Knaske godt

Tekst og foto: Roy Myrland. 25/6-2007
Tagger:

De nyhøstede grønnsakene og bærene finner du ikke i en kjøledisk, innpakka i plast, og fraktet halve Østlandet rundt. De er på Lydhus Gårdsbutikk nå om dagen. 

Gulerøtter Foto Roy Myrland 

Lisbeth Amundrød selger kvalitetsvarer i sin gårdsbutikk. I dag var det smaksprøver på knutekål der også, og det er GRATIS!

Lisbeth Amundrød styrer salg og varer i Lydhus gårdsbutikk. Her, rett over veien for der bibelcampingen en gang var, selges ferske egenproduserte varer. Sortimentet er til 90% sjøldyrka i sandjorda på gården.  Her vokser mange forskjellige grønnsaker, som det er opparbeidet god kompetanse på å produsere, og det merkes på smaken. Smak, og ordentlig kvalitet på varene er viktig for at Lisbeth Amundrød skal selge varene, og det blir ordnet ved stadig tilførsel av nyhøstede bær og grønnsaker gjennom dagen.

 

Det er ikke kjøledisk i utsalget!

 

Jordbær for eksempel blir høstet hver time fra kl 10 om morgenen, slik at kundene får nyhøstede aromatiske og modne bær når de handler.

.Gulerøtter Foto. Roy Myrland 

Gulrot som var buntet med graset på og vasket reine, var dagens nyhet. Dette er virkelig knaskemat i sommervarmen. Gulrøttene er store også, så det blir mye mat for pengene. Apropos pris så fikk jeg ikke det med meg på besøket, men det er helt sikkert alt for billig for dette delikatesse produktet her fra Brunlaneset.

Foto/tekst Roy Myrland 25.06.07