Bandyfolket jubler – nytt anlegg åpnet

Bandyfolket Fornøyde bandyspillere sammen med ordføreren i Sande Elin Gran Weggesrud, ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen og Geirr Kihle leder i KIL Foto Jan Arne Dammen

Lørdag 19. november var en stor dag for bandyfolket på Konnerud i Drammen, da den nye kunstisbanen ble åpnet. Leder for Konnerud IL Geirr Kihle takket alle som har stått på for å få dette til og fremhevet det gode samarbeidet med både Drammen og Sande kommune. Ordfører i Sande Elin Gran Weggersrud og Drammensordfører Tore Opdal Hansen fikk æren av å klippe snora.

Primus motor for bandy Kjell Arne Hermansen blir gratulert av Geirr Kihle leder i Konnerud IL Foto Jan Arne Dammen
Primus motor for bandy Kjell Arne Hermansen blir gratulert av Geirr Kihle leder i Konnerud IL Foto Jan Arne Dammen

Interkommunalt samarbeid
Dette har vært et offentlig-frivillig samarbeid mellom kommunene og bandygruppa i Konnerud. Og for «mr. Bandy» på Konnerud Kjell Arne Hermansen var dette en stor dag. Kjell Arne som er drivkraften i bandygruppa forteller at det er Konnerud idrettslag som skal drifte det nye anlegget, med støtte fra Drammen Kommune.

Taktikken legges for Konneruds små bandyspillere Foto Jan Arne Dammen
Taktikken legges for Konneruds små bandyspillere Foto Jan Arne Dammen

Konnerud Idrettslag har arbeidet mange år for å få bygget et kunstisanlegg på Konnerud. Konnerud IL og Nordre Sande IL har her samarbeidet godt om å få bygget et nytt helårsanlegg til erstatning for den gamle kunstgressbanen. Viktige medspillere har vært Drammen Idrettsråd og Sande Idrettsråd.

En stor dag for Kjell Arne Hermansen Foto Jan Arne Dammen
En stor dag for Kjell Arne Hermansen Foto Jan Arne Dammen

Ildsjeler
– Mange ildsjeler har bidratt og stått på for å få frem planer og kostnadskalkyler, og dette har blitt et interkommunalt anlegg for ball- og isidrett i felleskap av Sande og Drammen kommune. Totalbudsjettet for dette flott anlegget er på 37 millioner kroner inkl. mva. og spillemidler. Det har vært et nært og godt samarbeid med idrettsmiljøet her på Konnerud i hele prosessen frem til at anlegget nå står ferdig, sa ordfører Tore Opdal Hansen.

Fornøyde bandyspillere sammen med ordføreren i Sande Elin Gran Weggesrud, ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen og Geirr Kihle leder i KIL Foto Jan Arne Dammen
Fornøyde bandyspillere sammen med Kjell Arne Hermansen, ordføreren i Sande Elin Gran Weggesrud, ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen og Geirr Kihle leder i KIL Foto Jan Arne Dammen

Moderne anlegg
Banen er 60 x 102m + sikkerhetssoner, det er lagt ned 67 000 m med kjølerør. Nytt lysanlegg, nytt teknisk bygg med dobbel garasje for ismaskin og traktor. Det er lagt til rette for utvidelse av teknisk bygg med eget garderobebygg. Ny infrastruktur med vei, strøm og vann/avløp er bygget inn til anlegget. Overskuddsmasser fra bygging av banen er benyttet til et utvidet parkeringsområde for ca. 40 biler langs Jarlsbergveien.

Til stor jubel ble banen åpnet av ordførerne fra Drammen og Sande Foto Jan Arne Dammen
Til stor jubel ble banen åpnet av ordførerne fra Drammen og Sande Foto Jan Arne Dammen
Flere anlegg kommer

– Dette er det andre store kunstisanlegget i Drammen, Fra før har vi anlegget på Marienlyst, i tillegg til torgisen på Bragernes. Det er snart 15 år siden anlegget på Marienlyst ble åpnet, men nå skal det bare gå et år før vi får enda en ny stor is anlegg, denne gang på Øren sa ordfører Tore Opdal Hansen til stor applaus.

Og med det ble snoren klippet, banen åpnet og kampene i gang. Ordføreren kunne fortelle at banen allerede var prøvekjørt med gode resultater da KILs bandylag vant stort over Snarøya forrige helg.

Taktfast slag med køllene i isen markerte at nå var banen klar. Foto Jan Arne Dammen
Taktfast slag med køllene i isen markerte at nå var banen klar. Foto Jan Arne Dammen

Da er det bare å slipe skøytene og ønske bandyfolket lykke til!

Til store anledninger hører bløtkake med. Foto Jan Arne Dammen
Til store anledninger hører bløtkake med. Foto Jan Arne Dammen

Bandyforbundet 
Konnerud IL 
Drammen kommune

Sande kommune

Tekst og foto: Jan Arne Dammen

Bandyfolket

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + three =