Trøndelag fylke – ønsker velkommen

Trøndelag fylke - ønsker velkommen

Etter at trøndere i nord og sør var blitt enige, blir Nord- og Sør-Trøndelag historie fra 1.januar 2018. Det nye fylket har fått navnet Trøndelag / Trööndelagen fylhke og fylket vil også være sørsamisk forvaltningsområde.

Hva som skjer med disse gamle fylkesgrensene er uvisst, men blir antagelig stående som et historisk monument. Foto Jan Arne Dammen
Olavsmerket

En uke før jul var Statens vegvesen ferdig med å bytte ut de gamle skiltene med de nye langs fylkesgrensene, som her i Rennebu kommune. Nå blir man ønsket velkommen til Trøndelag på norsk og samisk. Det gamle fylkesvåpenet til Nord-Trøndelag «Olavsmerket» ble valgt og lever videre som Trøndelags våpenskjold.

Det var 27 april 2016 på Stiklestad, vedtaket ble fattet. Stedet som for nesten 1000 år siden førte Norge til ett rike, har nå politikerne i Nord- og Sør-Trøndelag uten fysisk kamp vedtatt at Trøndelag skal bli ett rike.

Ved Trøndelag fylkesgrense blir man ønsket velkommen på både norsk og samisk. Foto Jan Arne Dammen

Statens vegvesens var også avdelt med en avdeling i både Sør- og Nord-Trøndelag. Nå blir disse to avdelingene også slått sammen fra nyttår.

Mer info: https://www.trondelagfylke.no/

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × five =