thumbnail

Den ene har skutt sin første og den andre har skutt over 150.

thumbnail

De tråkker til hver tirsdag på tandemsykkelen og det har de gjort i 8 år! Lars Thunberg er ledsager for synshemmede Svein Bergmann Andersen og 30. mai starter de i Granfondo Don Pedro i Larvik.

thumbnail

Båtpussen har sin sjarm, men det er trivelig på taket også.

thumbnail

Ukens leder til redaktør Marianne Henriksen i Vestfold Blad er vel verdt å lese. -Det viser intensiteten til ververen av unge nynazister. 

thumbnail

Lars Thunberg og Svein Andersen tråkker til med 4 pedaler og to hjul på en sykkel. 

thumbnail

Stabæk spillerne Silje Solberg og Stine Bredal Oftedal storspilte og presset "håndball-veteranene" fra Larvik HK i cupfinalen.

thumbnail

Det første trekket er gjort i årets hummerfiske langs Skagerak kysten. De sorte kardinalene er havnet i sanketeiene; -og der skal de ligge!

thumbnail

Stor stemning, gratis drivstoff, kebab til 1.- krone og det helt komplette kaos, ble direktesendt på Radio Metro!

thumbnail

-Jeg vet ikke om det var munken eller meg som ble mest overrasket.

thumbnail

og den lukter!

thumbnail

Det er ikke bare treskaller som bør være forsiktige og holde seg unna hakkespetten nå.

thumbnail

En dag langs kysten av Brunlanes går mot slutten.

thumbnail

Sevjen stiger i noen og enhver

thumbnail

-ikke missbruk den

thumbnail

To av Vestfolds aller fremste naturfotografer, Svein E. Børresen og Svenn Dvergastein, "gikk seg en tur" her om dagen.

thumbnail

-Ikke noe liv ennå, bortsett fra..

thumbnail

-innenfor pelsen.

thumbnail

er søndag 5. februar. Ta en "smugtitt" her.

thumbnail Innimellom regnbygene på Brunlanes.
thumbnail 2 karer med krefter og utholdenhet av det helt ypperste slaget på tandemsykkelen i Brunlanes. Nå står Vätternrundan i Sverige for tur!
thumbnail De to tidligere landslagstrenerne, Marit Breivik og Gunnar Pettersen, holder foredrag på Lillehammer og i Larvik i forbindelse med EM i håndball for kvinner i Desember.

thumbnail – Det blir veldig bra for Sverige å spille i Larvik, det er gull verdt for svenskene. Det mener Mia Hermansson Högdahl i dette intervjuet.

     

thumbnail Har du ikke fått "nabovarselen" i postkassa denne uka, kan du lese den her. 
thumbnail Det var positive og glade unger i Nesjarhallen her ytterst på Brunlanes torsdag ettermiddag.
thumbnail Børse og kniv pleier å holde på jakt. Noen har med øks på jakt-turen her i Brunlanes også.
thumbnail

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert store og velsmakende reker i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!


thumbnail Lars Thunberg fra Helgeroa har muskler så det holder og en utholdenhet som er kjent. Han har en kamerat som heter Svein Andersen som også har muskler og kondisjon, nå har de to begynt å snakke om å konkurere sammen. Tandem sykkel er ingen ny ting, men at Lars Thunberg har begynt &arin
thumbnail

Fotograf Rolf Støen fra Kongsbakkåsen i Tjølling og sportsjournalist Svein André Svendsen fra Sky, var på Olympiastadion i Berlin om ettermiddagen 23. August. Andreas Thorkildsen sitt verdensmesterkast med spydet på

89,59

meter, så de fra de så godt som fullsatte tribunene på Olympiastadion i Berlin.

 

thumbnail "Nordic Tenors" l e v e r e r på Hotell Wassilioff! Dette showet "sitter som et skudd", og konsertopplevelsen med de dyktige sangerne er dermed en av sommerens "høydare" i Stavern!
thumbnail Det skjedde mye fra Larvik til Havna St.Hans, mange 1000 mennesker var ut i den herlige sommerkvelden, både på sjø og land.
thumbnail

Svein André Svendsen fra Veldre er ansatt  i Larvik håndballklubb som informasjonsansvarlig med redaktøransvar for LHK sin nye avis "Kontra", "SAS" tiltrer stillingen 1. August og avisa vil bli gitt ut hver mnd. i håndballsesongen.

thumbnail Stavern Antikk har lansert ny 17. Mai sløyfe.
thumbnail Det våres og avisa inne på "brygga til Treschow" følger med "i gjørma". De behøver ikke å grave etter driten, den spruter!
thumbnail Stavern Antikk bugner av flotte og spennende antikviteter og rariteter nå.
thumbnail

Viltforvaltning i fokus-12 Mars kommer ekspertisen hit. Påmelding til møtet kan skje i telefon 41 62 60 66. Det er fri adgang, men arrangørene vil gjerne ha påmelding for å vite hvor mange som kommer på grunn av serveringen.

 

thumbnail NRK sin journalister Rune Jensen og Christina Førli Aas skriver også om Blåbakken17. i Nevlunghavn. Huseier Robert Rustad kommenterer til NRK i den artikkelen at " -anmeldelsen er basert på en misforståelse"! Les hele artikkelen på NRK sin side her
thumbnail De fikk det som de ville i Blåbakken 17 i Nevlunghavn!
thumbnail Endelig etter 10 år, sier Birgitte Gulla Løken (H).
thumbnail Melkeramper er kjekt å ha langs veiene. Nettsiden kjosestasjon.com melder om "full rampe" på Nes.
thumbnail Et enstemmig planutvalg gikk for å anmelde tiltakshaver og byggmester i Blåbakken 17 i Nevlunghavn.
thumbnail

Men, hva bruker du alle bildene til? Løsningen kan være her.

