Yr melder for mye snø – målestasjon står i snøføyka

Konnerud stadion produserer snø og bare et steinkast unna står målestasjonen som Yr benytter til sine data. Foto Jan Arne Dammen

Vi har alltid hørt at på Konnerud snør det støtt og stadig, men så ille som Yr vil ha det til er det ikke. For utrolig nok er målestasjonen til Yr plassert rett ved Konnerud skistadion der snøproduksjonen foregår. Så midt i snøføyka fra kanonene står den og registrer nedbør, selv om sola skinner fra klar himmel.

Her, bare et steinkast unna skistadion står målestasjonen og registrerer snø produksjonen som nedbør. Foto Jan Arne Dammen
Egen værstasjon

Runar Gundersen som har egen værstasjon på Konnerud, irriterer seg over dette. Han har tatt det opp med Yr flere ganger uten at de vil høre på det, da målestasjonen tilhører Drammen kommune.

– Jeg vet ikke om det er flere enn meg som reagerer på dataene fra værstasjonen som yr.no bruker på Konnerud. Noen eksempler. I november var det ifølge yr.no 20 dager med nedbør. Hittil i desember har det vært 8 dager med nedbør – altså bare 4 dager med opphold. Alle ser jo at det er feil. For eksempel registrerte de at det var nedbør tirsdag 12. desember. Da var det strålende sol hele dagen, sier Runar og synes det er merkelig at de ikke vil høre på han.

Som bildet til Runar viser går snøkanonene for fullt og midt i snøføyka står målestasjonen. Foto Runar B Gundersen

Han har selv en værstasjon som står mindre enn én kilometer unna. Den har registrert værdata siden 2008 sidene og er i konstant utvikling og oppdateres live hvert 30. sekund.

– Der registrerte jeg 8 dager med nedbør i november og én dag hittil i desember. Det er snakk om store forskjeller. Som bildet viser går snøkanonene for fullt og midt i snøføyka står målestasjonen. Er det rart målingene blir feil, avslutter Runar B Gundersen.
Så vil du ha korrekte værdata på Konnerud så gå inn på Runar Gundersens værstasjon: Konnerud værstasjon

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × two =