Dette skjedde.

Dette skjedde.

Nettavisa Langsveien.no har et rikholdig arkiv med tusenvis av artikler, videoer og fotoserier. Fra 2007 til 2016 ble artiklene publisert på domenet til «PåNeset.no». Etter navnebyttet og omlegging til WordPress, som publiseringsverktøy, ble eldre saker liggende på egen server. Fremover nå vil  innholdet fra 108 (!) måneder forhåpentlig bli tilgjengelig på denne lenken.

(«PåNeset.no» navnet ble brukt da hovedtyngden av artiklene ble produsert på Brunlaneset i Larvik kommune)

I mars 2007 var det følgende artikler som ble publisert:

 

thumbnailDet er ikke påskeutstilling i Nevlunghavn, men dekorasjonene og vare-utstillingene til Kristin Dvergastein er med på å få en i påskehumør de også. Kristin driver kombinert blomst- og gavebutikk i lokalene ved siden av Baker’n i Havna. Vareutvalget er assortert, og hyllene
thumbnailPå skakke Det er ikke moro når en siger nedi blauthølet med traktoren. Stort sett så er jorda lagelig i Brunlanes nå, men så er det disse blauthølene da, som kan se fine ut på overflata. Når traktoren siger nedi til «buken» og legger seg til rette,
thumbnailVår lille 1. aprilspøk 2007:Gjerdet rundt Fritzøeparken blir revet Brunlanes har de to siste vintrene vært utsatt for mye vær – i år vind, og i fjor store snømengder. For Fritzøe Skoger, som forvalter parken rundt Fritzøehus har dette medført mye ek
thumbnailNESJAR I.F. 90 ÅR 01.04.2007 Nesjar I.F. fyller 90 år og i den anledning hadde vi en markering i Nesjarhallen lørdag 24. mars. Det var omlag 130 stykker fra håndball, fotball og all-idrett som hadde funnet veien til Karlsro for å feire dagen. Det var først og fremst en feiring
thumbnailHvitt belte på svabergeneDet har kommet et hvitt belte på svabergene rundt på Brunlaneskysten.Den kan se ut som hvitt havsalt, men det skal visstnok dreie seg om «kiselalger». Disse er helt ufarlige og vil bli borte etter hvert.Man tror det dreier seg om en algeoppblomstring som hadde sitt u
thumbnailParkerings-kaos har det vært på Mølen før i påskene, kanskje det går bra i år, det mangler ikke på skilt i hvert fall.Nok skilt  Heldigvis er er det skiltfritt ute rundt røysene, enn så lenge…Tekst og foto: Roy Myrland, 30.3.07
thumbnailPÅSKEUTSTILLINGEN 2007KUNST- OG KULTURPÅSKE I STAVERNNå er tiden igjen inne for den tradisjonsrike Påskeutstillingen i kunst- og kulturbyen Stavern.Årets utstilling er den 19. i rekken. Og både kvaliteten og antall utstillere har aldri vært bedre. I år er det hele 25 gall
thumbnailHyttekonteinerane er på plass! Det er mange vårtegn for oss her ute på Neset, men når hyttekonteinerane er på plass, da er vi skikkelig i gang, og da er det ikke lenge til sommeren. Tekst og foto: Roy Myrland, 30.3.0
thumbnailÅ oppleve den blå timen, stående på Steinsbrotten, rett syd av Tvistein fyr, er spesielt.Å kjenne på den trolske stemningen på dette brottet, hvor så mange sjøfolk har endt sitt liv.Under vann – på bunnen rundt meg – ligger skipsvrak og de mange som forsvant
thumbnailSolnedgangen i kveld var litt sånn derre «Star Wars»-aktig. Den virket mere som en planet i ei anna galakse som tok kvelden, enn den kjære sola vår. Mektige greier…Tekst og foto: Roy Myrland, 29.3.07Bildet et «litt» manipulert!
thumbnailSikkert ikke utenkelig om denne prestefrua som var bosatt på Tanum prestegård fra 1830-1845 og som skrev den første kokeboka i landet vårt («Lærebog i de forskjellige Grene af Husholdningen»), skulle skrevet en kokebok i dag. Hele prestegården pussas opp og renoveras
thumbnailFørste gang publisert 21.03.07Jeg fant denne gravstøtten på en forblåst kirkegård ved Ona Fyr på Vestlandet for et par uker siden. Graven lå helt ned mot havet og den fikk meg til å tenke på det siste verset i Terje Vigen.  «Ved fjære kirke jeg s

