Villmarkens menn.

Villmarkens menn.

Jegere flest trives best der “villmarken suser” og mobildekning er dårlig.

De storkoser seg når de sitter dørgende stille på post, eller går så svetten driver med elghunden i bånd.

Naturopplevelsene og fellesskapet med gode venner og flinke hunder er det viktigste for jaktlaget over, som for de fleste andre jegere.

Jegerne på bildet over fra venstre: Sondre Midtun, Jon Gladheim, Ståle Engen, Haldor Berger og Knut Arne Fjelltun møtes for “oppsumering” etter endt drev. De var fornøyde selv om ikke det smalt. -“Tinka” fikk flere dyr ut til postene og hundeføreren fikk virkelig “løsnet svetten” i nysnøen!

Det erfarne jaktlaget i Skrautvål har ikke fyllt kvota si enda. De bruker god tid på å felle de rette dyra.

Når drevet går og losen høres, bruker elghunden sitt instinkt for det det er verdt og for bikkjene er elg, elg. Elgkalver, -kuer og -okser passerer da ofte postene ved myrer og i åpent lende, uten at skuddet løsner.  De ansvarsbevisste jegerne tenker ikke “kjøtt”, men om det er rett dyr som felles med riktig skudd. 

Ønsker du heller å oppleve litt av spenningen med elgjakta i bilen eller på sofaen? Lydboka om “Trollelgen”, av Mikkel Fønhus, lest av Rolf Arly Lund, er en uforglemmelig og god skildring av natur og jakt i Valdres. Hør her: https://ebok.no/lydbok/trollelgen_mikkjel-fonhus-2/https://ebok.no/lydbok/trollelgen_mikkjel-fonhus-2/


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 2 =