 

 

thumbnail Juletreet i Stavern har det vært litt tvil om skulle komme på plass i år.
thumbnail "Da jeg var noen år yngre" skriver bla. Naturfotograf Svein E . Børresen i denne flotte artikelen fra området der Halle elva "går over til" Bergselva. Stedet er rett ved siden av veien mot Gui fra Brunlanesveine ved Dolven,
thumbnail Sommertid er det liv og røre ved Torpevannet, men i dag er området stille og forlatt.
thumbnail På enkelte steder her i distriktet står det oppført slike anretninger som den på bildet.
thumbnail Det blei 2 GULL medaljer til Helgeroa Spekevare, som nå er Norgesmesterbedrift på Spekemat. Kåringen skjedde  i Oslo torsdag 6. November. (-og det blei en sølvmedalje til Bjerke Spekemat)
thumbnail

På Løvall, ytterst mot Tvistein er det et Geologisk mesterverk.

thumbnail Fotograf Svein. E Børresen ser det ikke alle andre ser, og skriver det mange tenker men ingen får sagt.. Han har gjort et blinkskudd igjen
thumbnail Svein Åge Gusland på Gusland er et godt menneske som bryr seg om både folk og fe!
thumbnail Det er midt i Oktober..
thumbnail For å nyte må man yte.
thumbnail Elias Tordenskiold blei både døpt, sjøsatt og fikk jomfruturen sin torsdag 18. September i Stavern.
thumbnail Bryllup og vigsler er fine og høytidsstemte, men lørdagens  vigsel som blei ledet av vigselmann Jan-Egil Fjeld i Humanetiske Forbund var en spesielt flott og unik opplevelse i Stavern. Inne i denne artikkelen finner du også forklaringen på hvorfor det heter Bryllup!
thumbnail Rallyforberdelsene går for fullt nå, lørdag 6. September er det ikke lenge til..
thumbnail Herlige sommerdager (med litt fukt innimellom), forrige og denne uke i Stavern, har blitt benyttet av mange barn til å lære sjø- og sjøkultur i regi av Redningsselskapet.
thumbnail Drikkevannledningen har vær stengt noen timer på Esti i dag. Mellom Guslandsvingen og Holhjem har vannet vært stengt for at "innsats styrken" fra Kommunalteknikk skulle få gjort jobben sin. De hadde "gått i ett" siden 05.00 på morran i dag til nå i kveldinga søndag 3. August.
thumbnail Det blir mini, mini, nini Dyrsku i smilehullet Stavern. 3 Onsdager nå i Juli mnd. 9., 16., og 23. Juli vil det være Markedsdager i Stavern. Det er Næringsdrivendes forening og “Glade dager”, som jublende supportere , som står som arrangører.
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 

Plutselig sto det bare der, rådyret. Det kom stille ut fra skogen uten en lyd. Selv satt jeg et stykke lenger ned i kanten av uthogsten.

 

thumbnail Han er mektig stolt der han går i plenkanten, fasanhanen. I grøfta foran ham går årsaken til hele stoltheten, nemlig to vakre høner.
thumbnail Naturfotograf Svein E.Børresen fra Stavern har vært en liten tur rett ved der han bor. Det blei det dette bildet og denne lille historia utav.
thumbnail

Naturfotograf Svein E. Børresen fikk en Rådyrbukk på "skuddhold" ei "morra beite", rett før helgen nå her på Neset. Sånnt blir det både tekst og bilde av.

thumbnail Naturfotografen Svein E. Børresen tar flotte bilder på sine turer, historiene han "fletter" rundt bildene er også av meget høy kvalitet..
thumbnail "Den bygda finner du sånn ca. Vest for Farrisvannet, Nord for E 18 og Øst for Oklungen". Klikk her og les mere i bloggen til "Smartsoe".
thumbnail Det hender at selv naturfotografer slipper billig unna. At vi noen ganger slipper å bære oss svette på tungt kamerautstyr over stokk og stein. Tenk bare å sitte på verandaen å fotografere rådyr? Tekoppen er selvfølgelig plassert på bordet ved siden av.
thumbnail Når vi går tur er det gjerne på oppgåtte stier og tråkk. Her er det lettvint å ta seg fram, vi slipper ulendt terreng. Men det er nettopp i litt mer ulendt terreng vi kan oppleve litt mer enn på stiene. Jeg mener ikke vi skal lage en ekspedisjon av turen, bare hoppe ut av stien
thumbnail "Blir`n grønn eller blirn" grønn`, er sikkert tema om snaue to måneder når det gjelder Bøkeskogen i byen vår. Den nye lastebilen på Berven blei det i hvertfall fagre på. Uten at det har noe sammenheng med lastebilen, kan det nok gå noen uker til før sevja stiger, og lauvet spretter i Bjørka bak på bildet.
thumbnail Rally Larvik sin etappe her i Brunlanes er blitt til en folkefest for oss som bor langs løypa. Grendene i hjertet av Brunlanes har vært pynta og ”stæsja” når publikum og biler har ankommet på Rallydagen.   Sissel og Svein Helge Eikenes på Haga har arrangert ”
thumbnail

 At veiene blir til "grønne tunneler" er ingen "bombe". 

thumbnail

De trener på å kjøre med vogn og hest i Skrautvål. (Videointervju i bunn av artikkelen)

thumbnail

Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk er en landsomfattende partinøytral organisasjon med over ni tusen medlemmer.

thumbnail

Husdyr eller rovdyr? Aksjonen er en synliggjøring på at det er stor misnøye med dagens rovdyrforvaltning.

thumbnail

"Varm øvelse".

thumbnail

- Dette var veldig overraskende og gledelig, jeg ble skikkelig tatt på senga. 

thumbnail

Den ene har skutt sin første og den andre har skutt over 150.

thumbnail

Dagens bobil er en Land Rover fra Horten på Furulund kro i Stokke. (Tekst og video i artikkelen)

thumbnail

Suksessbedriften "Valdres Trebehandling" skifter navn til "VYRK" – spesialtreverk fra Valdres

thumbnail

De langstrakte trelemmene sikrer tørre sko og godt humør på blautmyrene.

