Kunst Elva Rundt 2017 – Norges lengste kunstutstilling

Kunst Elva Rundt 2017 - Norges lengste kunstutstilling

Norges lengste kunstutstilling fant sted i Drammen søndag 20.august. Over 80 kunstnere stilte ut og solgte sine verk på begge side av Drammenselva. Kunst Elva Rundt startet i 2009 med kjempesuksess, og har siden etablert seg som en årlig folkefest med 1,6 km kunstvanding i Drammen i regi av Kreaktiv.

Det var mange som hadde lagt søndagsturen sin hit og det var reine 17.mai stemningen langs elvebredden der flere hundre kunstverk var stilt ut. Her møttes etablerte kjente kunstnere og uetablerte som har kunsten mer som hobby. Det var malerier, keramikk, fotografier, grafikk, tegninger, smykker, tekstil- og glasskunst.

Med airbrush

Vi tok en prat med Stig Lund fra Gjerdrum ved Oslo. Stig kjører til daglig lastebil og har malerkunsten som hobby. Blant mange av de fine bildene hans var det ett som tiltrakk seg oppmerksomhet og det var bilde av svanen.
– Nå er ikke dette «Havnesjefen», men alle som kommer bortom sier det minner veldig på han, sier Stig.
Stig bruker airbrushteknikken, en liten sprøytepistol som fylles med maling. Med sprøytepistolen dekorerer Stig alt fra postkasser, biler og motorsykler i tillegg til bildene han maler. Han er også drivende god med blyanten og blant de utstilte bildene fant vi både dyr og ACT-tegninger.

Stig Lund har stilt ut i Kunst langs elva i fire år. Foto Jan Arne Dammen
Stig Lund har stilt ut i Kunst langs elva i fire år. Foto Jan Arne Dammen

– I år er det fjerde gang jeg deltar her i Drammen og det er en fin mulighet til å få nærkontakt med kunder og publikum. Det er også veldig inspirerende å få direkte tilbakemeldinger fra folk som stopper opp, sier Stig Lund.
Kontakt Stig Lund på FB 

Les mer om KREAKTIV
Av Jan Arne Dammen

BILDESERIE

Kunst langs elva
Kunst langs elva

Det var mange som hadde lagt søndagsturen sin hit og det var reine 17.mai stemningen langs elvebredden der flere hundre kunstverk var stilt ut. Foto Jan Arne Dammen
Det var mange som hadde lagt søndagsturen sin hit og det var reine 17.mai stemningen langs elvebredden der flere hundre kunstverk var stilt ut. Foto Jan Arne Dammen
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one + 5 =