Thor Inge Sveinsvoll ny president i Røde Kors

Thor Inge Sveinsvoll ny president i Røde Kors

Thor Inge Sveinsvoll ble valgt som ny president av Røde Kors på det digitale landsmøte 3. oktober. Han vant voteringen mot Christin Kristoffersen som valgkomiteen hadde innstilt. Sittende president i Norges Røde Kors, Robert Mood, gav seg etter tre år.

Presidenten er øverste leder av Røde Kors og den fremste representanten for de frivillige i Røde Kors i Norge.
– Jeg takker for tilliten landsmøtet har gitt meg og gleder meg til å ta fatt på vervet i denne organisasjonen som jeg er så glad i, sier Sveinsvoll.

– Nå skal jeg jobbe for å løfte frivillighetens kraft og bidra til at vi alle sammen drar i samme retning. Det nye Hovedprogrammet vi i dag har vedtatt staker ut kursen for vårt humanitære arbeid de neste tre årene og det gleder jeg meg til å nå være med på å iverksette, sier Sveinsvoll.

– Som nærmest oppvokst i Røde Kors har jeg sett og følt på behovene ute i lokalsamfunnet, og sett hvor lite det mange ganger skal til for å være med på å gjøre en stor forskjell for enkeltmennesker og grupper, noe vi i Røde Kors gjør hver eneste dag, sier den ferske presidenten.

Gått gradene i Røde Kors

– Vi får nå en president som nærmest har vokst opp i Røde Kors og gått gradene i organisasjonen, sier avtroppende president Robert Mood.

Thor Inge Sveinsvoll er 52 år og bor på Bryne på Jæren med sin familie. Thor Inge har frem til i dag vært distriktsleder for Rogaland Røde Kors, og i den kapasiteten har han i tillegg også vært leder av Det sentrale råd i Røde Kors, og med dette fast medlem av landsstyret. Thor Inge har lang fartstid i organisasjonen, som aktivt medlem av Bryne Røde Kors Hjelpekorps og en rekke andre verv både i hjelpekorpset og lokalforeningen.

Thor Inge Sveinsvoll ny president av Røde Kors. Foto Steinar Figved

Følg Røde Kors 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 1 =