 

thumbnail

De tråkker til hver tirsdag på tandemsykkelen og det har de gjort i 8 år! Lars Thunberg er ledsager for synshemmede Svein Bergmann Andersen og 30. mai starter de i Granfondo Don Pedro i Larvik.

thumbnail

Kursdeltakerne har i løpet av 8 kvelder gjennomgått det meste av det som kreves for å kunne bli førstegangsjeger

thumbnail

Båtpussen har sin sjarm, men det er trivelig på taket også.

thumbnail

 Svein Johansen har blåst i "høddn" siden jula -44!

thumbnail

 Langsveien.no lua er spenstig og fargerik og er i salg på bestilling.

thumbnail

Det rigges til for en ny folkefest 11. mars

thumbnail

"Norsk natur er herlig -uten ulv" er slagordet til FNR.

thumbnail

Arne og Svein Ekvall er gode til å lese værtegn og å få arbeidet unna

thumbnail

Mye folk i Stavern 29. november.

thumbnail

 Den gule laven, sammen med den røde himmelen i blåtimen

thumbnail

Gløm månelandingen på Mongstad eller OL i Oslo. I Alvdal får de det til! Høyt over gran og furu og med kurs mot månen!

thumbnail

-Det er lett å tenke at kols ikke rammer en selv, eller at hosten som aldri gir seg bare er en forkjølelse som sitter skikkelig i..

thumbnail

Peer Gynt er en fantasifigurer og oppdiktet av salige Henrik Ibsen. Jo Gjende og historia om han, som er dramatisert av Ole Kristian Ødegård i Heidal, er ekte saker!

 

thumbnail

 De kaller den verdens største stol, men vet ikke om det stemmer 

thumbnail

Det var varaordfører Grete Bækken Mollan som ønsket turmarsjfolket velkommen til Steinkjer og Norgeslekene 2014

thumbnail

Turistene strømmmer i tusenvis til nytt bygg på Nasjonal Turistvei!

thumbnail

Foreningen Gloppesenteret besøkte Gurvika for omvisning og sosialt samvær 5. juni.

thumbnail

Skikkelig bygdemoro i Valdres!

thumbnail

Han har vokst opp i "norges største steinrøys" og har vært både sjømann, lastebil- og buss-sjåfør. Nå er ildsjelen fra Larvik dugnadsmann på KNM Alta, som er et herlig lite stykke norsk marine-historie.

thumbnail

Det ar vært en "rocka" vinteravslutning på Natrudstilen på Sjusjøen. Det var mye moro der og det gikk i "100" i Nordisk stil med både Lars Berger, Ole Einar Bjørndalen og 126 andre deltagere.

thumbnail

15 ulv øst for Oslo. Mye gaupe i vår region.

thumbnail

Stortingspresident Olemic Thommessen formidla ordførerynskjet!

thumbnail

Hoppdelen blei arrangert i Midstubakken i Oslo. Langrennet går på Beitostølen under sesongåpningen der.

thumbnail

En reiseskildringen med tre engelskmenn som "exploret" Norge. Plassen de var på er fortsatt intakt.

thumbnail

Om det er på Bygdin, Gjende eller Skagerakk går for det samme. Der det er vann er det kajakker og -padlere nå på ettersommeren.

thumbnail

Det har vært en liten folkefest, rett nord for Valdres og Beitostølen, i himmel- og Nasjonalparkriket i Vågå kommune sin del av den herlige Jotunheimen!

thumbnail

Naturfotograf Svein E. Børresen hadde en fin tur her om dagen. Akkurat i grenseområdet mellom Telemark, Buskerud og Vestfold er det bilvei inn i flotte og fredelige naturområder med fenomenale fiske- og rasteplasser.

thumbnail

Lars Thunberg og Svein Andersen tråkker til med 4 pedaler og to hjul på en sykkel. 

thumbnail

-Med informasjon om KOLS, hjertesykdommer, fysisk aktivitet og om LHL’s strategi for å bekjempe tuberkulose.

thumbnail

Tønsbergmessen hadde besøk av STAUT 20. mai.

thumbnail

Moro på brygga og i vannet i Nevlunghavn

thumbnail

De har det gruelig trivelig og det er bestandig plass til en til rundt bordet.

 
thumbnail

 Noen steder er både vei og hverdag litt spenstigere, lysere og finere, som for eksempel i Drammen.

thumbnail

Her er fotograf Svein André Svendsen sine 28 fotografier fra håndballkampen mellom Larvik HK og Stabæk 30. januar 2013

thumbnail

Stabæk spillerne Silje Solberg og Stine Bredal Oftedal storspilte og presset "håndball-veteranene" fra Larvik HK i cupfinalen.

thumbnail

-For noen år siden minte Stortingspresident Dag Terje Andersen meg på at det som politiker er viktigere med gjennomslag for sine saker enn oppslag i avisa. 

thumbnail

Linn Jørum Sulland gjør en enorm jobb på Norges landslag under håndball EM i Serbia

thumbnail

-Frivillighet og dugnadsinnsats er veldig, veldig viktigt, forteller bla. Odd-Bjørn Hjelmeseth.

