Husker du

Husker du, DETTe var reiseradio, Kurérn fra Radionette Foto Jan Arne Dammen

Husker du den norskproduserte reiseradioen Kurér fra Radionette. Med sine fire bølgebånd, langbølge, mellombølge, fiskeribølge og kortbølge ble den veldig populær. Det ble produsert hele 224 000 eksemplarer av den første modellen i årene 1950 til 1958.

Ny radiotid

På 1960 tallet begynte utbyggingen av FM båndet og radioen var dermed ikke lenger like aktuell. Litt slik som dagens DAB utbygging. Men samtidig sendte man fortsatt også både på mellom-, kort- og langbølge. Overgangen til en ny radiotid skjedde derfor over tid og folk kjøpte seg FM-radioer etter hvert.
Selv om Kurér var en reiseradio ble den ofte benyttet i hjemmet, da den også kunne kobles til strøm.

Husker du, DETTe var reiseradio, Kurérn fra Radionette Foto Jan Arne Dammen
Husker du, DETTE var reiseradio, Kurérn fra Radionette Foto Jan Arne Dammen
Ingen lettvekter

Noen lettvekter var den ikke, med batterier veide den nærmere 8 kg.  I dag er radioen heldigvis blitt mindre, vi har den bl.a. i mobiltelefonen og innen utgangen av 2017 vil NRK slukke sine FM-sendinger, og kun sende via DAB+ og nettet.
Industrimuseum 
Radioen det første massemedium 
LangsVeien DAB DAB+

Av Jan Arne Dammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 6 =