeinerrittet resultater her

Birkebeinerrittet sin hjemmeside her

11. og 12. Mars 2010 skjer det igjen store ting i OL byen. Se her

Helgeroa sykkelklubb finner du her

Kjose sykkel her

Nanset sykkel her
thumbnail

Kjose, Rødberg, Havna, Veldre og Helgeroa er noen av stedene noen av de 20000 startende kommer fra, i den enorme massemønstringen innen sykkelsporten lørdag 29. August.

Helgeroa sykkelklubb finner du her

Kjose sykkel her

Nanset sykkel her

thumbnail

"Oljekrigere" og "testing". Pluss videosnutten " -det er godt å gjøre no`"

Litauisk oversettelese her

Arabisk oversettelse her

 

thumbnail

Det nyopprettede fuglemottaket og -transporten fungerer supert!

Og, i bunn av artikkelen ligger ei skrøne basert på et par "dønn  ubekreftede" og sannsynligvis "særdeles upålitelige" rykter.

thumbnail

Brunlanesløpet 2009 er i mål. Det blei rekord-deltagelse og prikkfritt gjennomført arrangement. Resultatlista pluss mange hundre bilder fra løpet finner du lenker til her.

GRATULERER MED INNSATSEN ALLE SAMMEN!

 

 

thumbnail Litt gråvær gjør ikke noe negativt for gleden og lykka her i sommerparadiset.
thumbnail I Nevlunghavn blei St.Hans ettermiddagen brukt til å sette opp et flottanes informasjons skilt, og i Kjose var det et par som roa det velfortjent helt ned ved Farris!
thumbnail Det beste og flottaste av samhold, glede, engasjement og moro blei framvist på Nes i Kjose lørdag 20. Juni -09. "Farmer challenge -gardsgames" arrangementet blei en dundrende suksess fra tidlig morgen til langt utpå den seine midtsommer kvelden.
thumbnail Gårdsgames arrangementet på Nes i Kjose blei en formidabel suksess, og et storartet og trivelig arrangement. Foreløbig er det den fine og "fortellende"  bildeserien (125 bilder fra formiddagens del av lekene) til Pål Magne Bratteli du kan se her
thumbnail

Kl. 09.00, lørdag 20. Juni  starter "Kjose Challenge -gårdsgames" på Nes gård vis a vis jernbanestasjonen i den herlige bygda oppe i Farris!

Ønsker du å delta er det fortsatt mulig å melde seg på.

thumbnail Det "litt erfarne" Nanset bandet "Scandie" er i Kjose og øver for fullt nå. Det blir "nylanseringen" på Larvik torg 25. Juni.
thumbnail Her finner du de siste nyhetene fra Larvik Kommune.
thumbnail

 Overskriuften i denne artikkelen er det en trivelig og ordkjapp kar fra Kjose som kom med som en kommentar til forskjellene og mangfoldet fra Kjose til Oddane.

thumbnail

"Ronde van Berg" blei en suksess! Til neste år lover arrangøren lengre løype, større pengepremier og enda flere deltagere!

Ca 70 startende som gjorde unna 90 km på sykkel fordelt på 3 lange og 3 korte runder i "Berg løypa" lørdag 18. April. Det var menn elite og junior ryttere, som deltok i rittet som fikk en litt overraskende mann først over mål!

Du finner også lenke til Nanset sykkel sin gode og utfyllende  reportasje fra rittet i denne artikkelen.

thumbnail Brunlanes og Tjølling skogeierlag hadde årsmøte og valgte seg et nytt styre her om kvelden.
thumbnail

Dag Sjøblom har fyra og ryydda vei for de gamle på Vasvik. Dag er en mann som bryr seg og tar vare på sine sambygdinger, men i dag var han hjelpesløs. "Bli lys triikset" er det andre som kan!

Til sammen så er de få strømløse og godt voksne beboerene på Vasvik men enn 1000 år! 

Siste: Varaordføreren vår, Knut Anvik, blei oppringt tirsdag ettermiddag, han tok "et par telefoner". Da gikk det ikke lenge før Trond Johansen i Skagerak Nett sin driftsentral kunne melde at strømmen var tilbake kl 17.00.

Aller siste: Strømmen blir kobla bort på Vasvik igjen utpå natta en halvtimes tid. Da er det linjene over E 18 som skal repareres, men det vil kun bli et kortvarig strømbrudd iflg. Skagerak.