thumbnail

Det er mye rart som henges opp og selges på veggene i "kunstnerbyen" Stavern. Naturfotograf Svein E. Børresen selger skikkelige bilder  på spennende og holdbare bakgrunner.

thumbnail

Det første trekket er gjort i årets hummerfiske langs Skagerak kysten. De sorte kardinalene er havnet i sanketeiene; -og der skal de ligge!

thumbnail

Heldigvis er det noen steder det legges tilrette for vakre kjøreturer. Fredag 21. september åpner veidirektør Terje Moe Gustavsen enda en slik fenomenal veistrekning

thumbnail

Stor stemning, gratis drivstoff, kebab til 1.- krone og det helt komplette kaos, ble direktesendt på Radio Metro!

thumbnail

Vi må ikke glømme at 6 milioner jøder ble utryddet. 

 

thumbnail

5. september kl. 17.00 blir det en minnemarkering på Torget i Larvik i forbindelse med at 9 snublesteiner blir lagt ned til minne om medlemmer av den jødiske familien Sachnowitz.

Faren, 5 sønner og 3 døtre ble sendt i konsentrasjonsleire. Alle døde, bortsett fra Herman Sachnowitz.

thumbnail

-Han var senest i krig med den iberiske innvandreren lørdag.

thumbnail

 Lars Thunberg fra Helgeroa driver et av landets største firmaer innen støping av betonggulv

thumbnail

Her er tekst, foto og fotoserie, pluss video med intervjuer fra det populære arrangementet

thumbnail

Det er gratis parkering, helt ute på bryggekanten i Nevlunghavn, om natta.

thumbnail

Merete Snørsvald Hem på Vassbotn Grillene eller ordfører Rune Høiseth, kan være de to første du møter. logo Vassbotn grillene Kjolse LArvik Vestfold Langsveien Foto Roy Myrland

thumbnail

-Paletten er Vår Herres.

thumbnail

Odd Ivar Grøn fra Larvik har en av de tyngste jobbene i 22/7-rettsaken.  

thumbnail

-Jeg vet ikke om det var munken eller meg som ble mest overrasket.

thumbnail

og den lukter!

thumbnail

Det blir ferie på Donavall i Brunlanes for nyhetssjef Kristin Viker Aanesen i Norsk Telegrambyrå.

thumbnail

Ja, den er nok det, løvsangeren.

thumbnail

Det er ikke bare treskaller som bør være forsiktige og holde seg unna hakkespetten nå.

thumbnail

Kjoserevyen er en frittstående revygruppe i den lille bygda på vestbredden av Farris i Larvik kommune. 

thumbnail

En dag langs kysten av Brunlanes går mot slutten.

thumbnail

Kjoserevyen har premiere med "Bær til besvær - en fiskefarse i 2 akter". De spiller tre forestillinger. 17., 23. og 24 mars er spilledagene. BESTILL BILLETTER NÅ! Nittiåtte-førtito-syttini-tjueåtte er nummeret du ringer, om du ikke satser på å kjøpe billetter i døra.

thumbnail

Sevjen stiger i noen og enhver

thumbnail

-ikke missbruk den

thumbnail

To av Vestfolds aller fremste naturfotografer, Svein E. Børresen og Svenn Dvergastein, "gikk seg en tur" her om dagen.

thumbnail

Vi er over halveis i februar og det er "lov" å tenke på våren, ihvertfall lengst sør i Vestfold og i Stavern`s traktene.

thumbnail

-Ikke noe liv ennå, bortsett fra..

thumbnail

-innenfor pelsen.

thumbnail

Larvik sin ordfører er en godt likt, rettskaffen og dyktig kar. Redaktør Marianne Henriksen og fotograf Svein André Svendsen i Vestfold blad, har laget dette portrettet 

thumbnail

er søndag 5. februar. Ta en "smugtitt" her.

thumbnail

De var "fulle" av Red Bull og «hissige på grøten». "Team HAFA" kjørte skikkelig fort med Volvo`n på Elverum 28. januar. Og de lyktes innimellom grantrær og ulvetråkk!

 

 

thumbnail

Lars Schmidt er eneste lokale sjåfør fra "lille Berlin", men både Anders Kjær, Harald Faugstad og Kristin Brekke fra NMK Larvik skal være kartlesere under Rally Elverum!

thumbnail Teknologibedriften FMC Kongsberg Subsea tar universell utforming på alvor og fikk MS – prisen for 2011.
thumbnail De fleste trives innendørs med mat i skapet og fyr i ovnen når det drar seg mot høst og vinter. Det er ikke tilfelle for disse tre "skau-freakene", med langskafta steikepanner i de dype Kjoseskogene.
thumbnail Innimellom regnbygene på Brunlanes.
thumbnail 578 deltagere fullførte Brunlanesløpet 2011 og det er nye rekord! I Nevlunghavn var det Ole Roar Aske, som "rydda vei" for Thomas Alsgaard fra Team United Bakeries ved "Stolpane"! Resultatliste her.
thumbnail Mølen og Raet, Olav den Digre og Svein Jarl, pluss askeskyer og "kvaksalveri" var noen av temaene som blei nevnt. Stedet var Mølen på Brunlanes lengst sør i Vestfold under Gea Norvegica Geopark sitt arrangement i geoparkukaGea Norvegica Geopark Brunlanes LArvik
thumbnail

Noen ganger hadde det vært flott å kunne kjenne dufter via internett.

thumbnail 2 karer med krefter og utholdenhet av det helt ypperste slaget på tandemsykkelen i Brunlanes. Nå står Vätternrundan i Sverige for tur!
thumbnail

