Tidlig opp

Endelig er de kommet opp, de er blitt stellet med og snakket om i noen måneder nå, tidligpotetene. Endelig er de blitt tatt opp, noen av de i hvertfall. Selvfølgelig er det helt ytterst i Brunlanes de blir tatt opp i dag 11. Juni.


Per Amundrød har spesialisert seg på tidligproduksjon, og har virkelig lykkes i år. Flott kvalitet, og rikelige mengder! Potetene blei ”øst” opp av bakken og ut i friluft på jordet ved Nevlunghavn i morgentimene i dag. Avlingen blei umiddelbart etter opptak fraktet til BAMA sitt potetpakkeri i Hvarnes for sortering og emballering, før den går videre til detaljistene. Sorten som blei høstet i dag heter Juni og vokser fort, den er rød i skallet og smaker godt. Om noen dager begynner Per Amundrød å høste på en hvit potet som heter Berber, den er glattere i skallet og minner om de importerte potene vi har kunnet kjøpe en stund nå i butikken.


Per Amundrød Foto. Roy Myrland

 

Det er sommeren! Per koser seg med jobben og kunnskapen sin, det er ekstra moro når det lykkes så bra som i dag. Tidligproduksjon og jordpleie KAN Per Amundrød.

Iflg. PaaNeset.no sine kilder er det flere produsenter her i Brunlanes som ikke "skjønner" hvordan Per Amundrød får til så bra produksjon av tidligpoteter. "Han gjør noe som vi ikke kan" sias det! 

Bra det Per, alle kan ikke skjønne allt!

 

Opp og ut foto.Roy Myrland

 

Endelig, opp og ut. 

 

Potetopptak foto. Roy Myrland

Tidlig i gang om morningen også

 

Sortering foto.Roy Myrland

Alle potetene blir kvalitetskontrolert direkte etter opptak på jordet. Dette for å sikre optimal kvalitet til forbruker.

 

Det støver foto.Roy Myrland

Det er tørt så det støver

 

 

 Vanning foto. Roy Myrland

Vannvogner og spredere går kontinuerlig døgnet rundt for å sikre kvalitet, og mengde på det som blir produsert her i Brunlanes om dagen

 

 
Berber Foto. Roy Myrland

 

Berber potet, enda et gourmet produkt fra BrunlanesJuni i handa foto. Roy Myrland

Juni i handa og Juni i kasseJuni i kasse foto.Roy Myrland

Potetene blir umiddelbart etter opptak dekket til for å sikre kvaliteten. Transporten til pakkeriet og forbruker starter i det øyeblikket traktoren stopper på jordet. Logistikk heter det, har jeg hørt sagt..Foto/tekst. Roy Myrland 11.06.07