Alle skal med – Inderøy RC Bilklubb sommerskole

Alle skal med - Inderøy RC Bilklubb sommerskole

Det er ikke bare fart og rundetider RC klubben er opptatt av. Klubbens leder og primus motor Per Einar Høyland kunne fortelle at i klubben står samhold og mestring høyt i kurs. Klubben ble startet 12. mars 2020, samme dag som Norge ble stengt ned. Tross utfordringene i pandemitiden har klubben i dag over 300 medlemmer i Facebook gruppen.

Et rikholdig delelager gjør at de fleste problemene kan løses her i dette fine anlegget som rigges for hver gang.

I klubben som holder til i Sandvollan samfunnshus får kjørerne innblikk i hvordan bilene er bygd opp, råd og kjøretips. Det er ikke bare å gi full gass, litt rolig inn mot svingen er nok ikke dumt. Og når uhellet er ute, gir det mestring og kunne skru og reparere selv. Skulle man være litt i tvil, så er ikke hjelpen langt unna.

Styrestaget knakk

Jeg var med barnebarnet Kristian og fikk et innblikk i RC klubben. Fra første stund følte man seg sett og inkludert. Mens de unge kjørerne mekket og gjorde bilene klare, fikk jeg en kort innføring i startprosedyren på dataen. Dermed var jeg også en del av gjengen.


«Vår» bil hadde ikke kjørt mange testrunder, før Kristian skjønte at noe var galt. Her var det bare å komme seg til depotet. Det viste seg at styrestaget på høyre side var røket, ikke ukjent for rallysjåfører.

Ikke noe problem, sier Per Einar, vi har da delelager. Vi kunne puste lettet ut og Kristian startet med å demontere styrestaget, mens Per Einar hentet nytt. Bilen ble som ny og nå gikk det unna, runde for runde. Etter løpet var det å sjekke bilen, gjøre den rein og klar for nye runder. Innimellom heatene var det tid for småprat, pølser og drikke.

Inderøy RC Bilklubb

Inderøy RC Bilklubb kommer garantert til å glede unge og gamle i mage år framover. Samfunnshuset på Sandvollan er en viktig møteplass i bygda og lokalet egner seg fint til slik aktivitet.

RC-sporten er en fin aktivitet for de som ikke har interesse av ballspill, korps eller andre fritidsaktiviteter. Her er alle like inkludert og som tar vare på hverandre, og gjør hverandre flinke og trygge, sier primus motor Per Einar Høyland som her gir en hjelpende hånd til en av deltagerne.

Klubben har ca. 20 biler til utlån, slik at man ikke trenger egen bil til å begynne med. Men etter hvert ønsker de fleste egen bil å skru på og da har klubben gode avtaler.

Denne Lancia Rally 5840 fra 80 tallet viste seg å være en kuriositet og et samlerobjekt.

Toppbildet:

Bak spakene fra venstre: Jan Kristian Gabrielsen fra Lillesand, Leder og primus motor Per Einar Høyland, Mathias og Kristian.

Er dette noe for deg, ta kontakt med Inderøy RC Bilklubb

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve − twelve =