Det blei en kjempesuksees med Quiz i Kjose! Først på Quiz-kvelden var det litt "ordentlig og konsentrert" rundt bordene. Men så etter hvert, som "red-bullane" forsvant og gardinene havnet i ribbeveggen, blei det ei uforglemmelig trivelig og minneverdig vår-natt i Kjosebygda igjen!

thumbnail

Ny nettside, for hele landet (Larvik inkludert), fra Ridderrennet for de som ønsker å være treningskompis eller trenger en ledsager.

thumbnail

Det var her på Brunlanes Olav den Helliges kristning av Norge begynte, med Norgeshistoriens støste sjøslag, 25. mars 1016!

thumbnail -møttes i Nesjarhallen for seriekamp 2. mars.
thumbnail

Det ligger også lenke til 173 bilder fra "vinterens eventyr" i Kjose, med innsats, idrettsglede, fellesskap og masse bygdemoro, i  denne artikkelen.

thumbnail

Det er under 2 uker igjen til Julaften og ca. 900 unger lever under fattigdomsgrensen her i Brunlanes og resten av Larvik kommune..

thumbnail

og, det er allerede solgt 3000 billetter til EM kampene her i by`n!

thumbnail PåNeset.no og fotograf Svein André Svendsen fulgte TV 2 og "Camp senkveld" deltagerne på Gunnars verksted. De gikk, klatret og krabbet gjennom den for anledningen "strømførende" hinderløypa til Gunnar Berven, ved Bergselva her på Brunlanes!
thumbnail De to tidligere landslagstrenerne, Marit Breivik og Gunnar Pettersen, holder foredrag på Lillehammer og i Larvik i forbindelse med EM i håndball for kvinner i Desember.

thumbnail – Det blir veldig bra for Sverige å spille i Larvik, det er gull verdt for svenskene. Det mener Mia Hermansson Högdahl i dette intervjuet.

     

thumbnail                                                                                     
thumbnail                                                                  
thumbnail

Søndag 12. og tirsdag 14. September i Hedrum kirke, pluss søndag 19.

thumbnail

Det var en flott, verdig og ikke minst helt ny opplevelse her i Brunlanes 24. Mars -10. Pilegrimsstaven fra Stiklestad som skal til Santiago de Compostela i Spania, var utom her en tur.

 

thumbnail

Spar på Farriseidet er en trivelig og godt besøkt dagligvarebutikk. Hver dag fram mot Jul, vil det bli et bilde og et par ord om "siste nytt" fra den tradisjonsrike og velfylte kolonialen, her på nettsiden PåNeset.no.

 Du kan også klikke på SPAR logoen i høyre stolpe her på siden.

 

thumbnail Raskest med langrennski på beina av verdenseliten i kombinert under helgens verdenscup arrangement på Lillehammer og Sjusjøen, var Mikko Kosklien fra Søre Ål.
thumbnail Det blei en uforglemmelig flott, god, underholdende og nær kveld, på et fullsatt Eikvang for de ca. 150 frammøtte lørdag.
thumbnail "Mat for "Mannfolk" hadde "Djevelegg" og Bacalao på menyen i Nevlunghavn fredag kveld. Sjef på kjøkkenet var mesterkokken Trond Moi. Det blei tidenes suksesskveld for "Mat for Mannfolk" konseptet, med en megde trivelig mannfolk, storartet stemning, godt fellesskap, pluss nok og god mat!
thumbnail Det var positive og glade unger i Nesjarhallen her ytterst på Brunlanes torsdag ettermiddag.
thumbnail Børse og kniv pleier å holde på jakt. Noen har med øks på jakt-turen her i Brunlanes også.
thumbnail

Alle barn under 16 år får GRATIS inngang!

I Arena Larvik har du i all begeistring alltid lov til å heie, klappe og lage så mye trivelig leven du bare måtte ønske!

Og, det går buss kampdagen til Larvik Arena fra Nevlunghavn. 

thumbnail

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert store og velsmakende reker i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!


thumbnail Lars Thunberg fra Helgeroa har muskler så det holder og en utholdenhet som er kjent. Han har en kamerat som heter Svein Andersen som også har muskler og kondisjon, nå har de to begynt å snakke om å konkurere sammen. Tandem sykkel er ingen ny ting, men at Lars Thunberg har begynt &arin
thumbnail

Fotograf Rolf Støen fra Kongsbakkåsen i Tjølling og sportsjournalist Svein André Svendsen fra Sky, var på Olympiastadion i Berlin om ettermiddagen 23. August. Andreas Thorkildsen sitt verdensmesterkast med spydet på

89,59

meter, så de fra de så godt som fullsatte tribunene på Olympiastadion i Berlin.

 

thumbnail Rune Jensen fra NRK "laga radio" ved Nye Marinaen i Helgeroa onsdag 12. August. I Nevlunghavn mener oppsynsmann Eddy Andersen: "-mye sjøfugl ser ut til å ha skjønt at det er noe galt, og tatt midlertidig tilhold andre steder". I fiskedisken på Brygga i Havna er det nå mye god og FERSK sjømat!
thumbnail "Dagens helt", litt fra Gurvika og Mølen, pluss "et par andre" særdeles engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09
thumbnail

Hør og se skadestedsleder Svein Johnsen informere om  hvordan "ståa" er 2. August kl. 18.00. Har du tid, lyst og mulighet til å delta i opprenskningen etter oljekatastrofen er det opprettet "registreringssted" for frivillige nå. Du ringer da tlf.

926 90 078.

