Team Bye – gode ambassadører

Team Bye  - gode ambassadører

Under Mountain Rally Rullestol på Haglebu Fjellstue møter vi to unge gutter, som stiller opp på dugnadsarbeid der det trengs. Gutta er den svaksynte Paralympiske langrennsløperen Eirik Bye og hans ledsager Arvid Nelson, Team Bye!

Anne Ragnhild Kroken fra skiforbundet, Arvid, Kjersi Koller og Ingar Bakke fra Assister meg, Eirik og Thea Øen fra Haglebu Fjellstue. Foto Jan Arne Dammen
Assister meg

Her på Haglebu er de på sponsoroppdrag for «Assister meg», et firma som har levert helse- og omsorgstjenester i Norge siden 2006. Firmaet er ledende på kompetanse innen Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) og er i dag landets største private BPA-selskap. Og som  er samarbeidspartner med Norges Skiforbund. Gjennom denne avtalen vil det bli et bedre tilbud til de som er fysisk aktive, uavhengig av bistandsbehov.

Eirik Bye og Kjersti Koller fra Assister meg rigger på plass tribunen
Utenom de vanlige

Gutta sier at de er litt utenom det vanlige, da de bor, trener og er alltid på lag. Her på Haglebu Fjellstue ser vi de over alt, der det trengs en hjelpende hånd. Positive og hjelpsomme og var gode ambassadører for Norges Skiforbund og «Assister meg». Sammen har de en merittliste som kan ta pusten fra noen og enhver.
– Skiløpere er individualister, det er jo bare i stafett man går på lag i vår idrett. Men vi går alltid på lag vi, sier Eirik Bye.

Student og skiløper

Eirik forteller at han har en medfødt synshemming og konkurrerer i klassen B3. Ved siden av skikarrieren studerer han Sport Management på Høgskolen på Lillehammer.
– Jeg ser ca. 10% av det som er normalt. Det vil si at det en fullt seende ser på 60 m, må jeg stå med en avstand på seks meter for å se like godt. Jeg er avhengig av en ledsager for å gå fort på ski. Best forhold for meg er når det er solskinn, da ser jeg sporet best på grunn av gode kontraster. Nå er jeg så heldig å ha med Arvid som fast ledsager både i konkurransesituasjoner i inn og utland, men også i den daglige treningen, noe som gjør min treningshverdag mye enklere og mer effektiv, forteller Eirik.

Arvid Nelson fra Assister meg og Thea Øen fra Haglebu Fjellstue merker løypa
Ledsager og student

Arvid kommer fra Lardal i Vestfold og har gått aktivt på ski siden han var 11 år. Tidligere gikk han for Svarstad IL men går nå for Lillehammer Skiklubb, da han nå bor og studerer i Lillehammer. Gutta møtte hverandre da de gikk sammen på skole i Meråker og Arvid har vært den faste ledsageren hans siden 2015.
– Det at både jeg og Eirik bor i Lillehammer er svært praktisk da vi trener 2 ganger sammen hver eneste dag. Som ledsager for Erik er det ikke bare å være rask i sporet, jeg må bl.a. påse at vi kommer dit vi skal til rett tid, sier Arvid før de legger ut på en treningsøkt.

Vi ønsker Team Bye lykke til videre i karrieren og håper de får den støtten de fortjener!

Mountain Rally Rullestol

Mountain Rally Rullestol er et arrangement for bevegelshemmede og arrangeres på Haglebu Fjellstue i Buskerud. Målet med Mountain Rally Rullestol er å komme sammen og ha det gøy og samtidig inspirere til naturopplevelser. Her får deltagerne i praksis se at det er mulig å komme seg ut i terrenget med riktige hjelpemidler.

Merittliste skiforbundet

Mer info om Assister meg 

Haglebu Fjellstue 

Av Jan Arne Dammen

Mountain rally rullestol 2018
Mountain rally rullestol 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − fourteen =