NHF Nesten Voksen – vil endre fordommer og holdninger

Birgitte Holmsen fra Larvik leder prosjektet NHF UngVoksen Foto Jan Arne Dammen

NHF Nesten Voksen er et nettverk i Norges Handikapforbund (NHF) med tilbud til de mellom 25 og 45 år og blir ledet av Birgitte Holmsen. Prosjektet ble startet opp høsten 2017 fordi flere medlemmer i den aldersgruppen følte seg litt for gamle i ungdomsorganisasjonen NHFU og litt for unge for NHF.

Samfunnsengasjert

Prosjektet blir ledet av Birgitte Holmsen fra Larvik der hun bor sammen med sin forlovede. Birgitte er samfunnsengasjert og har vært aktiv på flere plan i NHF i mange år, bl.a. styreverv og skribent i bladet Grenseløst. For tiden jobber hun med NHF Nesten Voksen prosjektet i en 20 % stilling og på den hjemlige fronten skal det skje store ting til høsten.
Dette blir et spennende år med to store ting på gang. For til høsten skal Ole-Paulo og jeg gifte oss og bryllupet skal være i Lyskapellet på Beitostølen. Det gleder vi oss til. Men tilbake til prosjektet, så er det utrolig givende og utfordrende. Nå er jeg så heldig at jeg får veldig god støtte av samboeren og min bestevenninne Silje Ludvigsen. For ikke å glemme alle de frivillige og ansatte NHF, de er helt fantastiske sier Birgitte med et smil.

Endre holdninger

Prosjektgruppen skal jobbe for å få gjennomslag for saker som er spesielt viktige for aldersgruppen i tillegg til å arrangere temamøter. Spesielt viktig vil det bli å endre fordommer og holdninger i samfunnet.
– Vi så at mange sluttet å være aktive etter NHFU-tiden. Med NHF Nesten voksen ønsker vi å lage møteplasser der vi kan dele erfaringer på mange områder, da vi er i en fase der noen av oss er nyetablert og på vei inn i voksenlivet. Temaer kan være f.eks. nedsatt funksjonsevne og barn, kosthold, helse og mosjon, sier Birgitte.

Vitamininnsprøytning

Regionkontorleder Anna-Lisbeth Mikalsen i NHF Oslofjord Vest er glad for at Birgitte har takket ja til denne jobben og kommer til å følge opp og bistå der det trengs hjelp.
– Jeg ser fram til og gleder meg til å samarbeide med Birgitte og resten av medlemmene i arbeidsgruppen i NHF Nesten Voksen i 2019! Dette arbeidet med NHF Nesten Voksen er en virkelig vitamininnsprøytning i hverdagen her på kontoret, sier Anna- Lisbeth.

Landssamling

Sin første landssamling hadde de i november 2018 og Birgitte forteller at spenningen var stor i arbeidsgruppa på hvordan dette ville bli mottatt. De hadde tross alt jobbet i flere måneder med dette og uten den helt store erfaringen.


– Jeg kan røpe at vi i arbeidsgruppa var utrolig spente. Selv hadde jeg aldri hatt så stort ansvar. Men det gikk veldig bra og vi lærte utrolig mye og vi traff mange engasjerte og hyggelig medlemmer. I tillegg fikk vi flere nye medlemmer. Dette var utrolig gøy og gir masse inspirasjon i det videre arbeidet, sier en engasjert Birgitte som kan treffes på e-post birgitteh@nhf.no

Landsdekkende

Sammen med Birgitte i prosjektgruppen sitter også Inger Kassig Svenning fra Alta, Marius Korsell fra Oslo, Petter Naustvik fra Ottestad i Hedmark og Guri-Anne Nesdal Egge fra Bergen. Gruppen kan bli utvidet med en person til, forteller Birgitte.
– Vi jobber godt sammen og hjelper og støtter hverandre så godt vi kan. Så må jeg også få nevne kontorleder i NHF Oslofjord Vest Anna-Lisbeth Mikalsen som er en fantastisk støttespiller, samtalepartner og nå også kollega, rett og slett ei rå dame, sier Birgitte som stortrives på kontoret i Tønsberg.

Fra venstre: Inger Svenning, Anna-Lisbeth Mikalsen, Tamarin Varner leder av NHFU som dessverre måtte trekke seg, Marius Korsell og Birgitte Holmsen (foran). Guri Anne Nesdal Egge og Petter Naustvik var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Ivar Kvistum Handikapnytt
VI organisasjon

NHF Nesten Voksen samarbeider tett med NHF, NHFU og andre organisasjoner når det gjelder kampanjer/temamøter/prosjekter. I februar/mars vil de avholde kurs om kosthold og helse i Oslo. Og utover våren vil vi høre mer fra dem og ikke minst før valget i september.
– Det er utrolig viktig med samarbeid for å få gjennomkraft og NHF er en VI organisasjon der alle skal stå sammen avslutter Birgitte som legger til at de har det veldig gøy når de samles.

Kunne du tenke deg å være med eller har spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Birgitte Holmsen på e-post birgitteh@nhf.no

Birgitte Holmsen fra Larvik leder prosjektet NHF Nesten Voksen Foto Jan Arne Dammen
Birgitte Holmsen fra Larvik leder prosjektet NHF Nesten Voksen fra Kontoret til NHF Oslofjord Vest i Tønsberg

De kan også treffes på Facebook NHF Nesten Voksen.

Sammen om en ny tid 
Kontakt Norges Handikapforbund herNHF.no 

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − 3 =