Gulljenta May fra Brunlanes idrettslag

May Grønvold Special PAralympics Winter Games Ramsau

Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF

Langrennsløper, May Grønvold er en av 35 utøvere som representerer Norge i Special Olympics World Winter Games– verdens største vinteridrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere. Lekene arrangeres i Østerrike, i Schladming og Graz.

Grønvold fra Brunlanes IL gikk mandag inn til bronsemedalje i sin klasse på 5km klassisk. Tirsdag vant hun sin klasse og tok gull på 7,5 km fristil. Utøverne kvalifiserer seg– før de deles inn i nivåer/klasser. Det deles ut medaljer på alle nivåene.

– May er en av 13 langrennsløpere som alle gjør en kjempeinnsats her i Schladming. Hun er en seriøs utøver som har lagt ned utallige antall timer før lekene. Jeg er veldig glad på May sine vegne, og vi er alle stolte av henne, sier Charlotte Ringnes Relling, hovedleder for den norske troppen.

– Det var fint å gå i dag. Jeg gledet meg til å gå før start. Jeg ga alt jeg hadde og var sliten da jeg kom i mål. Det er fint å være her i Østerrike med den norske troppen, sier Grønvold etter rennet.

2700 utøvere fra 107 land deltar i Austria 2017. Norge konkurrerer i langrenn, alpin, snowboard, innebandy og skøyter. Lekene varer frem til 25.mars. Det er Norges idrettsforbund som har akkrediteringen til å sende norske utøvere til Special Olympics World Games.

Medaljegrossist

 May jubler sammen med idrettspresident Tom Tvedt og leder av Stortingets familie- og kulturkomite, Svein Harberg, som var tilstede for å heie på May og det norske laget i Østerrike. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF
May jubler sammen med idrettspresident Tom Tvedt og leder av Stortingets familie- og kulturkomite, Svein Harberg, som var tilstede for å heie på May og det norske laget i Østerrike. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF

Jenta er i storform og sanker medaljer i Østerrike. May gikk et kjempeløp på mandag og sikret seg bronsemedalje på 5 km høyeste nivå. Hun har virkelig fått nytte av den gode sesongoppkjøringen med hele 60 mil på ski denne sesongen.

May jubler for bronsemedaljen i Special Olympics World Winter Games 2017
May jubler for bronsemedaljen i Special Olympics World Winter Games 2017
May Grønvold under Special Olympics World Winter Games 2017
May Grønvold under Special Olympics World Winter Games 2017

For på langrennsøvelsen 7,5 km i dag fikk jenta vist at trening gir resultater. May gikk nok et sterkt løp og sikret førsteplassen og gullmedalje!

Gullmedaljen ble utdelt av øverste leder i Special Olympics Timothy Shriver.
Gullmedaljen ble utdelt av øverste leder i Special Olympics Timothy Shriver.

Når hun kommer hjem blir skiene lagt på hylla og sykkelen tatt fram. Kanskje ser vi henne i Erling Stordahls Minneritt under Ridderdagene på Storedal.

May Grønvold kan være stolt over medaljene i Special Olympics World Winter Games 2017 i Østerrike
May Grønvold kan være stolt over medaljene i Special Olympics World Winter Games 2017 i Østerrike

For flere resultater i Special Olympics

Samtlige norske deltagere i Special Olympics Winter Games her

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 − one =