 

thumbnail "Nordic Tenors" l e v e r e r på Hotell Wassilioff! Dette showet "sitter som et skudd", og konsertopplevelsen med de dyktige sangerne er dermed en av sommerens "høydare" i Stavern!
thumbnail

Brunlanesløpet 2009 er i mål. Det blei rekord-deltagelse og prikkfritt gjennomført arrangement. Resultatlista pluss mange hundre bilder fra løpet finner du lenker til her.

GRATULERER MED INNSATSEN ALLE SAMMEN!

 

 

thumbnail Litt gråvær gjør ikke noe negativt for gleden og lykka her i sommerparadiset.
thumbnail

Husk å ta en tur innom loppemarkedet på Holhjemskolen nå til lørdag 27. Det bugner av flotte og brukelige ting der.

Dessuten "ryktes" det at det kan muligens bli "Engleskole" i de gamle skolelokalene utover høsten, kjortelene er nemlig allerede på plass, og flystripe til å ta av fra er det rett over veien der!

thumbnail Det skjedde mye fra Larvik til Havna St.Hans, mange 1000 mennesker var ut i den herlige sommerkvelden, både på sjø og land.
thumbnail
Siste treningskamp før beach-EM i håndball på Sanden er unnagjort.
thumbnail Det beste og flottaste av samhold, glede, engasjement og moro blei framvist på Nes i Kjose lørdag 20. Juni -09. "Farmer challenge -gardsgames" arrangementet blei en dundrende suksess fra tidlig morgen til langt utpå den seine midtsommer kvelden.
thumbnail

Svein André Svendsen fra Veldre er ansatt  i Larvik håndballklubb som informasjonsansvarlig med redaktøransvar for LHK sin nye avis "Kontra", "SAS" tiltrer stillingen 1. August og avisa vil bli gitt ut hver mnd. i håndballsesongen.

thumbnail Vel gjennomført dugnad langs og på bryggene i Helgeroa.
thumbnail Stavern Antikk har lansert ny 17. Mai sløyfe.
thumbnail Stavern Antikk bugner av flotte og spennende antikviteter og rariteter nå.
thumbnail

Viltforvaltning i fokus-12 Mars kommer ekspertisen hit. Påmelding til møtet kan skje i telefon 41 62 60 66. Det er fri adgang, men arrangørene vil gjerne ha påmelding for å vite hvor mange som kommer på grunn av serveringen.

 

thumbnail De fikk det som de ville i Blåbakken 17 i Nevlunghavn!
thumbnail Endelig etter 10 år, sier Birgitte Gulla Løken (H).
thumbnail

«Dere har ikke greie på hva dere snakkær om»!

thumbnail "En buss full av magi" handler ikke om TV program eller "alternativ behandling". 19. Januar 2009 kommer "magien" tilbake her på Neset
thumbnail Et enstemmig planutvalg gikk for å anmelde tiltakshaver og byggmester i Blåbakken 17 i Nevlunghavn.
thumbnail

Men, hva bruker du alle bildene til? Løsningen kan være her.

 

 

thumbnail Det er fire flotte trær som fikk lysa tennt i dag 1. støndag i Advent. Berg skolekorps var med og spillte julesanger ved  tre av Julegrantenningene.Tvedalen, Helgeroa og i Havna
thumbnail Juletreet i Stavern har det vært litt tvil om skulle komme på plass i år.
thumbnail "Da jeg var noen år yngre" skriver bla. Naturfotograf Svein E . Børresen i denne flotte artikelen fra området der Halle elva "går over til" Bergselva. Stedet er rett ved siden av veien mot Gui fra Brunlanesveine ved Dolven,
thumbnail Sommertid er det liv og røre ved Torpevannet, men i dag er området stille og forlatt.
thumbnail På enkelte steder her i distriktet står det oppført slike anretninger som den på bildet.
thumbnail

LHK møtte Podravka fra Kroatia i Bergslihallen søndag kveld. Det endte med en "helt avgjørende hjemmeseier" skriver LHK på sin hjemmeside om kampen som gikk foran 1.118  tilskuere

 

thumbnail Det blei 2 GULL medaljer til Helgeroa Spekevare, som nå er Norgesmesterbedrift på Spekemat. Kåringen skjedde  i Oslo torsdag 6. November. (-og det blei en sølvmedalje til Bjerke Spekemat)
thumbnail

På Løvall, ytterst mot Tvistein er det et Geologisk mesterverk.

thumbnail Fotograf Svein. E Børresen ser det ikke alle andre ser, og skriver det mange tenker men ingen får sagt.. Han har gjort et blinkskudd igjen
thumbnail Det blå havet står alltid i fin kontrast til svaberget.
thumbnail

-Gunnar spør meg etterpå om jeg tror det er siste gangen han møter kongen....

Oversåtende linje er hentet fra Journalist Yngve Rakke sin fotoreportasje fra Urpremieren og sermonien i Oslo torsdag. Gunnar Knudsen og Ingvald Wahl fikk sin så inderlig fortjente oppmerksomhet av Majesteten og andre prominente enda en gang. Vi får ikke takket disse Krigsseilerene nok, og vi er de alle evig takknemmelige og uforbeholdent ydmyke for deres innsats.

thumbnail Svein Åge Gusland på Gusland er et godt menneske som bryr seg om både folk og fe!
thumbnail Det er midt i Oktober..
thumbnail For å nyte må man yte.
thumbnail

Det var godt besøkt Folkemøtet på Hotell Wassilioff torsdag kveld, Stavern havn var tema..

