Krafttak mot kreft – heldigital aksjon i 2021

Krafttak mot kreft - heldigital aksjon i 2021

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Dette er vår felles store dugnad i kampen mot kreft og Norges nest største innsamlingsaksjon.

Krafttak mot kreft foregår fra 6. til 14. mars i 2021. Normalt besøker nærmere 20 000 bøssebærere norske husstander for å samle inn penger til viktig kreftforskning og tilbud til de som er berørt av kreft.

Heldigital aksjon i 2021
Kreft tar ikke pause, og vi gjør alt vi kan for å gjennomføre aksjonen på best mulig måte – digitalt. Foto Jorunn Valle Nilsen

Vi er opptatt av smittevern for alle. Selv om vi håpet i det lengste at det skulle være mulig å gjennomføre en dør til dør-aksjon i år, har vi tatt den tøffe beslutningen om å ikke banke på dører denne gangen. Men kreft tar ikke pause, og vi gjør alt vi kan for å gjennomføre aksjonen på best mulig måte – digitalt. For å nå målet om at flere skal overleve kreft, og for å nå ut til alle som vil gi, trenger vi din hjelp, skriver Kreftforeningen i en pressemelding.

Kreftformer som få overlever

I år, som i fjor og året før, går pengene som samles inn under Krafttak mot kreft til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.
I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft, bukspyttkjertelkreft, hjernekreft og spiserørskreft er blant disse. Under to av ti overlever disse kreftformene.

Flere årsaker

Det er flere årsaker til at noen kreftformer har lav overlevelse. Disse kreftformene oppdages ofte for sent fordi de har diffuse symptomer og ikke en kul som kan kjennes ved en sjekk.
Kreften er dermed kommet langt når den først oppdages, og mange har spredning på diagnosetidspunktet. Noen kreftformer er også spesielt utfordrende å behandle, fordi svulsten ligger så vanskelig til at kirurgi ofte ikke er et alternativ.

Kreft tar ikke pause, og vi gjør alt vi kan for å gjennomføre aksjonen på best mulig måte – digitalt. Foto Jorunn Valle Nilsen
Vi trenger mer forskning

Kreftforeningen ønsker med Krafttak mot kreft 2021 å bidra til å endre denne alvorlige situasjonen. Pengene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Støtt krafttak mot kreft her

Bli digital bøssebærer

Digital bøsse

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 4 =