Badetemperaturen sjekker du med mobilen

Badetemperaturen sjekker du med mobilen

Nå trenger du ikke lenger å stikke hånda i vannet for å kjenne hvordan badetemperaturen er. Drammen kommune har i samarbeid med selskapet Vicotee plassert sensorer både i vannet og på land. En sensor er gravd ned i vannet og gir eksakt temperatur på din mobil via en QR-kode på badeplassen, eller du kan sjekke på Drammen kommunes nettside hjemme. Temperaturdata fra sensorene overføres hver time. I tillegg til temperaturen i vannet, vil det bli tatt målinger av temperatur og UV-stråling på land de samme stedene.

 

QR-kode

På alle stedene hvor det foretas slike målinger vil det bli satt opp en QR-kode, slik at de som er der kan scanne den og komme rett til siden hvor dataene er publisert. Erfaringene fra pilotprosjektet skal brukes til planlegging av fremtidige “smartbyprosjekter”. Dette er med andre ord starten på noe større, og et ledd i Drammen kommunes strategi for å forbedre og forenkle tjenestene for innbyggerne, skriver kommunen på si hjemmeside.

Foreløpig er det Bragernes Strand, Landfalltjern, Stordammen og Vannverksdammen som dette er tilgjengelig. Planen er å plassere slike målere flere steder der folk bader. Fra 12.juli er også Blektjern og Sota fjordpark med i oversikten.

Smarte badeplasser i Drammen - sjekk badetemperaturen hjemmefra eller på badeplassen. Foto Jan Arne Dammen
Smarte badeplasser i Drammen – sjekk badetemperaturen hjemmefra eller på badeplassen. Foto Jan Arne Dammen

Badetemperatur Drammen kommune

Av Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − twelve =