 

thumbnail Elias Tordenskiold blei både døpt, sjøsatt og fikk jomfruturen sin torsdag 18. September i Stavern.
thumbnail Bryllup og vigsler er fine og høytidsstemte, men lørdagens  vigsel som blei ledet av vigselmann Jan-Egil Fjeld i Humanetiske Forbund var en spesielt flott og unik opplevelse i Stavern. Inne i denne artikkelen finner du også forklaringen på hvorfor det heter Bryllup!
thumbnail

89 bilder fra Gui på etappe SS 4.

 

thumbnail Det jobbes dugnad hver kveld nå i Rallyløypa. Fredag 5. kan Rallydeltagerene kjøre rundt løypa. De kjører da "sakte og rolig" for å skrive noter (vei- og kjørebeskrivelse) og bli kjent i løypene.kryss
thumbnail

Rallyfredagen består bla i  at "notetegningen" og prøvelkjøringen av etappene står på programmet. Innrykket i Leiren i Stvern har også gått sin gang. Dugnadsfolket gjør dessuten unna de siste forberedelsenen, og et par av de fastboende har "prøveflagga" og satt opp partyteltet til morgendagens hendelse. Her følger "noen og førti"  hulter i bulter bilder fra fredag 5. September -08 her på Neset.

thumbnail Rallyforberdelsene går for fullt nå, lørdag 6. September er det ikke lenge til..
thumbnail Herlige sommerdager (med litt fukt innimellom), forrige og denne uke i Stavern, har blitt benyttet av mange barn til å lære sjø- og sjøkultur i regi av Redningsselskapet.
thumbnail Drikkevannledningen har vær stengt noen timer på Esti i dag. Mellom Guslandsvingen og Holhjem har vannet vært stengt for at "innsats styrken" fra Kommunalteknikk skulle få gjort jobben sin. De hadde "gått i ett" siden 05.00 på morran i dag til nå i kveldinga søndag 3. August.
thumbnail

Forrige helg var det Bjørn Bergene som holdt foredrag på Halle Mølle. Det var også andre som bidrog med tidssriktige aktiviteter. Mat og husflid med røtter i vikingperioden her på Neset var også mulig å se og smake.

thumbnail Resultatlistene foreligger etter  dagens suksessarrangement med 470 påmelldte. Bildene fra "folkefesten" kommer etter hvert utover kvelden..
thumbnail Det blir mini, mini, nini Dyrsku i smilehullet Stavern. 3 Onsdager nå i Juli mnd. 9., 16., og 23. Juli vil det være Markedsdager i Stavern. Det er Næringsdrivendes forening og “Glade dager”, som jublende supportere , som står som arrangører.
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail Det er Korpskonserter, ME - treff, godkjenning av bebyggelsebplanen for Støperistranda, Pluss salget av Festiviteten og Munken  og en anbudskonkuranse i denne kunngjøringen
thumbnail

Nå er det igang, Festiviteten og Munken skal selges! MEN, og det er det som vanlig et par av... Det er noen betingelser i kunngjøringen du kan lese her PåNeset.no

thumbnail Blomster er røde, fioler er blå..--denne her  lukter kattepiss!
thumbnail

Barnetogene og formiddagens arrangementer blei en kald fornøyelse for mange. Innsats, glede og humør var det i massevis "rundt forbi"!

 

(Denne saken inneholder m a n g e bilder, og kan ta litt tid å "laste")

 

Plutselig sto det bare der, rådyret. Det kom stille ut fra skogen uten en lyd. Selv satt jeg et stykke lenger ned i kanten av uthogsten.

 

thumbnail Det er stadig noe nytt å lære om en vil her i livet. Hos Baker`n i Havna er det rett som det er "ei lita skolestue" .
thumbnail Han er mektig stolt der han går i plenkanten, fasanhanen. I grøfta foran ham går årsaken til hele stoltheten, nemlig to vakre høner.
thumbnail Naturfotograf Svein E.Børresen fra Stavern har vært en liten tur rett ved der han bor. Det blei det dette bildet og denne lille historia utav.
thumbnail

Naturfotograf Svein E. Børresen fikk en Rådyrbukk på "skuddhold" ei "morra beite", rett før helgen nå her på Neset. Sånnt blir det både tekst og bilde av.

