Surr og rør !

Det er lov å surre og røre litt når en driver med flåtær, det er litt av begge delær i denne artikkelen.                    

Flåteregattaen i Stavern sist sommer var en suksess, det var også Tangaroa ekspedisjonen. Det blir sikkert en attraksjon med Tangaroa flåtan ligganes utenfor Kronprinsen i sommær også. Men skikkelige flåtær, svære stokkær og bly tungt sekketømmer det hører til i Farris!  Dessuten, så mente og sa "Odd Trollet" i si ti, at Larvik sin befolkning hadde kommet siganes nerrover Farris på flåtær fra Siljan, og jeg trur på Odd ! 

Foto.Roy Myrland

Uansett så er Heyerdahl og Lauten i gang med å rigge, surre, og knyte på flåtan som ligger på Agnes nå, det blir litt av et skue når den kommer siganes ut fjorden fra byen vår. 

Om det ikke skjer på Guttebass, Vraket eller Eika i Farris, så  blir det sikkert  like gøy St.Hans aften på Larviksfjorden!

Teorien om hvordan Farris har påvirket og vært ferdselsåre for befolkningsgrupper i distriktet vårt er fortsatt uløst, og uprøvd, så langt PaaNeset.no har undersøkt.. Kanskje det er motsatt, noen seila inn fjorden, dro fartøyet opp ælva, og seilte videre opp Farris, og at Kjose var den første byen istedenfor Kaupang! Herskende vindretning på den tiden var som i dag, og havet sto litt høyere, så da er vel muligens den teorien bedre enn å seile ut fjorden.

Foto/tekst Roy Myrland 19.06.07