Om brevet fra Marcello Haugen til Guri’s bestemor.

Om brevet fra Marcello Haugen til Guri's bestemor.
Marcello Haugen sitt brev til bestemor til Guri Strand  i Ulnes (bildet over), blir fortsatt tatt vare på (les hele brevet i bunn av artikkelen).
Tekst og foto: Roy Myrland 
Marcello Haugen var klarsynt, healer, livsveileder og virket både i Oslo og på Lillehammer. I Oslo bodde han i «Villa Arjuna» ved Ullevål hageby. I Lillehammer ble «Svarga» ved Lysgårdsbakkene, bolig og virke sted.
Begge steder valfartet folk til fra store deler av landet. De søkte hjelp med små og store utfordringer, som  de event. måtte ha. Det var nok også mange som ikke hadde mulighet for å reise til Lillehammer, som da sendte brev isteden.
Brevet, som henger på veggen i Vadres, er et svarbrev til ei arbeidsom småbruker kone. Bestemor som også het Guri Strand (født Tvedt), var ei av dalførets mange hverdagshelter. I det daglige slitet med hjem og dyr på gården, ble det nok litt av hvert som «tårnet» seg opp. Psykisk helsevern og HMS var ikke på dagsorden i bygde-norge den gangen.
I flg. kilder rakk ikke Marcello Haugen å svare alle henvendelsene med personlige brev. Noe av det som ble sendt som svar var kopier, men understrekninger og «poengteringer» ser likevel ut til å være gjort med Marcello sin penn i de ferdigskrevne brevene med  «livsveiledelse».
Det var, og er nok fortsatt, tusenvis av vitnesbyrd på Marcello sine evner og åndelige krefter. Svarene  fra han ble tolket og grunnet på innerst i sjelen, av de fleste mottagerne.  Den gangen var det enda mer tabu å snakke om livets eksistensielle spørsmål og utfordringer enn i dag. Derfor ble dette brevet godt gjemt og antageligvis lest mange ganger av bestemoren, som fortsatt er et kjært minne for Guri Strand i dag.
Marcello haugen på Wikipedia: https://no.wikipedia.org/wiki/Marcello_Haugen
«Skriv nr. 1» fra Marcello Haugen. Avfotografert av Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + two =