thumbnail Naturfotografen Svein E. Børresen tar flotte bilder på sine turer, historiene han "fletter" rundt bildene er også av meget høy kvalitet..
thumbnail Arve Uglehus har ikke så mange traktorane, men de er ganske så nye og "gruelig svære" de to han har. Så mye krefter er det i "By traktoren med gule hjul" at den med letthet drar steinpelleren over jordene på Nalum i ettermiddag, sjøl om det går forferdelig sakte når belte er så fullt med stein som på bildet over.
thumbnail "Den bygda finner du sånn ca. Vest for Farrisvannet, Nord for E 18 og Øst for Oklungen". Klikk her og les mere i bloggen til "Smartsoe".
thumbnail Det hender at selv naturfotografer slipper billig unna. At vi noen ganger slipper å bære oss svette på tungt kamerautstyr over stokk og stein. Tenk bare å sitte på verandaen å fotografere rådyr? Tekoppen er selvfølgelig plassert på bordet ved siden av.
thumbnail En herlig og spilleglad gjeng byr på seg selv, Kjosebygdas interne underfundigheter samt  nyheter og begivenheter hentet fra hele Larvik. Poengene kommer som markjordbær på strå. De er mange, de er søte, de er friske og de er fargerike.Det har blitt arrangert revy i Kjose siden 2000.
thumbnail Når vi går tur er det gjerne på oppgåtte stier og tråkk. Her er det lettvint å ta seg fram, vi slipper ulendt terreng. Men det er nettopp i litt mer ulendt terreng vi kan oppleve litt mer enn på stiene. Jeg mener ikke vi skal lage en ekspedisjon av turen, bare hoppe ut av stien
thumbnail Endelig har beveren våknet etter at isen har ligget tykk på mange skogsvann. Her på Austeinlangvatn forsvant isen langs bredden under mildværet, men i dag lå et tynt lag og hindret beveren i å komme opp. Likevel har den fått seg noen gode måltider på bark. Den har o
thumbnail "Blir`n grønn eller blirn" grønn`, er sikkert tema om snaue to måneder når det gjelder Bøkeskogen i byen vår. Den nye lastebilen på Berven blei det i hvertfall fagre på. Uten at det har noe sammenheng med lastebilen, kan det nok gå noen uker til før sevja stiger, og lauvet spretter i Bjørka bak på bildet.
thumbnail Fetteren min, Sverre Martin, bor på Nanset og har skrevet her PåNeset før. (se her). Han har vært på ekskursjon hit ut på Neset i helgen, lengst sør i Larvik kommune, og det gjorde inntrykk på Hedrum mannen! De
thumbnail Etter flere år med tilbakegang ser det nå ut til at toppmeisen endelig er på vei tilbake. Ofte møter jeg toppmeiser på turene i Stavern og Brunlanes. Toppmeisen kan virke litt overlegen der den spretter rundt i bartrærne med hodetoppen til værs. Og den er vanskelig å ta
thumbnail På oversia av "Sørlandske hovedvei", E 18 eller "i Vassbotn" startær wayen som går til Kjose, dette veit de fleste! At de er aktive og holder sammen i Kjosebygda veit også de fleste, men hva som er "på gang" nå er det ikke så
thumbnail Det er treffsikre folk som holder til på Haugene ved Haugene åsenes ”vestre fot”. Innkjøringen er fra Foldvikveien rett før Nestun, ved Trelasthandler Pettersen, følger du veien litt "høyrevenstreogrettfram" så kommer du til Larvik sportsskytteres anl
thumbnail Det er greit å kunne ta en burgermeny når en har vært på sjukehuset for”noen og hundrede” gang. Lina, Hilde og Svein Morten Sørensen tok seg en fortjent rast etter sykehusbesøket på Rikshospitalet i Oslo i går. Når tilfeldigvis fetter`n fra Gui kom in
thumbnail Det er fint med høstdager som er som i dag. Ikke vind, og en sol som har drysset sine ”varme” stråler over oss. Området og distriktet har liksom fått "roen" etter sommerens glade dager. Badegjester og andre tilreisende er det ikke så mye av lenger på denn
thumbnail Norges Jeger og fiskeforbund arrangerer ”opplæringsjakt kurs”  på storvilt i Orkdal denne helgen. Fra Brunlanes  er det Trine Ødelund som skal delta, hun har avlagt jeger og storvilt prøver allerede.  Eier og hund ”fyrær ”hverandre opp i det de
thumbnail Alt lå til rette for å kunne skille fra ei tomt, og bygge enebolig på Løvall. Til og med vann og kloakk tilknytning til Lillevik renseanlegg var i orden. Det er bare et par ting..Dagens kommuneplan åpner ikke for spredt boligbygging, og Statens Vegvesen har sine meninger.  I dag kom
thumbnail Familien Eikenes på Haga får Rally løypa inn i tunet lørdag, for å komme dit må bilene passere to trær i innkjøringen. Svein Helge fikk hjelp av Sissel og Linn i dag til å sette opp 2 knekte 3mm jernplater sånn i tilfelle noen skulle bomme på åp
thumbnail Rally Larvik sin etappe her i Brunlanes er blitt til en folkefest for oss som bor langs løypa. Grendene i hjertet av Brunlanes har vært pynta og ”stæsja” når publikum og biler har ankommet på Rallydagen.   Sissel og Svein Helge Eikenes på Haga har arrangert ”
thumbnail Endelig var dagen kommet for forhåpningsfulle og spente 6 åringer her ute på Brunlaneset. Berg skole skulle i dag bli deres sted også, ikke bare et sted 17 Mai toget starter og slutter, eller søsken og kjente drar til hver dag.   Første skoledag er en spesiell dag, de sm&
thumbnail Under tittelen Bygdemorro vil jeg legge ut noen tips om ting som ikke "kostær skjorta" å drive med ute. Noe for voksne og noe for mindre, noe er sikkert helt opplagte ting og noe kanskje en idee til å prøve noe nytt. Første "greia" er å gå på stylter
thumbnail Scenen er vaska og polert, lyd,lys og dekor er på plass. Nevlunghavn Fjordarena er noe vi kan være virkelig stolte av her ute på Neset. Dugnadsjobbingen har gått over all forventning så langt, og det er mere enn en rygg og to armær som merker at det er løfta litt jern.Spenning
thumbnail Slaget på Omre er i gang!Søndag 22 juli vil det være samlet 1000 vis av mennesker på Omre. Slaget ved Nesjar for 991 år siden er muligens sist det var så mye mennesker samtidig på et begrenset område her ute. Oppladningen til konserten er i gang for fullt nå o
thumbnail Først i mål var denne "gjengen"Surt og vått vær, på tross det var det full innsats i Brunlanesløpet -07 som blei arrangert i dag av Brunlanes idrettslag. Start og mål var ved Nesjarhallen og det var ca 300 påmeldte i de forskjellige klassene. Det var
thumbnail Svein Olav Thorsdal, fra Notodden og Are Grønli fra Skien, hadde en sur jobb nede ved sanddynene på Oddane i dag. Campingvogna skulle vatras og stillas rett i forhold til plattingen.  Ikke helt "easy" i snøføyka. Vogna, en Hobby 650 exclusive, er "svære" greier