Svev ut Vikersundbakken – kjenn på følelsen

Svev ut Vikersundbakken  - kjenn på følelsen

Gled deg til sommeren. Da får du muligheten til å kjenne på følelsen av å sveve ut av hoppkanten i Vikersundbakken i 100 km/t. Husk at Vikersundbakken har verdensrekorden i skiflyging på hele 253,5 meter!

Zipline

Fra 4. juli kan du gjøre som skiflygerne, sitte på bommen, samle tankene og slippe deg utfor verdens største hoppbakke. Uten ski vel og merke, men festet til en zipline. Det blir også spennende aktiviteter for barn i hoppanlegget.

-Nå åpner vi for at flere enn de beste hopperne kan utøve ekstremsport i Vikersund Ekstremsportsenter. Etter et år med planlegging og forberedelser, ser jeg frem til oppstart av Zipline i verdens største hoppbakke, sier daglig leder Per Bergerud. Foto Alan Billyeald
Vikersund Hoppsenter

Vikersund hoppsenter er kjent for å ha verdens største hoppbakke med verdensrekorden på hele 253,5 meter. Skiflyging er en ekstrem mental og fysisk utfordring for en skihopper. Denne ekstreme følelsen er noe vi har ønsket å tilby til flere enn skihopperne, derfor har det i løpet av det siste året vært jobbet med planene om å bygge ut anlegget slik at det kan by på utfordringer for folk flest.
Zipline ut Vikersundbakken vil være den første ekstreme signaturaktiviteten som åpner allerede til sommeren. Senteret har en 5-års plan, der målsettingen er å tilby flere nye ekstreme opplevelser for alle aldre.

Utfordringer for barn og unge

I tillegg til Zipline vil det også legges til rette for flere aktiviteter for barn og ungdom rundt hoppbakken.
– Vi ønsker at hele familien skal kunne ha en fin dag her hos oss og oppleve adrenalin og mestring, barna inkludert. Derfor planlegger vi å bygge en pumptrack for barna, som er en ferdighetsløype for sykkel. Vi planlegger også å ha slakk line og en 15 meter lang airtrack. Airtrack er som en slags lang trampoline som gir deg litt ekstra sprett, forteller Ine Finsrud, salgs- og markedssjef i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter Drift.

I tillegg til Zipline vil det også legges til rette for flere aktiviteter for barn og ungdom rundt hoppbakken. Det er også 7 bobilplasser med strøm og sommervann i bakken. Foto Jan Arne Dammen
Vikersund Ekstremsportsenter

I tillegg til å være arena for hoppere har Vikersund Hoppsenter utviklet seg til å være ett senter for idrett og fritid.
– Hundrevis av ungdommer trener blant annet fotball, håndball og volleyball i våre haller. Mange benytter området til turgåing og trim, gjerne kombinert med besøk i vår kafé. Med lansering av Zipline håper vi på ytterligere besøk fra våre innbyggere, fra nabokommuner og nabobyer. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til gode og spennende opplevelser, sier styreleder Albert Kr Hæhre.

100 km/t, 38,5 graders helling og 200 høydemeter i løpet av 540 meter. Det er tallene for den ekstreme Ziplinen som til sommeren åpner i verdens største hoppbakke. Foto Alan Billyeald
Billettsalg

Ziplinen åpner etter planen 4. juli og salg av billetter starter allerede i slutten av april. I tillegg tilbys det restaurant/kafe, stolheis til toppen og ulike barneaktiviteter. Vikersund Ekstremsportsenter vil med dette være en arena hvor vi tilbyr ekstreme opplevelser for alle.

Fakta

100 km/t, 38,5 graders helling og 200 høydemeter i løpet av 540 meter. Det er tallene for den ekstreme Ziplinen som til sommeren åpner i verdens største hoppbakke.

I år ble det ingen konkurranser i bakken, men neste år blir det en ekstrem skiflygingsuke her med Raw Air 7. og 8. mars samt VM 10.-13. mars. Billettsalget til dette starter i august. Foto Jan Arne Dammen

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − nine =