Adrenalinkick

Adrenalinkick

 

Det ble en luftig og spennende dag for Nils Petter Berg fra Kongsberg. Drømmen om et fallskjermhopp skulle bli virkelighet.

Tekst og foto: Jan Arne Dammen. -Første gang publisert 22/6-2014

Fotoserie i bunn av artikkelen.

_0051.JPG

Han var nok litt blek om nebbet, før han møtte fallskjermhopperen Cristian Cassini fra Argentina. Cristian beroliget med at han hadde over 10.000 hopp bak seg og gav en liten briefing før de gikk om bord i Twin Otteren. Flyger Agnar Steen skulle ta de opp til 12500 fot. Farten i fritt fall kommer opp i en fart på om lag 250 km i timen og vindpresset er stort, ble det fortalt.

– Tandemhopping krever spesialkonstruert fallskjermutstyr. Etter utspranget utløses en bremseskjerm for å redusere hastigheten til ca. 200 km. Dette er påkrevet for å kunne få en trygg og behagelig skjermåpning, samtidig som det gjør det enklere for en fallskjermfotograf å forevige hoppet. forteller fallskjermfotograf Daniel Eriksen fra Tønsberg Fallskjermklubb.

0064.JPG

Nils Petter beskrev opplevelsen som ett utrolig kick som han ikke har opplevd maken til. Det ble en heftig dag som var verdt de 4500.- kronene som hoppet med videofilm kostet. Han har både gledet seg og gruet seg til dette, men angrer ikke et sekund.

– Det var utrolig morsomt, men litt skummelt. Spesielt når de åpnet flydøra og de hoppet ut en etter en. Nå er det ingen vei tilbake tenkte jeg da jeg satt i åpningen og dinglet med beina, sa Nils Petter like etter landingen på Jarlsberg Flyplass.

_0077.JPG

Fra 12 500 fot har man omtrent 50 sekunder, før man utløste skjermen i ca. 5000 fots høyde.

– Tiden vi var i fritt fall var fantastisk. Morsomt var det å se moder jord fra fugleperspektiv også, sa han. Fallskjermhopperen som jeg var festet til sørget for saltoer og stup slik at jeg viste verken opp eller ned.  At vi hadde fritt fall på om lag 50 sekunder skjønner ikke jeg, det gikk så fort og var så flott, forteller en helt utladet Nils Petter Berg.

C_0083.JPG

Leif Rakfjord som er leder for hopperne forteller at det også er flere med funksjonshemninger som har vært og hoppet. Noe prosjektet ”Norge på Langs” må ta mye av æren for.

– Vi hopper alle helger fra 1. mai til ut oktober, alle onsdager og i hele juli hoppes det hver dag utenom mandag, sier han og ønsker alle interesserte velkommen.

7065.JPG

Ønsker du en annerledes og spennende dag, kan jeg anbefale et Tandemhopp, avslutter han

 

Ta kontakt med Tønsberg Fallskjermklubb: www.hoppfallskjerm.no

Fotoserie fortsetter:

C:fakepath3.JPGC:fakepath4.JPGC:fakepath5.JPGC:fakepath6.JPGC:fakepath8.JPGC:fakepath9.JPGC:fakepath10.JPGC:fakepath11.JPGC:fakepath12.JPGC:fakepath13.JPGC:fakepath14.JPGC:fakepath15.JPGC:fakepath16.JPGC:fakepath17.JPGC:fakepath18.JPGC:fakepath19.JPGC:fakepath20.JPGC:fakepath21.JPGC:fakepath22.JPGC:fakepath23.JPGC:fakepath24.JPGC:fakepath25.JPGC:fakepath26.JPGC:fakepath27.JPGC:fakepath28.JPGC:fakepath29.JPGC:fakepath30.JPG

Tekst Jan Arne Dammen

Foto Jan Arne Dammen og Daniel Eriksen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 4 =