Nye skilt langs veiene.

Nye skilt langs veiene.

Før ble det skiltet for å vise vei. Nå skiltes det for også å vise hvor du er.

De gamle navnene som ble brukt på steder og plasser langs stølsveiene, og som ofte er glemt, kommer nå opp på nye skilt i Skrautvål.

Skrautvål historielag har gjennom årene brukt mye tid og resurser på å ta vare på og formidle historia til bygda. Stølsboka som ble utgitt for 2 år siden var et særdeles viktig arbeid i den sammenhengen.

Som resultat av den utgivelsen ble det noen kroner ekstra på kontoen. Noen av de brukes nå ved å formidle 49 (!) stedsnavn, som tidligere har vært i bruk langs veiene i stølsområdet. Leder i Skrautvål Historielag, Asta Karin Kampen (bildet over) forteller til Langsveien.no at alle grunneiere som  blir berørt og sameiet er spurt om tillatelse, før skiltene settes opp. Dermed kan både besøkende og fastboende få en enda bedre opplevelse av det unike området «aust i fjellet».

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + 9 =