thumbnailEn frisk gutt på vannski ble observert i Stavern havn i dag 25.3. Er han årets første?? Tekst og foto: Yngve Rakke, 26.3.07 Besøk Yngve Rakke sin side
thumbnailI dag rant strømmen som en elv i Rakkeboene. En av de ytterste stakene, Mulebergkosten, ble dratt helt ned til vannflata og lå horisontalt i vannet. Strømmen gikk fra øst til vest. Kanskje Kystverket burde brukt en annen staketype her, en med mer tyngde nede, slik at staken ikke ligger helt f
thumbnailDet var bare herlig å følge «møtet» til jentene på Halle i kveld, gjennom ei telelinse.   Før så var det minnebøker, nå er det som oftest mobiltelefonen som inneholder de små minnene, bildene eller historiene. Ikke rart småguttene synes
thumbnailDenne saken blei første gang publisert 26 Mars 2007Det var bare herlig å følge «møtet» til jentene på Halle i kveld, gjennom ei telelinse.   Før så var det minnebøker, nå er det som oftest mobiltelefonen som inneholder de små minnene,
thumbnailDet er stille, det er ro, og finmekanikeren med sitt eminente håndlag for gamle båtmotorer er i sving. Dag Høibø holder på å sette sammen sin kjære motor fra Fredrikstad. FM g-3, 6-7 hester er betegnelsen. Stedet er Kystlaget Fredriksvern sitt lokale inne i leiren, som ogs&ar
thumbnailBilane står «lina» opp i skråninga nede i Helgeroa når ettermiddagssola gnistrer i de nypolerte doningane. Vårpuss og lørdagsstell på begge to i dag. Honda Civic Hertzback, 95-modellen, og BMW 525, 91-modellen, ser ut som de kommer rett fra «kaia i Drammen» der d
thumbnail«Våronna» i gang på Gui 24. Mars 2007
thumbnailI dag var det full rulle på Fritzøe Golfbane igjen. Golfbanen ble åpnet for helgen, men den skal ikke være åpen i ukedagene neste uke. Neste helg åpner imidlertid banen for fullt for sesongen.Det var mange spillere utpå i dag, og de har nok gledet seg til å svinge k&osla
thumbnailStavern og omegn sjømannsforening avholdt års møte 22.3.07. Aulaen på «Det nasjonale aldershjem for sjømenn» var stedet. Sjømannsforening er vel ikke helt det rette navnet, for i denne foreningen er det nemlig plass til alle som har hatt sitt virke på de 7 ha
thumbnailDet kom en flott svane mot meg da jeg stod ved Vadskjæret i Larvik og fotograferte her i formiddag. Ikke så merkverdig det kanskje, men det som derimot fikk meg til å se to ganger var kjølvannets bredde. Nærmest hele bukta vrengte seg fra speilblank til krusninger etter Svanen. Snakk om
thumbnailFant denne kontaktannonsen på Vestlandet forleden. Kanskje ikke så rart, nå som naustene begynner å ligne mer på store villaer, enn på små kummerlige sjøbuer. Tekst og foto: Yngve Rakke, 21.3.07
thumbnail«Hvor er parkeringa tru?»…var det første spørsmålet vi stilte oss da vi ankom «Sjøen for alle» på Norges Varemesse. Den kolossale plassen som var avsatt til parkering, strakk seg over en tilsvarende strekning fra Hummerbakken til Holjem. Er det rart vi følte
thumbnailBikkja på Omrestranda har det deilig når den kan bykse til vanns. Hente pinnen, riste seg og rulle uten å måtte få «ei bøtte» kjeft, fordi noen solær seg. Men, snart er det sommærn, så da blir det vel stram lenke igjen, for noen og enhver. Bånd
thumbnailDet blåser i, på, over, og rundt, Neset! Både om dagen og natten i slutten av mai måned. Svenn Dvergastein sitt lydbilde fra i vinter passer godt da.  Dessuten, alle disse unike bildene er tatt på Rakke.. Da jeg komponerte musikken til dette musikkbildet, var jeg in
thumbnailBjarte Vestøl fra Kristiansand har dykket på vraket av «Brummer» vest for Tvistein. Bjarte er klatreinstruktør og er 48 år gammel. Han har verdensrekorden i dypdykking i kaldtvann med blandet gass. Den satte han i mai 1999, da han dykket til 225 meters dyp. På dette dykket bruk
thumbnailVi snakkær ikke om Fantomet, men om medlemmene i Larvik orienteringsklubb. Vanligvis er de vel lettest å finne nordafor Tanum-saga eller i krattskogen på Aske. I kveld var det intervalltrening langs med Brunlaskolen, så blodsmaken kjentes i munnvikene. Orientering er en sport for hele familien s

thumbnailFredag 9. mars 2007 kl.18.30 var det kalt inn til Årsmøte i Anvik Bygdelag på Hotell Wassilioff i Stavern. I tillegg til de faste ting som årsberetning m.m., så ble det presentert interessant informasjon om prosjektering av gang- og sykkelsti langs Rv-301 av Bjørn Harald Sti f
thumbnailKlikk her eller på bildet for å lese eller se begge artiklene fra World Cup i Holmenkollen 2007 Resultatlista blei sånn etter en omgang! (2ndre omgangen blei avlyst pga vind)Simon Ammann, Sveits             118,5 m – 121,8 poengMart
Klikk her, så kommer du til hele saken
thumbnailDet var Henrik Berg på Søndersrød som «begynte» (se her) i år, etter det har både den ene og den andre begynt å «rispe litt med harva» i den tidlige jorda her ute i Brunlanes. Frø har blitt kjøpt inn, kålpl
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − thirteen =