Nødnett over grensen – enklere å redde liv på tvers av landegrenser

Nødnett over grensen - enklere å redde liv på tvers av landegrenser

Helsetjenesten i Norge og Sverige samarbeider daglig om pasienter langs vår lange felles grense. Nå innføres et nytt sammenkoblet kommunikasjonssystem, som skal gjøre det enda enklere for nødetatene å samarbeide for å redde liv. Først ut for å ta i bruk det nye nødnettet er ambulansetjenestene i Norge og Sverige.

-Det er mange muligheter i Nødnett og det er viktig at vi utnytter det fullt ut for å få mest mulig igjen for investeringen som er gjort, sier Cecile Daae.

– Det at ambulansetjenesten nå kan kommunisere med sine svenske kolleger over Nødnett letter samarbeidet og bidrar til økt beredskap i grenseområdene forteller Cecilie Daae, direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB.)

Felles talegrupper

Som de to første landene i verden har Norge og Sverige laget bro mellom sine nasjonale nødnett. Det er dette som gjør det mulig for nødetatene i begge land å samvirke i felles talegrupper og ved innsats i nabolandet. I Norge har DSB hatt ansvaret for å etablere grenseoverskridende kommunikasjon over Nødnett. Dette ble demonstrert ved en større internasjonal øvelse i Trøndelag i november 2016, og tjenesten Bruk i Sverige ble lansert for brukerne i mars 2017.

– Vi er stolte over å kunne tilby denne tjenesten som forenkler samarbeidet for nød- og beredskapsaktører, og er glade for at helsetjenesten i begge land gjennom felles innsats har utarbeidet prosedyrer som gjør det mulig for dem å ta tjenesten i bruk, sier Cecile Daae i en pressemelding.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 − 5 =