 

thumbnail "Værdamene" kan og veit mye om været og værtegnene for månedsvis framover!
thumbnail Melkeramper er kjekt å ha langs veiene. Nettsiden kjosestasjon.com melder om "full rampe" på Nes.
thumbnail Det ble solfest på Strand i Kjose i år også.                
      
 
thumbnail Barnas Turlag arrangerte "Måneskinnstur" til Eikedalen, onsdag kveld.
thumbnail Det er fire flotte trær som fikk lysa tennt i dag 1. støndag i Advent. Berg skolekorps var med og spillte julesanger ved  tre av Julegrantenningene.Tvedalen, Helgeroa og i Havna
thumbnail Juletreet i Stavern har det vært litt tvil om skulle komme på plass i år.
thumbnail

NSB vil gjøre noe på "nivået under" distiktets farligste vei , melder NRK Vestfold  i dag :

"-rassikring og vedlikehold av jernbanen mellom Larvik og Porsgrunn for 300 millioner kroner. Regiondirektør Johnny Brevik i Jernbaneverket mener det er umulig å utsette dette." 

Les også  "Her går det ikke å "føle" seg trygg engang" fra tidligere i høst inne i artikkelen

thumbnail "Kortreiste" dører og vinduer
thumbnail Kjell Omsland var en tur i postkassa si på sørveggen av melkerampa på Sauebakken lørdag ettermiddag. Da blei det en liten prat om om elva og tømmer
thumbnail På veien rett nedenfor Kjose Stasjon står ei gammal og litt "småsigen" melkerampe.
thumbnail

Det som gjør Kjose til Kjose er bommen på Saga sias det. Her innerst i Kjose er det slutt på asfalt og 100 meter grus før det er bom stopp.

 

thumbnail "De fleste trærne er nok blitt for store for allmuens stuer. men innimellom.."
thumbnail

Konfirmantane våres har vært på tur i helgen.

 

thumbnail Noen går seg til det, og noen trår seg til det. Birkebeinerrittet er på sykkel, ikke på ski og det arrangeres nå i helgen. Link til resultater og info finner du her.
thumbnail Resultatlistene foreligger etter  dagens suksessarrangement med 470 påmelldte. Bildene fra "folkefesten" kommer etter hvert utover kvelden..
thumbnail

Vi har  Bedehuset i Helgeroa, Bedehuset i Nevlunghavn, Berg Arbeidskirke, Brunlanes Frikirke, Berk Kirke, Berg Steinkirke, Tanum Kirke, Bedehuset på Halle, Tunheim, Stavern Frikirke, Stavern Kirke, Den Katolske kirka på Ra og Kjose kirke. Dessuten er det Bryggegudstjeneste innimellom.

Nå har Strandkapellet i Stavern  åpnet for sesongen.

 

thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail

"AVLATSHANDELEN" kan du lese om på Wikipedia, Martin Luther likte den dårlig.."Ulovelighetsgebyr" heter det i Larvik!

Følgende overskrift er hentet fra Planutvalgets saksfremstilling.."Avslag på søknad om tillatelse til ulovlig oppført hytte på Tangen i Kjose" . I klartekst betyr det "Her er det bygd først og søkt etterpå", igjen..

thumbnail For første, og forhåpentlig ikke siste, gang legges "Kunngjøringene fra Larvik kommune" ut her PåNeset.no Fra før så ligger det bla. direkte link til "Såmannen" her.. Det begynner å bli "litt av hvert" her "PåNeset" nå.
thumbnail

Tenk om det ihvertfall hadde blitt noen "små" folkemøter, og noen "argusøyne", hadde dukket opp på befaringene tirsdag 27. Mai..

 Utvalget for plansaker, og mangel på debatt og engasjement fra oss velgere, på deres befaringer rundt om i kommunen er det faktisk viktig å skrive om. Demokratiet og våre folkevalgte trenger meninger og innspill fra oss alle, hele tiden. Ikke bare fra "bladfyker eller helproffe byråkrater". Det er nå du eventuellt kan følge "din" politiker, eller som har støtte fra "ditt" part, til å  representere din stemme i praktisk politikk i Larvik kommune. Du valgte, nå leveres varene..

