Bukkejakta starter fredag – Brannvesenet ber jegerne ta forholdsregler

Rådyrbukken lever farlig etter den 10. august og fram til 23. desember. Foto Jan Arne Dammen

Bukkejakta starter fredag 10. august og varer til den 23. desember. I år har jakta vært truet på grunn av tørkesommeren på Østlandet. I en pressemelding fra Øvre Romerike brann og redning er det åpnet for jaktstart på fredag etter planen, men brannvesenet ber jegerne ta forholdsregler.

En sigarettglo er nok

Selv om det har kommet en del nedbør de siste dagene, er det fremdeles stor skogbrannfare på Østlandet ifølge Øvre Romerike brann og redning (ØRB). En sigarettglo er nok til å starte en stor skogbrann.

Det er totalforbud av all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller. Foto Jan Arne Dammen
Det er totalforbud av all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller. Foto Jan Arne Dammen
Totalforbud

Det er totalforbud av all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller. Totalforbudet omfatter all aktivitet som gir risiko for skogbrann: bålbrenning, grilling med kull, bruk av stormkjøkken, primus, bålpanne, kulegrill, engangsgrill, gassgrill og andre innretninger med åpen ild.

Ta forhåndsregler

«Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann». Etter at du har avfyrt skudd, bli i området i 30 minutter slik at du kan forsikre deg om at du ikke har antent vegetasjon.

Selv om det har kommet en del nedbør de siste dagene, er det fremdeles stor skogbrannfare ifølge Øvre Romerike brann og redning (ØRB). En sigarettglo er nok til å starte en stor skogbrann. Foto Jan Arne Dammen
Selv om det har kommet en del nedbør de siste dagene, er det fremdeles stor skogbrannfare ifølge Øvre Romerike brann og redning (ØRB). En sigarettglo er nok til å starte en stor skogbrann. Foto Jan Arne Dammen

Respekter bålforbudet
ØRB fraråder røyking i skog og utmark grunnet den svært høye skogbrannfaren. De anbefaler å ha med vannflaske med skrukork som askebeger. Ikke kast stumpen i naturen, heter det i pressemeldingen.
Brannvesenet viser til bålforbudet som gjelder fra 15. april til 15. september.

Rådyrbukken gjør lurt i komme seg unna fort som svint. Foto Jan Arne Dammen

Skitt jakt!

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen + 14 =