thumbnail Kjose 4H arrangerte loppemarked lørdag 26. April. Det er 9 km fra avkjøringa i Vassbotten, og helt nord til Omsland. Der finner du en "gjeng" med veloppdragen, fornuftig og hyggelig ungdom som har: Klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og ei god Helse! De åpner loppemarkedet sitt igjen over helgen.
thumbnail Det var vår reingjøring i Steinkirka på Berg i dag. Snart så skal Mai-bruden gå opp gulvet..
thumbnail En flytur fra Kjose til Stavern kan se sånn ut som det gjør i denne artikkelen
thumbnail Det gikk "varmt" i kameraet under flyturen med Erling fra "Holhjem Airport" til vi snudde over "Kjose Airport". Det blei 25 bilder i denne miniserien, som er tatt en morgenstund på ettervinteren her i år.
thumbnail En herlig og spilleglad gjeng byr på seg selv, Kjosebygdas interne underfundigheter samt  nyheter og begivenheter hentet fra hele Larvik. Poengene kommer som markjordbær på strå. De er mange, de er søte, de er friske og de er fargerike.Det har blitt arrangert revy i Kjose siden 2000.
thumbnail Å kalle steinbrudda for Galleri er vel kanskje å dra det litt langt, de fremstår i dagslys som stygge og skjemmende sår i naturen.Store steinblokker klare for eksport er målet for produksjonen i brudda, ikke det å drive Gallerivirksomhet langt oppe i marka vår.Vaiersagene har j
thumbnail De er ikke så blå som de ser ut til i planutvalget vårt, eller "de ny Sheriffane", det bare blei sånn med kaffekoppane! Det var et “par – tre” saker som angikk Brunlaneset I utvalget for plansaker I Larvik kommune i går .
thumbnail På oversia av "Sørlandske hovedvei", E 18 eller "i Vassbotn" startær wayen som går til Kjose, dette veit de fleste! At de er aktive og holder sammen i Kjosebygda veit også de fleste, men hva som er "på gang" nå er det ikke så
thumbnail Det er greit å kunne ta en burgermeny når en har vært på sjukehuset for”noen og hundrede” gang. Lina, Hilde og Svein Morten Sørensen tok seg en fortjent rast etter sykehusbesøket på Rikshospitalet i Oslo i går. Når tilfeldigvis fetter`n fra Gui kom in
thumbnail Kjose Idrettslag  på nett, Hjemmesiden med undersider finner du her, eller på siden "Linker" her PåNeset.no.   "Livet går sin vante gang i Kjøse" sias det, men kl. 14.00 (etter at toget har pase
thumbnail At sola snur, kan og har blitt feira på mangt et vis igjennom åra. I Kjose blei det  bada i dag på Strand. Det var bål og gløgg der også, men når sola nå har snudd blei fristelsen for stor . Farris lokka! Quindene på Strand i Kjose gikk til vann
thumbnail Det er spennende å prate med folk som har  tid, lyst, vilje og mulighet til å engasjere seg i litt spesielle ting. Astor Furseth fra Valldal på Sunnmøre er en slik mann, han er spesielt opptatt av ras i Norge, dessuten holder han oversikten over hvor mange mennesker som er bekreftet drept
thumbnail Per Manvik (FrP), ledet sitt første planutvalgsmøte som folkevalgt leder, med et borgerlig flertall i ryggen i Larvik kommune i dag. Det nye planutvalget består av : Leder Per Manvik, Nestleder Birgitte  Gulla Løken (H), Olaf  Holm (Krf), Steinar Nyland   (Ap) og

thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no i Oktober 2007Kirker og bedehus er det "et par av" her ute på Brunlanes, både ”statlige og private”. Statskirka har sine steder og Frikirkene har sine. Forskjellen for den som ikke veit og kan historien om hvorfor Fr
thumbnail Å huske på småfuglene om vintern er viktig! Nå er det valg, og jeg har litt dårlig samvittighet. Grunnen er at en klok, mennesklig, og engasjert listetopp i et parti her i kommunen sa til meg i sommer. " Roy, det er det samme å du skriver eller stemmer, men husk på de sist
thumbnail Det er lov å surre og røre litt når en driver med flåtær, det er litt av begge delær i denne artikkelen.                     Flåteregattaen i Stavern sist sommer var en suksess,
thumbnail Det har vært tenning av Julegranene i distriktet vårt i helgen, og dermed blei det "et par bilder igjen". I Stavern tennte de lysa på grana inne i Leiren i går ettermiddag, resten av de "sentrale" stedene her på Neset gjorde det i dag, søndag 2. Desember.